In de voorbeschouwing liet SCO weten, dat de nog ongeslagen koploper met het beste doelsaldo op bezoek kwam op de Hoolttuun in het verre Friesland. En dat hoe meer wedstrijden je wint, de kans groter is, dat het een keertje fout gaat, zo pretendeerde SCO. In het pittoreske Oldeholtpade werd maar eens duidelijk dat je geen slapende honden moet wakker maken. In een redelijk gelijkopgaande eerste helft had KCC/SO natural SCO voor de rust al op de knieën. In de tweede helft werd het nog eventjes spannend, maar de Rikoroedel was na 60 minuten weer getemd. Twee punten in de tas, Groen Geel weer verloren, een heerlijke zwoele zaterdagavond.

Zaterdag 13 oktober 2018, de dag dat de SO natural-selectie maar liefst 400 km moest afleggen om wederom 2 punten op het conto bij te schrijven. SCO, dat er wisselvallig speelt, moest het de koloper lastig gaan maken. Dat het lastig werd bleek wel toen het na 3 minuten al 2-0 stond. Aanvoerdster Britt Rottink was degene die SCO aan doelpunten moest helpen. De 1-0 en 2-0 kwamen uit haar handen. Demi van Oosten had een lastige avond tegen haar. In de eerste minuten van de wedstrijd waren de Capelse aanvallen niet goed. SCO verdedigde strak en de Capellenaren kwamen niet los. Nadat KCC/SO natural een starfworp had gemist, werd er door Dekkers voor het eerst gescoord. KCC/SO natural ging meer op de doorbraak spelen. Dekkers en Behrens schoten KCC/SO natural na 9,5 minuut naar een 2-3 voorsprong. De doelpunten waren duur in Friesland.

De Friese doelpunten kwamen van de dames. Tot aan de 5-5 gaat de wedstrijd gelijkop. SCO blijft gaan en KCC/SO natural moest continue scherp zijn. Na de 5-5 schieten Groeneweg, tweemaal Dekkers en tweemaal Noordzij KCC/SO natural naar een 5-9 voorsprong. Eventjes wat lucht. De SCO-storm was gaan liggen en Kruit riep zijn roedel eventjes naar de kant. Opvallend was, dat de SCO-heren hun schoten niet beloond zagen worden, waardoor de rebound veelal na een schot voor KCC/SO natural was. Verhoeff, normaliter sterk in de rebound, had een tegenstander die zich niet zonder slag of stoot weg liet zetten. Heerlijke duels onder de korf tot gevolg, die niet altijd door scheidsrechter Van der Terp toegelaten werden. Na de Friese time-out versnelde KCC/SO natural door met doelpunten van Van Oosten en Dekkers naar 5-11. Na werderom een damesdoelpunt van SCO werd het 6-11. Het laatste wapenfeit voor de pzuze was een schitterende actie tussen Groeneweg en Berhens waarbij Groeneweg, bedoeld of onbedoeld, de bal hard tegen de paal gooide en Behrens aan de achterlijn de bal in zijn bezit kreeg en scoorde. Ruststand 6-12. 

Na de pauze, is het Demi van Oosten die haar dames binnen 15 seconden het bos in stuurt en de 6-13 op het scorebord zet. SCO was anders uit de kleedkamer gekomen en de spelers pepten elkaar op. Binnen de minuut was het 8-13, maar Mandy Biesbroek zorgde voor de 8-14. KCC/SO natural moest opassen dat het niet al teveel vrije ballen weggaf tegen de fanatieke Friezen. Wederom liet Van der Terp niet altijd de duels onder de korf doorgaan, soms in het nadeel van KCC/SO natural. Na de 9-15 van Dekkers viel Wolsink/Van der Steen brigade ineens stil. Aanvallend lukte het even niet meer en er werden verkeerde keuzes gemaakt. SCO veerde op en het publiek ging erachter staan. Tien minuten lang geen Capelse doelpunten en de thuisploeg kwam stapje voor stapje dichterbij. Elk doelpunt werd uitbundig gevierd, want met nog 12 minuten was het "gewoon" weer 14-15. Wolsink moest de spelers tot bedaren brengen. Men moest meer hun eigen spel spelen en wees slimmer. De wedstrijd werd ook een stukje feller en Van der Terp moest vaak ingrijpen. Beide ploegen ging er vol voor. 

De time-out had duidelijk succes, want KCC/SO natural was weer terug in de wedstrijd. De 14-16 van Groeneweg was in de 19e minuut van groot belang. Inmiddels is Van Ofwegen in het veld gekomen voor Wierenga en mocht de aanvoerdster in bedwang houden. Wanneer in de 21e minuut Dekkers de 14-17 scoort is het Friese verzet gebroken. Middelkoop voor Groeneweg betekent een sterkere rebound. Middelkoop was dan ook de grote man onder de korf en KCC/SO natural speelde de wedstrijd uit. Het frisse KCC/SO natural liet blijken dat ook deze punten mee naar Capelle aan den IJssel gingen. Via doelpunten van Dekkers, Behrens en Noordzij eindigde de wedstrijd in een 14-20 overwinning. 

Al met al een goede wedstrijd van KCC/SO natural dat het nog onbedoeld spannend liet worden. SCO dacht te kunnen toehappen maar Riko en zijn spelers kwamen van een koude kermis thuis. Met een fraaie maan op de achtergrond en een drankje in de 3e helft werd het nog een fraaie zomerse avond in Oldeholtpade. 

Komend weekend staat de "topper" tussen KCC/SO natural en Groen Geel op het programma op de normale tijd van 16:00 uur. De laatste weken heeft de ploeg uit Wormer punten moeten inleveren en staan nu op vier punten achterstand. Kunnen Wolsink en Van der Steen de ploeg weer laten schitteren op eigen terrein en zodoende nog verder uitlopen op de rest? 

Doelpunten: Stefan Dekkers 8x, Mark Behrens en Tessa Noordzij ieder 3x, Stephan Groeneweg en Demi van Oosten ieder 2x, Steven Verhoeff en Mandy Biesbroek ieder 1x.

Verslag SCO: SCO strijdend ten onder

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties