Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek A1 op een vroeg tijdstip tegen het sympathieke KVS uit Scheveningen. KVS was inmiddels veilig door uitstekende overwinningen op Fortuna en DVO. Met twee ontspannen ploegen moest het dus een leuke, aantrekkelijk wedstrijd kunnen worden.

Helaas was de scheidsrechter ziek maar we hebben in zo’n geval altijd wel iemand in de buurt die het klusje op wil knappen. Ditmaal was dat Sander. Door scherp en attent te beginnen liet hij meteen zien wie er vandaag de baas zou zijn op het veld. Het regende in die beginfase dan ook vrije worpen en strafworpen. Dat is ook de reden dat de Scheveningers tot halverwege mee konden in de score. Nadat de Capellenaren sterk waren gestart en uitliepen naar 8-5 konden de rood-zwarten toch weer ophalen naar 8-7. De scheids zag dat het goed was en liet de teugels wat vieren. Dit was voor onze formatie het signaal om eens even stevig aan te zetten. In de resterende 12 minuten werd nog vijfmaal de mand gevonden tegenover KVS niet een. 13-7 was de ruststand en die was voornamelijk door toedoen van onze spitsen Stephan en Nik bewerkstelligd.

Sander kon net als KCC/Delta Logistiek met een gerust hart een kopje thee gaan drinken. De wedstrijd leek gespeeld en de vraag was alleen nog in hoeverre we de uitslag zouden opvoeren. Dat leek geen probleem te zijn want de volledig ontspannen spelende KCCers maakten er een mooie ochtend van. Ook anderen gingen zich nu met de score bemoeien en zo kwamen Mark, Chantal, Tessa en Bianca nog tot ieder drie doelpunten. Van Bianca was dit een fantastische prestatie omdat zij daar slecht 15 minuten voor nodig had. Een kwartier voor het eind was zij er in gekomen voor Milou en liet een gretige en scherpe indruk achter. Met een verdubbeling van het aantal doelpunten van de eerste helft stopte de teller uiteindelijk bij 26. KVS kon er die 2e helft slechts 4 aan toevoegen.

De spelers maar ook de scheids konden met voldoening terug kijken op de geleverde prestatie. Door deze 26-11 overwinning zijn de zwart-witten nu definitief op de 3e plaats geëindigd achter PKC en Fortuna. Voor onze A1 rest nu alleen nog eventueel succes in de beker. A.s. woensdag moet het Dordtse Oranje Wit verslagen worden om de finale te bereiken. Die finale willen we natuurlijk halen want die wordt op ons sportpark gespeeld. Dus nog twee wedstrijden volle bak. Tot woensdag.