Op maandagavond ging de B1 naar Hendrik Ido Ambacht om tegen derde klasser DVS'69 te bekeren. Het was een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Het doel van de avond was om patronen die in de competitie nog te weinig terugkomen, nu wel in de praktijk te brengen. Dat is goed gelukt! Een zeer gedisciplineerde B1 kreeg het voor elkaar om iedere aanval weer de juiste ballen omhoog te gooien. De ruststand was totaal onbelangrijk, veel belangrijker was het spel dat er uitstekend uit zag. Dan is het wel lekker dat je er 13 in gooit en maar 3 tegen krijgt...

De tweede helft is geprobeerd om de verdedigende druk op de tegenstander verder op te voeren. Conclusie was dat dit misschien iets meer tegengoals zou betekenen, maar ja, we moesten toch oefenen op 'hoge druk' verdedigen. Deze helft wist DVS'69 niet meer te scoren... Kortom, verkeerde conclusie (van mij) en goed verdedigend werk! Aanvallend hebben we er voor gekozen om de patronen wat verder uit te breiden. Ook hier hadden de spelers de discipline weer voor en de ene 'sambagoal' na de andere vloog door de korf. Eindstand 3-24.

Ja.... Dat moet ook tegen tegenstanders die drie klassen lager spelen (met alle respect!). Maar de gedisciplineerde en creatieve wijze waarop, dat geeft vertrouwen.