Afgelopen zaterdag 29 juni was het NK G korfbal en ook onze G ploeg was van de partij. Aangezien op het NK de G ploegen op niveau worden ingedeeld, was er een A-poule en een B-poule. Onze kanjers speelden in poule B.

Met een wat grijze start, en dan bedoel ik het weer, kwam KCC/Delta Logistiek goed uit de bus. De eerste wedstrijd was tegen Victum en werd met 4 tegen 0 gewonnen. De eerste punten zijn binnen.

De tweede wedstrijd, tegen Dijkvogels 2, ging zelfs nog iets beter. Deze werd gewonnen met 6 tegen 0.
De lunchpakketjes worden al zachtjes aan aangebroken en ook de zon gaat zich steeds meer laten zien. De stemming is opperbest en dat vertaalt zich naar de wedstrijd. Ook de derde wedstrijd wordt gewonnen: KCC/Delta Logistiek – Nikantes 2-0.

De volgende wedstrijd is tegen een nog onbekende tegenstander: Combinatie Zuid. We hadden al gezien dat er snelle heren en dames bijzaten die ook nog van een afstandje goed konden schieten. Oppassen geblazen. Maar KCC laat zich niet al te snel intimideren. Ze gaan voor de winst dus hier ook. Na wat onrustig spel wordt er dan toch gescoord. De wedstrijd gaat naar KCC/Delta Logistiek met een 3 tegen 0 overwinning.

Voorlopig alle wedstrijden gewonnen en geen tegen doelpunt te bekennen, maar Albatros is ook nog in de running. Zij hebben net als KCC/Delta Logistiek geen wedstrijd verloren en ook het doelsaldo is gelijk. Hoe verzin je het. Het belooft een spannende finale te worden.

En dat werd het ook. Zowel KCC/Delta Logistiek als Albatros konden in het begin de mand niet vinden, maar toen eenmaal de schare supporters van KCC/Delta Logistiek met trommels en toeters gearriveerd was, begon KCC/Delta Logistiek wat meer vertrouwen te krijgen. Het 1ste doelpunt valt en ook Albatros krijgt een kans door een strafworp. Deze wordt echter gemist. De ploegen blijven aan elkaar gewaagd en Albatros krijgt zelfs nog een strafworp mee. De zenuwen gieren bij menigeen door de keel. Ook bij Albatros denk ik, want ook deze strafworp gaat mis. Twee minuten voor tijd scoort KCC/Delta Logistiek nog een 2de doelpunt. De supporters en spelers gaan uit hun dak en dan klinkt het fluitsignaal. De wedstrijd is gewonnen. Kampioen van Nederland. Het gejuich van de spelers is oorverdovend en op professionele wijze bedanken ze de supporters.

Ik heb vandaag mooie wedstrijden gezien, waar samenspel en benutte kansen hoogtij vierden.
Allemaal van harte gefeliciteerd en geniet van de vakantie.
Volgend seizoen weer een stapje hoger.

Sylvia

PS: Ik wil alle supporters die bij de finale zijn komen aanmoedigen van harte bedanken voor jullie enthousiasme. Jullie hebben met jullie dertigen geluid gemaakt voor 60. Het was voor de G spelers een hele goede stimulans.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor foto's gemaakt door organiserende vereniging NIO.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties