KV Wageningen was de volgende tegenstander voor het equipe van Wolsink en Van der Steen. Een van de drie finales voor “the road to the Ereklasse”. De komende weken moet de Capelse ploeg er staan om die belangrijke promotie af te dwingen. Met duels tegen Wageningen, SCO en tenslotte Groen Geel een hels karwei om het seizoen goed af te sluiten. In een erg matig duel aan Capelse zijde is een breuk ontstaan in de titelrace. Groen Geel won zoals verwacht van KV Mid-Fryslan en staat door het verlies van KCC nu weer gelijk met KCC/SO natural. Door de overwinning van KV Wageningen mengen zij ook zich in de race.

20190525   KCC 1   Wageningen 1Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de onlangs overleden Nel Terlouw begon de wedstrijd om de strijd bovenin. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Van Vreeswijk/Keijman. Zoals vaker was de opstart van de thuisploeg moeilijk. Ook KV Wageningen had moeite de korf te vinden. Pas in de 5e minuut was het 2-0, door tweemaal Dekkers. Dit was de aanleiding voor de gasten om gas te geven. Binnen de minuut was het alweer gelijk (2-2). KCC/SO natural geeft veel verdedigende druk, maar de Capelse aanval weet niet goed om te gaan met de ruimte die men geboden krijgt. Veel 1-shots aanvallen betekend korte aanvallen. Na de 2-2 is het KCC/SO natural dat wegloopt van KV Wageningen. In 7 minuten tijd tillen tweemaal Dekkers en Middelkoop de stand naar 5-2. Bij de 4-2 moest “Zeist” gebeld worden. Scheidsrechter Van Vreeswijk oordeelde een actie van KCC/SO natural dat deze onreglementair was en gaf de bal aan de gasten, alleen de assistent “fluisterde” hem in dat er een correctie moest plaatsvinden en wel een strafworp voor de thuisploeg. Een aparte maar terechte beslissing van de assistent.

Maar hoe makkelijk KCC/SO natural wegloopt van de tegenstander hoe scherper KV Wageningen werd. Duels worden gewonnen en de doelpunten vallen nu wel. In deze fase van de wedstrijd is KCC/SO natural aanvallend niet goed bezig en is de bal snel kwijt. De gasten komen in de 11e minuut terug tot 5-5 en pakken 5 minuten later zelfs een 5-8 voorsprong. KCC/SO natural heeft nu al bijna 9 minuten de korf niet weten te vinden. Eindelijk een goede afgeronde aanval in de 22e minuut van de thuisploeg wat de 7-9 betekende. Met nog 5 minuten te gaan in de 1e helft een time-out bij KCC/SO natural en Jack Potter wordt gebracht voor Mark Behrens. Potter komt tegenover de boomlange Broenink te staan voor extra aanvallende impulsen. Na de mandloze goal van Dekkers (8-10) een opmerkelijk moment. Scheidsrechter Van Vreeswijk fluit midden in het spel ineens af want de wissel van Jack Potter was hem na de time-out niet opgevallen. Een wissel tijdens een time-out? A fijn. De arbitrage lost het keurig op en de teams kunnen de wedstrijd gewoon vervolgen. Met nog een kleine minuut op de klok is KCC/SO natural terug tot 9-10, maar door een slimme Wageningse actie onder de korf en onoplettendheid bij de thuisploeg komt er een onnodige 9-11 als ruststand op de borden te staan.

Na de thee KV Wageningen na 10 seconden de bal al weer kwijt. KCC/SO natural moet nu snel orde op zaken gaan stellen. Dekkers was degene die dit begreep en binnen de 1,5 minuut is het 11-11 en is het nu van belang door te drukken. Wageningen bleef rustig combineren en pakt na de 11-12 ook een snelle 11-13 voorsprong. De Capelse aanvallen lopen niet en onderling moet de communicatie ook beter. Wageningen speelt het veel over de heren maar ook de dames pikken nu goaltje mee. Bij KCC/SO natural moet het voornamelijk van de mannen komen. In de 7e minuut weer de aansluiting (12-13), maar daarna moet KCC/SO natural op haar tandvlees lopen om bij te blijven. KV Wageningen krijgt alle ruimte en weet daar ook wel raad mee. Van 12-13 naar 12-16 een flinke aderlating voor de thuisploeg. Via een strafworp wordt het nog wel 13-16, maar wederom weinig tot geen doelpunten bij de thuisploeg met nog een goed kwartier te gaan. Nu moet het gaan gebeuren, maar het gebeurd helaas niet. Wageningen gaat door en met nog 10 minuten te spelen is het 13-18 en is de wedstrijd gelopen. Dan krijgt Dekkers nog geel voor commentaar op de leiding, want de arbitrage wordt niet altijd begrepen in hun beslissingen. Inmiddels is Van Ofwegen in het veld gekomen voor Van Oosten en komt Edens erin voor Noordzij. Ook zij kunnen de wedstrijd niet meer kantelen. De laatste 5 minuten zijn voor de gasten. Van 13-18 schieten zij door naar 14-21. Het is Steven Verhoeff, die het laatste Capelse doelpunt op het bord schiet (15-21).

Waar vorige week De Meeuwen aan flarden werd geschoten, was het nu KV Wageningen die KCC/SO natural trakteerde in een lesje effectiviteit. Een flinke domper in de race om het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de gewenste Ereklasse. Komend weekend ontvangen we weer een taaie tegenstander. Het Friese SCO uit Oldeholtpade komt op bezoek in Capelle aan den IJssel. Uit in het donker werd het een kleine overwinning. Wint KCC/SO natural in het licht wel van de Friezen? Groen Geel moet naar Wageningen en dit is ook een uiterst interessant duel voor de Capellenaren. Blijft de strijd bovenin ongemeen spannend of is de titelrace na volgende week gelopen? De wedstrijd start op het gebruikelijke tijdstip van 16:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 9x, Julian Middelkoop en Tessa Noordzij ieder 2x, Demi van Oosten en Steven Verhoeff ieder 1x.
Foto's van Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties