De vraag voor menig supporter: Zal KCC/SO natural in de komende twee duels aan het langste eind trekken en de belangrijke promotie naar de Ereklasse bewerkstelligen? Er staan nog twee pittige duels op het programma. Één daarvan was de thuiswedstrijd tegen SCO uit het verre Oldeholtpade. De Riko-roedel moest getemd worden. In de eerste helft was de ploeg van Wolsink en Van der Steen heer en meester, maar in een knotsgekke tumultueuze slotfase, pakte de Friese ploeg nog een punt en handhaafde zichzelf daarmee. KCC/SO natural gaf de winst letterlijk in 5 seconden weg.

20190601   KCC 1   SCO 1In een kokende Capelse korfbalarena, de thermometer zal zeker de 30 graden aangetikt hebben, begon KCC/SO natural als een raket aan de wedstrijd. Nadat scheidsrechter Opering had ingefloten was het na 40 seconden al raak door Tessa Noordzij. Pas na 5 minuten kwam de 1-1 op het scorebord. In de eerste 10 minuten verdedigde beide ploegen elkaar goed want de doelpunten vielen niet makkelijk. Men schoot simpelweg te kort maar ook KCC/SO natural was nog niet op dreef. Pas na de 3-3 schiet Dekkers eigenhandig zijn ploeg naar een 5-3 voorsprong. SCO zocht Britt Rottink die het moest gaan doen. KCC/SO natural zorgde voor een dubbele dekking op Rottink die daardoor niet tot scoren kwam.

Beide ploegen gingen halverwege naar de kant want een extra ingelaste drinkpauze was met deze temperaturen uiterst welkom. Na een Friese time-out van Kruit kwam de ploeg helemaal terug in de wedstrijd. Twee makkelijke goals zorgden voor een 5-5 stand. Nu was het Wolsink en Van der Steen met een time-out. Het was stuivertje wisselen. Wederom Dekkers met twee goals betekende een 7-5 voorsprong. Aanvallend moesten de Friezen het in de eerste helft voornamelijk van de mannen hebben. Ondanks de voorsprong attendeerde Wolsink zijn ploeg erop, dat men niet te makkelijk vrije ballen moest weggeven. Gewoon zelf doorgaan met score was het recept. Wanneer KCC/SO natural scherp op de Friese huis zat was de afronding van SCO ook van mindere kwaliteit. Dit moest volgehouden worden. Noordzij en Dekkers zorgde 8 minuten voor de rust voor een 9-6 voorsprong. Nog niks aan de hand voor de thuisploeg, maar de vrije ballen mochten scherper genomen worden. In de laatste 6 minuten zorgde Middelkoop, die net zoals Verhoeff veel steals onder de korf had, voor de 10-7. In de laatste minuut speelt KCC/SO natural de 1e helft vakkundig uit met als resultaat de 11-7 ruststand.

Na de pauze, waar scheidsrechter Opering even door de KCC/SO natural fysio aan zijn lichtelijke blessure was geholpen, kon de wedstrijd hervat worden. In het begin van de 2e helft wisten beide ploegen nog niet snel de korf te vinden. In de 4e minuut is het Behrens met de 12-7, na een sublieme actie samen met zijn vakmaat Dekkers. Wanneer diezelfde Dekkers een minuut later faalt vanaf de strafworpstip en SCO wel de 12-8 binnenschiet, is het van belang niet te verslappen. Een schot van Verhoeff na een eenhandige steal van Middelkoop zorgde voor een 13-8. De warmte zorgt ervoor dat niet elke aanval perfect wordt afgerond, ondanks dat er een klein windje is aangewakkerd. SCO gaat wisselen bij de dames voor meer reboundkracht onder de korf. SCO speelt haar aanvallen wat slimmer uit en komt halverwege terug tot 13-11. De Capelse voorsprong van 12-7 was als sneeuw voor de zond verdwenen. Een Friese time-out wierp geen vruchten af net voordat KCC/SO natural een strafworp mocht nemen. Julian Middelkoop ronde fraai af (14-11), met nog 11 minuten te spelen.

Nu brak er een fase fase aan waarin KCC/SO natural niet handig met de kansen omging. Geforceerde schoten zorgde voor snel balverlies en SCO was in een mum van tijd terug van 14-11 naar 14-14. De Friezen waren helemaal terug in de wedstrijd. Met nog 4 minuten te gaan een spannend slot van dit duel. KCC/SO natural mist met nog 2:57 wederom een strafworp, wat in deze fase dodelijk kan zijn. De Friezen waren 1:57 voor het einde het gelukkigst. Middels een strafworp pakten zij voor het eerst de voorsprong. KCC/SO natural was het belangrijk deze wedstrijd winnen, aangezien Groen Geel op het vinkentouw zat. Nog geen 30 tellen later haalde Biesbroek onder luidt applaus van de Negende Man de trekker over voor de 15-15. De laatste 1,5 minuut brak aan en wat daar gebeurde blijft bij menig supporter nog lang op het netvlies staan. De minuut duurde lang voor KCC/SO natural. Met nog 8 seconden te gaan is het Dekkers die heel KCC/SO natural in extase bracht met een heerlijke verre poeier (16-15). De belangrijke 2 punten in de strijd voor de promotie zijn binnen.

Maar wat er daarna gebeurde is ongelooflijk. Scheidsrechter Opering floot in voor een nieuwe aanval van SCO. KCC/SO natural verdedigde iets te fanatiek, waardoor SCO alsnog een vrije bal kreeg. In een uiterste poging schoot men de 16-16 binnen. Direct floot Opering af voor de wedstrijd. Een wedstrijd die 8 seconden te lang duurde voor de thuisploeg. Een zuur puntverlies en SCO vierde het gewonnen punt, want zij zijn hierdoor gehandhaafd in de hoofdklasse. Voor KCC/SO natural eindigde de wedstrijd in een mineur. Wel een punt gepakt, maar dat hadden er zeker twee moeten zijn.

Als je achteraf hoort dat Groen Geel dik won van runner-up Wageningen (12-20) dan wordt het over twee weken nog een hels karwei voor de ploeg van Wolsink en Van der Steen. Er moet gewonnen worden om de promotie af te dwingen. Bij elke andere uitslag is het seizoen voorbij en zal het ook volgend seizoen in de hoofklasse spelen. Hopelijk komt het niet zover en zal het “wonder van Wormer” gaan geschieden. De wedstrijd begint 15 juni om 16:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 7x, Julian Middelkoop 3x, Tessa Noordzij en Steven Verhoeff ieder 2x, Mark Behrens en Mandy Biesbroek ieder 1x.

De foto's van Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties