De laatste uitwedstrijd in het eerste deel van de veldcompetitie was een enorm belangrijke voor het equipe van Wip en Van der Steen. In Amsterdam wachtte AW.DTV dat, net als KCC, nog geen punten wist te vergaren in deze competitie. Bij winst door KCC  zou de rode lantaarn afgegeven worden aan de Amsterdammers. Ondanks een late zomeravondwedstrijd, met een laagstaande zon, werd het een degradatiekraker die eigenlijk nooit echt spannend is geweest. KCC speelde niet groots, maar AW.DTV had veel moeite om de korf te vinden. Met een eindstand van 15-17 leek de wedstrijd spannender dan hij was.

De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Voskamp en Den Hartog die rond 17:15 uur pas op het rode kunstgras de aftrap gaven van deze kraker. Er was een grote delegatie supporters uit Capelle afgereisd naar de hoofdstad en die zagen vanaf het eerste minuut een gretig KCC. Fel verdedigend kwamen de zwart-witten uit de startblokken. Al snel was de Amsterdamse aanval gaan liggen en kon Oppe nog binnen de minuut de 0-1 binnenschieten. Een goed begin voor KCC.

Bij de thuisploeg lange dames en moesten de doelpunten onder andere komen van Jim Snel. In de beginfase had Middelkoop Snel goed onder controle. Als Behrens na 1,5 minuut ook de 0-2 binnenschiet is de wedstrijd echt begonnen. Het eerste doelpunt van AW.DTV valt pas in de 2e minuut, waarna Dekkers de 1-3 binnentikt. Dan beginnen er wat irritaties bij de thuisploeg te komen over de arbitrage. Voskamp doet er niks aan en KCC gaat verder met aanvallen. Het loop nog niet bij AW.DTV. Na de 2-3 komt KCC echt los en legt een bodem voor de overwinning. Men hoeft niet 100% te verdedigen om het de thuisploeg erg lastig te maken. Er staat wel wat wind over het sportpark, maar dat deert KCC niet om in de 8e minuut uit te lopen naar maar liefst 2-7, door doelpunten van Van Oosten en Jongenburger. De ene was nog fraaier dan de andere. KCC kan makkelijk herhalen.

Na een noodzakelijke time-out bij de thuisploeg, is het even wachten op het volgende doelpunt. Pas in de 11e minuut weet Oppe na een sterke rebound met 1 hand Noordzij te vinden, die de 2-8 binnen prikt. De Amsterdammers hebben nog de grootste moeite met het elkaar vinden en scoren hun derde doelpunt pas na 13 minuten. Ondanks de ruime voorsprong ontstaat er een kink in de Capelse kabel. De aanvallen van AW.DTV lopen nu iets makkelijker en KCC moet even bij de les blijven. Een onnodige strafworp tegen betekent de 4-9. De thuisploeg gooit alles in de strijd om ballen mee te krijgen, veelal tevergeefs; Voskamp doet er niks mee. In de 20e minuut een doelpunt van Oppe, die zich op de vierkante meter er langs wurmt. Een doelpunt dat KCC eventjes nodig had (4-10). Scherpte is geboden bij KCC want de doelpunten die vallen hadden ook voorkomen kunnen worden. Het laatste Capelse doelpunt komt al 6 minuten voor de rust. Dekkers schiet de 5-11 binnen. Als Snel dan nog een strafworp mist blijft het 5-11 met rust. Een geruststellende voorsprong, maar het spel van KCC kan veel beter.

Na de pauze start AW.DTV sterker. Een snel doelpunt betekent de 6-11, maar Oppe antwoord direct met de 6-12. Het verschil blijft zes. KCC moet wel meer gestructureerd blijven aanvallen. Na de 7-13 van Dekkers begint de thuisploeg te beseffen dat het nu moet gebeuren. Binnen 1,5 minuut slinkt de marge en is het ineens 9-13. Ondanks de 9-13 voorsprong moet KCC gefocust blijven. Toch veel balverlies en de ballen komen niet aan. In de 7e minuut is het Biesbroek die de 9-14 binnenschiet. Na wat wissels komt AW.DTV helemaal terug in de wedstrijd (12-15). Ondanks de minieme voorsprong moet KCC wel op haar hoede blijven zodat er geen gekke dingen gaan gebeuren. Heel de wedstrijd is er geen vuiltje aan de lucht maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. En als Dekkers dan ook nog een stip mist, moet er toch nog geknokt worden voor een goed einde.

Een minuut na de gemiste stip lijkt Biesbroek de definitieve trekker over te halen met haar verre schot (12-16), maar op de klok staan nog 10 minuten. De tijd tikt weg in Capels voordeel en met nog 5 minuten te gaan is het Jongenburger met de 12-17 en gaat het nog wat harder waaien. De spanning stijgt en het wordt een reserve heer ook teveel en krijgt hij van Voskamp een gele kaart. De thuisploeg geeft nog één keer alles. Met nog ruim 1 minuut is het 15-17 en is het nog spannend. Na iets te vaak rondgespeeld te hebben oordeelt Voskamp dit als tijdrekken. Gebeurt dit altijd tegen een Amsterdamse opponent? Gelukkig is de tijd te kort voor AW.DTV om nog terug te komen in de wedstrijd. In de laatste Amsterdamse aanval fluit Voskamp af en blijft het 15-17. 

Wanneer je achteraf naar de uitslag kijkt, leek de degradatiekraker spannend te zijn geweest. Maar KCC is, ondanks dat het niet altijd even gelukkig was in de pasing en afronding, gedurende wedstrijd niet echt in gevaar geweest. Een grotere uitslag lag in het verschiet, maar nu tellen eerst de punten. De hatelijke nul is weg en KCC kijkt weer eventjes naar boven.

Volgend weekend een pittige tegenstander. PKC/SWKGroep komt naar Capelle. Zit er wellicht een stuntje in tegen de koploper? Dit is ook direct de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen en gaat de selectie zich voorbereiden op de zaal.

Doelpunten: Stefan Dekkers 4x, Bo Oppe en Mark Behrens ieder 3x, Michelle Jongenburger, Demi van Oosten en Mandy Biesbroek ieder 2x en Tessa Noordzij 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties