De selectie van KCC/CK Kozijnen stond nog eenmaal op het kunstgrasveld om het korfbalseizoen thuis af te sluiten tegen het Zaanse KZ/Thermo4U. Voor KCC/CK Kozijnen stond er niks meer op het spel en voor KZ stond de deur naar de play-offs nog op een klein kiertje. Dan moest er wel gewonnen worden in Capelle aan den IJssel en hopen op een verrassing in Arnhem, waar DVO/Transus dan moest verliezen van Oost-Arnhem. Zo ver kwam het niet in de laatste speelronde. Onder zeer zomerse omstandigheden, de thermometer tikt al snel de 30 graden aan en wat zijn tol eiste van de spelers, pakte KCC/CK Kozijnen nog twee punten tegen KZ en werd er uitgebreid stilgestaan bij de vertrekkende spelers/staf.

 

20230610   KCC 1   KZ 1KCC/CK Kozijnen startte furieus aan de wedstrijd, maar na een lange aanval stond er nog geen doelpunt op het scorebord. Ook de gasten uit Koog aan de Zaan waren nog zoekende. Na 3,5 minuut is het Sanne Alsem die de 1-0 binnenschiet. De gelijkmaker van de Kogers valt in de vijfde minuut. Het arbitrale duo Kok en Van der Meijden hielden het kort. Tot 2-2, een strafworp van Sydney Schol, blijft de wedstrijd gelijk op gaan. Aanvallend moest het beter en werd er te snel balverlies geleden. KZ loopt hierna binnen vijf minuten uit naar 2-7 en KCC/CK Kozijnen moet er alles aan doen om hun inzet beloont te zien te worden. Soms met verhitte discussies aan de zijlijn. Na de extra ingelaste drinkpauze halverwege komt KCC/CK Kozijnen wel goed terug in de wedstrijd, maar de mooiste acties worden nog niet omgezet in doelpunten. Na 17 minuten schiet Julian Middelkoop de 3-6 binnen, gevolgd door een ver schot van Alsem waardoor de thuisploeg terug lijkt te komen in de wedstrijd (4-6). Een snel doelpunt, de 4-7 van KZ, betekent dat KCC/CK Kozijnen uit een ander vaatje moet tappen. Na 4-7 komt KZ even niet meer in het spel voor. KCC/CK Kozijnen drukt door en ziet de doelpunten nu wel vallen. Tessa Noordzij, Bo Oppe en Michelle Jongenburger schieten hun ploeg terug tot 7-7 en de wedstrijd ligt weer helemaal open. Twee minuten voor de pauze vindt het publiek dat Sydney Schol al “hengelend onder de korf” een strafworp moet krijgen, maar de scheidsrechters oordeelt de andere kant op. Marjolijn Schenk, die de gehele wedstrijd door Demi van Oosten uitstekend verdedigd wordt, komt even los en zorgt voor de magere 7-8 ruststand.

Na de pauze een snel doelpunt van de gasten (7-9), maar KCC/CK Kozijnen blijft aanhaken. Na vier minuten is het 8-10 en moet de thuisploeg er alles aan doen om tot doelpunten te komen. Na een time-out van KZ schiet Koen Collée de 9-10 binnen. Collée had eerder genoeg kansen maar kon zichzelf niet belonen. De gasten blijven telkens één tot twee doelpunten voor. Bij 11-13 zijn het Bo Oppe en Sanne Alsem die de ploegen naast elkaar schieten (13-13). Na een nodige drinkpauze halverwege is het KZ dat weer snel de voorsprong pakte. KCC/CK Kozijnen krijgt opgelegde kansen maar weet daar niet altijd raad mee. Toch is het telkens stuivertje wisselen, tot 6 minuten voor tijd. De stand is dan 15-15 door een doelpunt van Michelle Jongenburger. Welke ploeg kan onder deze omstandigheden het hoofd koel houden? Tijdens de Capelse time-out die volgt wordt Randy Oosting gebracht voor Sydney Schol om de wedstrijd te beslissen. Ook Laura van der Linden komt in het veld voor Demi van Oosten. Oosting wil snel scoren, maar dat blijft uit. Vier minuten voor tijd wordt de afscheidnemende Mark Behrens in het veld gebracht voor Koen Collée. Mark Behrens, die geen bal heeft aangeraakt, wordt bij het volgende fluitsignaal weer gewisseld onder luid applaus en bloemen. Ook wordt er vlak voor tijd afscheid genomen van Bo Oppe, coach Robin Diepenhorst en teammanager Jet Ittmann. Maar dan is het, met nog minder dan één minuut op de klok, Randy Oosting die de trekker in Capels voordeel overhaalt. Na een lange aanval staat er 16-15 op het scorebord. KCC/CK Kozijnen lijkt in de absolute slotfase de wedstrijd uit te spelen, maar de arbitrage steekt er een stokje voor. Tijdrekken oordeelden Kok en Van der Meijden. Nog eenmaal gaat de bal naar de aanval van KZ, maar dan is het wel tijd en wint KCC/CK Kozijnen in tropische omstandigheden de wedstrijd met 16-15.

Het seizoen zit erop en KCC/CK Kozijnen zal nu in de zomerstand gaan. Opladen voor het nieuwe seizoen met in augustus en september verschillende oefenwedstrijden om zich klaar te stomen voor nog een seizoen Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. De selectie trapt het seizoen op 26 augustus 2023 in Lexmond af met de Korfbal Totaal Cup, weer tegen KZ/Thermo4U. Een wedstrijd met een DJ, 4 sets, schotklok en een prijzenpot.

Doelpunten: Sanne Alsem en Bo Oppe ieder 4x, Koen Collée 3x, Tessa Noordzij, Sydney Schol, Michelle Jongenburger, Julian Middelkoop en Randy Oosting ieder 1x.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren staan hier.
Ook de wedstrijd van het tweede is door hem gefotografeerd inclusief afscheid van spelers en staf.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties