Afgelopen zaterdagochtend krijg ik een telefoontje van Lisette Krabbendam; Edith ik kan niet spelen, ik ben ziek. Vervelend, want nu hebben we een dame minder. Nog vervelender is het voor Lisette, want zij beseft dat deze wedstrijd nou juist zo belangrijk is. En zo fanatiek als zij is, moet zij dit met veel pijn afzeggen. Gelukkig heeft Yvonne nog een extra reservedame kunnen regelen. Anouk was gelukkig op het laatste moment bereid om vanuit haar eigen, naar horen zeggen, spannende, gewonnen wedstrijd door te reizen naar Moordrecht.

En hoe belangrijk was deze wedstrijd: met een wedstrijd minder gespeeld dan IJsselvogels en 2 punten minder, moesten wij 2 punten gaan pakken om gelijk te komen, bovenaan dus.
Iedereen was mooi op tijd, omdat de hele A2 op bank had gezeten bij de A1, dus konden we mooi op tijd vertrekken. Een ruime voorbereiding waarin we geconcentreerd begonnen met inschieten, warmlopen in een apart zaaltje (gek genoeg maakte IJsselvogels daar geen gebruik van??). Daarna de bespreking; Maarten deed het technische gedeelte, ikzelf de peptalk en Glenn (was ons snel achterna gereisd) voegde een stukje peptalk toe en hemelde Maarten en mij op (bedankt Glenn!!).

Ietwat gespannen, maar vastberaden begonnen we aan de wedstrijd. Beide ploegen waren van plan om te winnen, wat de wedstrijd een mooie, sportieve spanning gaf. Met mooie acties en samenspel gingen we de rust in met 4-6 in ons voordeel.
De heren van IJsselvogels waren al behoorlijk uit hun doen, waar wij ons profijt van maakten. Ook de coaches waren niet met de wedstrijd bezig, maar voerden hun eigen strijd met de scheidsrechter. Dit alles werkte in ons voordeel. Onze spelers hielden het hoofd koel en speelden de wedstrijd van hun leven. Plezier, beleving, inzet, samenspel en creativiteit resulteerden in een 9-16 winst.
Ontlading en felicitaties voor elkaar, GEWONNEN!!!! We staan bovenaan!

Wij, Maarten en ik, feliciteren jullie met deze prestatie. Hier stond een TEAM. We zijn er nog niet, we mogen zeker nu niet meer verslappen en elke wedstrijd is er een als deze.

Ik wil de A1 feliciteren met hun onoverwinnelijkheid. Ook zij moeten er elke wedstrijd maar weer staan.
A3 heeft laten zien dat zij met invallers uit de A4 en B3 zeker niet onderdoen voor de rest. Met 1 punt verschil nipt verliezen van de koploper, vind ik een geweldige prestatie.

Edith

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties