Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ook dit jaar neemt de selectie weer afscheid van een aantal spelers en stafleden.

 

Mark Behrens
Na vele jaren in de jeugd van KCC/CK Kozijnen en 9 jaar in de selectie nemen we afscheid van Mark. De lange rebounder bleek al snel een vaste waarde voor de selectie na een jaartje in het 3e te hebben gespeeld. Op zijn geheel eigen manier is hij doorgegroeid naar basisspeler van het 1e onder Richard en Marc.

Zelf noemt hij als hoogtepunt de doordeweekse bekerwedstrijden met oud-trainer Jan Bongers. En zullen de verschillende Nederlandse kampioenschappen in de jeugd hem altijd bijblijven.

Met een speler als Mark in de selectie is het zelden saai geweest. Playoffs, Korfbal League, trainingsweekenden. Als er gezelligheid was, hoefde je meestal niet lang te zoeken of Mark bleek daar onderdeel van te zijn. In het veld was hij van onschatbare waarde bij het in stelling brengen van zijn teamgenoten door zijn vele rebounds. Niks is lekkerder voor een spits dan te weten dat je een keer mag missen, omdat er altijd weer een nieuwe kans komt.

Afgelopen jaar verhuisde hij naar Den Bosch, waardoor de combinatie werk, relatie en korfbal soms lastig was. Mark gaat een stapje terug doen, maar zal waarschijnlijk nog regelmatig aan de bar te vinden zijn en in het veld bij het 4e.

Ruth Sprey
Overgekomen uit Friesland om te gaan studeren in Rotterdam, startte Ruth in de A1 om vervolgens in het 3e te gaan spelen. Na 2 jaar maakte ze de overstap naar de selectie. Al snel stootte ze door naar het 1e, maar kreeg te maken met een hardnekkige blessure. Dat jaar speelde KCC/CK Kozijnen voor het eerst in de kruisfinales: in de bus van Feyenoord naar Amsterdam, om daar te winnen met een golden goal. Hoofdklassefinale was een feit. Een periode van hoogtepunten die Ruth omschrijft als onvergetelijk.

Na een kampioenschap in de reserve hoofdklasse met het 2e deed Ruth een stap terug om 2 seizoenen later weer aan te sluiten bij het 2e. De finale van de reserve Ereklasse werd gehaald na winst tegen PKC. Helaas geen gewonnen finale, maar wederom een moment om niet te vergeten.

In de daarop volgende jaren promoveerde de selectie naar de (reserve) Korfbal League en begon een nieuw avontuur. Topsport en gezelligheid, zoals een uitstapje naar Lissabon met een gedeelte van de selectie voor een toernooi en gezelligheid, dat is Ruth op het lijf geschreven.

Na 9 seizoenen doet de aanvoerder van het 2e een stap terug en is volgend seizoen te bewonderen in het 4e. Ook haar zullen we nog vaak genoeg zien als speler en kersvers bestuurslid van de club. Daarnaast is het ook fijn dat anderen ook een keer een schotspelletje kunnen winnen op de training vanaf volgend seizoen nu Ruth afscheid neemt. 

Robin Diepenhorst
Na jaren jeugdtrainer en 5 jaar het 2e onder zijn hoede te hebben gehad nam Robin een paar jaar afstand van taken bij KCC/CK Kozijnen. Hij keerde terug als individuele trainer om de spelers van de selectie verder te helpen in hun ontwikkeling. Na 2 seizoenen begon het avontuur als trainer van het 1e.

Robin stapte in toen 3 punten waren verzameld in een door corona geplaagd seizoen in de Korfbal League. In de 2 seizoenen die volgden is KCC/CK Kozijnen uitgegroeid tot een stabiele League vereniging die zijn stempel op de competitie heeft gedrukt. Punten tegen de top-3, de topscoorder van de Korfbal League in de groep en van 3 naar 15 punten. De bijdrage van Robin in de ontwikkeling van de groep is niet onopgemerkt gebleven. Hij en Wilrik Wassink zijn voor het 2e jaar op rij genomineerd voor coach van het jaar.

Ook Robin zullen we komend seizoen nog wekelijks kunnen bewonderen in en rond het veld. De selectie is de KCC’er in hart en nieren dankbaar voor zijn inzet afgelopen seizoenen.

Stephan Groeneweg
Toen Stephan zich aanmeldde als zevenjarige jongen bij de F’jes, bleek als snel dat hij met een bak korfbaltalent was geboren. Van het begin tot het einde van onze jeugdopleiding ontwikkelde hij zich tot een snelle spits met een dodelijk schot. Vele tegenstanders weten zich alleen nog zijn rugnummer en de omvang van zijn kuiten te herinneren, omdat ze dolgedraaid achter hem aan moesten rennen. Waar Stephan altijd al opviel in de jeugdteams waarin hij speelde, gaf hij echt zijn visitekaartje af in de playoffs in zijn debuutjaar bij de junioren. Waar de playoffs op het laatste moment in de derde wedstrijd werden verloren kwam Stephan drie keer van het veld als topscoorder.

De sociale aanvaller is vanaf het begin onderdeel van de selectie geweest. Een vaste waarde voor het tweede door de jaren heen en regelmatig belangrijk geweest voor het eerste. Als goalgetter werd Stephan regelmatig ingezet als doelpunten nodig waren. Zo gooide hij twee seizoen geleden de wedstrijd tegen Dalto in het slot, waarmee een grote stap werd gezet in de strijd om handhaving dat seizoen.

Na acht jaar in de selectie neemt Stephan afscheid van korfbal op het hoogste niveau en doet een stapje terug. Waar hij gaat spelen is nog de vraag, maar we zullen hem waarschijnlijk nog vele jaren in het zwart-wit van KCC/CK Kozijnen zien.

Jet Ittmann
Na zelf jaren in het tweede gespeeld te hebben sloot Jet twee jaar geleden weer aan bij de groep als teammanager. Nadat ze werd gevraagd om aan te sluiten om de trainers te ondersteunen, is ze met veel enthousiasme aan de slag gegaan en heeft ze de afgelopen twee seizoenen de trainers en spelers bijgestaan in hun strijd om de gestelde doelen te halen. Met haar brede glimlach en nuchtere kijken op dingen maakte zij de zaterdagen tot een nog groter feestje voor de spelers.

Ondersteuning rondom wedstrijden, organiseren van activiteiten en een luisterend oor waar nodig, is een greep uit de dingen die Jet op zich heeft genomen afgelopen seizoenen. We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van haar in deze rol, maar zijn blij dat ze in de toekomst op de achtergrond bij de groep betrokken zal blijven en zodoende haar bijdrage blijft leveren aan de selectie.

Bo Oppe
Eerder werd al bekend gemaakt dat Bo KCC/CK Kozijnen zou verlaten en zich bij de selectie van PKC/Vertom zou voegen. De overgekomen Dordtenaar gaat na vier succesvolle seizoenen de boeken in als de eerste international die in het zwart-wit van onze club heeft gespeeld.

We zullen dit seizoen afscheid nemen van de topscoorder van de Korfbal League, om hem volgend jaar als tegenstander te verwelkomen en er alles aan zullen doen om hem die titel volgend seizoen te ontzeggen.

Anne Dorsman
Anne heeft er voor gekozen haar korfbalcarrière voort te zetten bij Dalto, waar ze zich verder hoopt te kunnen ontwikkelen tot de speler die ze graag wil zijn. Wij twijfelen geen moment aan de passie en inzet die zij daar met zich mee zal brengen. De gedreven speler uit de eigen jeugd gaat het nest dus na zestien jaar verlaten.

Naast spelen in de selectieteams in de jeugd en twee jaar in de selectie van onze club, heeft Anne altijd trainen gegeven aan de jongste jeugd, stond ze wedstrijden te fluiten en heeft ze taken vervuld bij verschillende commissies, zoals de aKCCie.

In de senioren zal ze het behalen van de kruisfinale op het veld van vorig jaar tegen DVO/Accountor nooit vergeten. Daarnaast heeft Anne samen met haar teamgenoten op verschillende NK’s en meerdere malen in de kruisfinales gestaan om mee te mogen strijden om het landskampioenschap in de verschillende jeugddivisies.

We zullen de passie en inzet voor de selectie en de club van Anne gaan missen, maar hopen haar vooral nog vaak te zien in de vereniging en hopen dat zij nog steeds erg graag haar handen zal laten wapperen op de club. Anne kennende zal dat zeker het geval zijn.

KCC/CK Kozijnen wil de spelers en de staf die afscheid nemen na dit seizoen ongelooflijk bedanken voor hun inzet en bijdrage afgelopen seizoenen. We zijn trots op de leden die zich op wat voor manier dan ook inzetten om de club vooruit te helpen. Zaterdag zullen we afscheid nemen van een aantal van hen. Maar de meeste van hen zullen we nog vaak genoeg zien. Zij het in een andere rol, in het veld of aan de bar.

De technische commissie

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties