Vandaag keerden KCC-ers Julian Middelkoop en Bo Oppe met het Talent TeamML Korfbal (Jong Oranje) als Europees Kampioen terug in Nederland. Afgelopen week speelden beide heren twee poulewedstrijden mee op het EK in Tsjechië en speelde Julian zelfs de volledige finale tegen aartsrivaal België. 

Zoals gebruikelijk waren de poulewedstrijden en de halve finale geen probleem voor Jong Oranje en die wedstrijden werden dan ook met ruim verschil gewonnen. De finale werd uiteraard gespeeld tegen België. Een lastige tegenstander die het vorige EK nog op haar naam had geschreven. Er leefden dus ongetwijfeld revanchegevoelens, hoewel er van de huidige spelers niemand bij de vorige editie mee speelde.

In de finale kon België tien minuten tegenstand bieden tot 6-6, maar daarna liep Oranje uit naar een 6-11 ruststand en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Talent TeamNL Korfbal speelde de wedstrijd eenvoudig uit en won uiteindelijk met 12-21 en sleepte zo eenvoudiger dan verwacht de Europese titel binnen.

Een geweldige ervaring voor Julian en Bo waarmee wij ze als vereniging van harte feliciteren.

Hopelijk nemen ze hun internationale ervaring mee in de komende oefen- en competitiewedstrijden zodat ook wij dit seizoen live kunnen genieten van deze talenten en de overige selectieleden.

Een link naar alle uitslagen, statistieken en de livestreams van alle wedstrijden vind je hier.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties