Voor de ploeg van Wip en Van der Steen was het de tweede opvolgende uitwedstrijd. TOP uit Arnemuiden stond op het programma en dat is dan ook direct de verste uitwedstrijd. Je kan het maar beter gehad hebben. TOP en KCC kennen elkaar door en door en weten dan ook welke angels eruit gehaald moeten worden. In de 2e ronde direct een topper. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en bij winst van KCC stond het alleen aan kop. Ondanks dat er altijd spannende wedstrijden in de Blikken werden gespeeld, was het deze middag alleen spannend in de eerste 10 minuten. Daarna was er geen vuiltje aan de lucht in Arnemuiden en gaan de 2 punten mee in de tas naar Capelle.

De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Opering/Van Putten, een scheidsrechtersduo dat wel de nodige ervaring heeft. De heren lieten de ploegen korfballen, maar hielden het strak en vooral bij het vele “smijtwerk” naar de grond loste zij netjes op.

In een volle sporthal en onder het oog van Omroep Zeeland zien we direct een fanatiek startend TOP die direct vol erin gaat. Het eerste doelpunt is dan ook voor de thuisploeg. Hierna is de wedstrijd echt begonnen en zien we al snel veel emotionele taferelen op het veld. Het fanatisme van TOP wordt snel uitgedrukt in ballen voor KCC en daar is het men bij de thuisploeg niet altijd mee eens. Snelle acties van TOP zorgen dat KCC direct bij de les moet zijn en scherp is in de verdediging, want het zal een middagje “vechtkorfbal” gaan worden. De Ridder en Biesbroek maken het elkaar erg lastig en veelal ligt er wel een speler op de grond en moet de scheidsrechter affluiten. De strijd om de punten in Arnemuiden is aanwezig. Biesbroek weet tegen de Ridder te scoren (2-2). Maar even daarna is het direct andersom en loopt TOP uit naar 4-2. KCC kan bijblijven en via Behrens is het snel 4-3 en de doelpunten vallen rap achter elkaar. TOP probeert op alle mogelijke manieren te scoren en er wordt wel eens afgevraagd of dit allemaal volgens de spelregels correct is. De scheidsrechter oordeelt dat het allemaal goed is en na 5 minuten staat het 5-3 en moet KCC echt meer druk gaan geven.

En dan is het de beurt aan KCC. TOP valt eventjes weg in de scores en KCC neemt de wedstrijd over. Men speelt wat langere aanvallen en dat wordt ook beloond. Binnen nog geen 1,5 minuut tillen Middelkoop, Noordzij en Dekkers de stand naar 5-6 en moet TOP in de achtervolging. Een snelle gelijkmaker betekent dat KCC weer aan de bak moet. Dan wordt het duidelijk dat KCC hier is gekomen om de punten mee te nemen. KCC schiet door van 6-6 naar 6-10. En dan moet TOP middels een time-out zijn spelers naar de kant roepen. Na een heerlijke combinatie tussen Middelkoop en Oppe is het direct na de time-out 7-11. TOP moet blijven aanhaken maar mist dan ook nog eens een strafworp. Met nog een kleine 10 minuten te spelen is het 8-13. Een doelpunt van De Ridder, of was het verdedigd? betekent dat het 9-13 wordt. In de daaropvolgende 5 minuten wordt er niet gescoord. TOP is daarna de gelukkigste en scoort de 10-13. Er is nog geen man over boord, want Dekkers mag zijn vrije bal in twee keer binnen tikken en met een doelpunt van Noordzij is het 3 minuten voor de pauze alweer 10-15. Ondertussen heeft TOP al twee strafworpen gemist. Een snelle tegentreffer zorgt voor de 11-15, maar de sterk spelende Behrens zorgt eigenhandig in de slotfase voor de 11-17 ruststand.

Na de pauze gaan alle remmen lost. Oppe zet eventjes aan en binnen 20 seconden is het alweer raak (11-18). Een luxe positie voor KCC tegen de Zeeuwen. Het is hier wel eens lastiger geweest. En dan gaat het hard en moet je als supporter goed opletten. Nog geen 2 minuten gespeeld en het is 12-20. Dan even een moment van slordigheid bij KCC. Twee makkelijke goals onder de korf bij TOP betekent een onnodig terugkomen naar 14-20. Behrens verlies tot twee keer toe het rebound duel wat hem duur komt te staan. Ondanks de ruime Capelse voorsprong kiest KCC helaas voor verkeerde schotmomenten. Hoe snel de doelpunten eerst vielen, is het nu niet meer zo. Inmiddels is Sydney Schol in het veld gekomen voor Middelkoop en wordt Middelkoop in het andere vak gepositioneerd naast Dekkers. En met Schol in de rebound is het toch heerlijk korfballen. Maar ook TOP doet zijn tactische zet en haalt zijn rebounder eruit voor meer aanvallende impulsen. Dekkers en Noordzij zijn dan verantwoordelijk voor 14-22 en 14-23. We zijn dan halverwege de 2e helft. Maar gezien het spel zijn de supporters er nog niet gerust op. KCC gaat op de doorbraak spelen net zoals het felle TOP en ziet dat beloond worden.

Na de Arnemuidense time-out, om als nog terug te komen in de wedstrijd is het KCC dat in 1 minuut de wedstrijd beslist. Dekkers, van Oosten (of was het volgens heel TOP snijden?) en Noordzij zorgen dat het gat tien doelpunten is (16-26). Met nog 10 minuten te spelen is het nu wel duidelijk voor de meegereisde supporters. Winnen bij TOP kan ook weer afgevinkt worden van het lijstje. De 17-26 en 18-26 worden wel erg makkelijk weggegeven. De wedstrijd is gespeeld, maar KCC speelt de laatste 2,5 minuut niet slim uit. Ondanks dat is het Oppe die vanuit een uiterst hoekje de 18-27 aantekent. De scheidsrechter fluit dan af bij een 20-28 eindstand.

De eerste echte hobbel is genomen. Met hier en daar een korfbalschrammetje heeft KCC deze wedstrijd overleefd. TOP uit winnen kan van de Capelse bucketlist af en KCC staat nu, na het verlies van Avanti/Post Makelaardij (die ook hun eerste wedstrijd wonnen) alleen aan kop. Maar het is dringen voor de tweede plek. Komend weekend speelt de selectie voor het eerst in de eigen hal. Bij het 2e komt DSC 3 op bezoek en het vlaggenschip neem het op tegen HKC uit Hardinxveld-Giessendam. De ploeg van Andre Kuipers komt met een groot aantal ex-spelers van PKC naar Capelle. Kan KCC de veel scorende ploeg in bedwang houden? De wedstrijd start om 20:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 11x, Tessa Noordzij 5x, Bo Oppe en Julian Middelkoop ieder 3x, Mark Behrens, Mandy Biesbroek en Demi van Oosten ieder 2x.

Kijk hier de samenvatting terug van omroep Zeeland

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties