Nieuw seizoen, nieuw team, nieuwe tegenstanders. Het is eventjes wennen. Niet meer de gebruikelijke tegenstanders als PKC/Vertom, DVO/Transus, maar meer regionale potjes. Voor KCC/CK Kozijnen is het veld een opwarmer voor de zaal, waar het weer in de Kenonz Korfbal League gaat uitkomen. Maar ook de wedstrijden op het veld moeten gewonnen worden om na de zaal nog steeds in de Ereklasse te mogen uitkomen. Vorig weekend een nette 23-20 zege tegen Valto, maar dit weekend in Den Haag kon de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg het dankzij een uitermate laag schotpercentage niet bolwerken tegen het fanatieke Die Haghe dat er met de winst vandoor ging.

De eerste Haagse aanval leverde veel kansen op maar er kwam nog geen doelpunt. Ook bij de Capellenaren nog geen doelpunten in de beginfase. Ondanks dat de doelpunten nog op zich lieten wachten, werd de strijd wel aangegaan. KCC/CK Kozijnen zat nog niet lekker in de wedstrijd en dat zag je ook duidelijk. Foutieve pases en verkeerde keuzes speelden daarin mee. Pas na 12 minuten scoorde Die Haghe het openingsdoelpunt. Hierna moest het spel even stilgelegd worden omdat de arbitrage gevaarlijk glaswerk langs de lijn constateerde. Nadat dit opgeruimd was kon de wedstrijd hervat worden.

Laura van der Linden en Timo van Dieren tilden de score naar 2-2, maar het ging allemaal erg moeilijk. Gelukkig bleef het “stuivertje wisselen” in de eerste helft. Na de 4-2 leek het alsof Die Haghe even haar kruit had verschoten. De schoten vielen niet meer en KCC/CK Kozijnen kon via Fenna Mol, Timo van Dieren en Demi van Oosten terug in de wedstrijd komen en pakte zelfs een 4-5 voorsprong (de enige voorsprong van de wedstrijd). Maar toch gingen beide ploegen met een magere 5-5 ruststand naar de kleedkamers.

Na de onderbreking werden Sophie Dijkxhoorn en Tessa Noordzij gebracht voor Demi van Oosten en Sanne Alsem. Ook nu vielen de doelpunten aan Capelse zijde niet makkelijk. Bij Die Haghe veel schoten en ook twee snelle goals (7-5, na 3 minuten). Het fanatisme spatte van de ploeg af en KCC/CK Kozijnen kon daar weinig tegenover brengen. Sophie Dijkxhoorn, die een goede wedstrijd speelde, zorgde voor de 7-6, maar hierna liepen de Hagenezen weer verder uit naar 9-6.

Er waren inmiddels al 10 minuten verstreken in de tweede helft. Sanne Alsem kwam in het andere vak terug voor Fenna Mol en Sydney Schol kwam Koen Collée vervangen, die direct verhuisde naar het andere vak. In de 14e minuut schiet Timo van Dieren de 9-7 binnen en in de daaropvolgende Capelse time-out werd Van Dieren vervangen door Julian Middelkoop. Na een kwartier een vermeende “snijbal” die door de arbitrage goedgekeurd werd, tot ophef van de Capelse coaches. Die Haghe leek even geen grip meer op de wedstrijd te hebben en zodoende konden Sophie Dijkxhoorn en Laura van der Linden de stand terugbrengen tot 10-9. Nu moest er doorgepakt worden. Met nog tien minuten te spelen, raasde Julian Middelkoop naar binnen. Zijn doorloper miste doel, maar de gegeven strafworp was wel aan hem besteed. KCC/CK Kozijnen leek terug te zijn in de wedstrijd, maar dat was van korte duur. Scherpte bleek nog steeds een issue te zijn. Die Haghe scoorde binnen de minuut de 11-10 en 12-10, gesteund door het fanatieke thuispubliek.

Alvorens de tweede strafworp van Middelkoop nam Die Haghe nog een time-out. Middelkoop was weer trefzeker en tekende de 12-11 op het scorebord aan. De tijd begon te dringen en met nog een kleine zes minuten spelen werd het 13-11. Er waren nog kansen maar KCC/CK Kozijnen had al de gehele wedstrijd moeite om deze te verzilveren. Pas 2:56 voor tijd kwam de aansluiting (13-12), maar gezien de wedstrijd leek dit te laat te komen. Zeker wanneer Die Haghe daarna de wedstrijd in het slot gooit en de 14-12 en 15-12 scoort. De 15-13 tien seconden voor tijd was voor de statistieken. KCC/CK Kozijnen, vooraf betiteld als topfavoriet in deze poule, liet het afweten aan de Baambruggestraat. Het schotpecentage van de zwart-witten was zaterdag te laag om een wedstrijd te kunnen winnen. De thuisploeg hoopte stiekem op een zege tegen de Capellenaren en pakte die ook, in een niet altijd hoogstaande wedstrijd.

Komend weekend de "kraker" in deze Ereklasse. Het Hardinxveldse HKC (Ha) komt op bezoek in Capelle aan den IJssel. De ploeg liet dit weekend een punt liggen tegen Valto (23-23). Het is dus spannend in deze poule. Weet KCC/CK Kozijnen het ritme weer op te pakken en nu wel te winnen van HKC? Elk punt is belangrijk in de kleine poule. De ploeg van Wassink en Ploeg moet sowieso 1e of 2e eindigen om ook na de zaal weer in de Ereklasse te mogen opereren.

Doelpunten: Timo van Dieren en Julian Middelkoop ieder 3x, Laura van der Linden en Sophie Dijkxhoorn ieder 2x, Fenna Mol, Demi van Oosten en Koen Collée ieder 1x.
De wedstrijd terugkijken kan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties