Het vervolg in de hoofdklasse bracht de selectie van KCC/SO natural naar Wageningen, waar tegen de plaatselijke korfbalclub gespeeld moet worden. KV Wageningen heeft het moeilijk in de competitie en heeft pas twee punten gepakt in deze editie. KCC/SO natural daartentegen gaat lekker en stond samen met Groen Geel hoog en droog in de hoofdklasse A. Tot nu toe worden alle wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van Wolsink en Van der Steen moeten een basis leggen voor de zaalcompetitie, waar het in de Korfballeague gaat uitkomen. Ook tegen KV Wageningen werden de punten weer meegenomen en wanneer na afloop Groen Geel een tikkie heeft gekregen, staat de ploeg alleen aan de top.

Wat een verschil was het zaterdag zeg... Sta je de ene week met een paraplu langs de kant kou te lijden, is het weer ons nu wel gezind. Een heerlijke middag met een stralende zon in de rug speelt de selectie weer eens op een veld met jarenlange vertrouwde afmetingen. Ouderwets terug in de tijd. Weer lekker een bal binnen houden op een veld van 60x30 meter. #eengrootveldisookleuk.

De wedstrijd staat onder leiding van het koppel Winters/Wilbrink. Wolsink en Van der Steen sturen Stefan Dekkers, Mark Behrens, Mandy Biesbroek en Milou Wierenga het veld in in de aanval en Steven Verhoeff, Julian Middelkoop, Demi van Oosten en Adrienne van Ofwegen completeren de verdediging. KV Wageningen is de bal snel kwijt door de goede Capelse druk. Nog binnen de minuut schiet Biesbroek de 0-1 binnen en nog geen 30 tellen later is het Behrens met de 0-2. De wedstrijd is begonnen. Verhoeff mag het in de rebound gaan uitvechten tegen de boomlange Broenink. Broenink had een vervelende middag tegen Verhoeff. Verhoeff heerste in de paalzone en won elk duel. In de 3e minuut scoort de thuisploeg de 1-2. KCC/SO natural moet gewoon de gooiarm goed vastzetten en op de juiste manier verdedigen. Bij KV Wageningen werd het snel duidelijk wat de "spitsen" waren. De Wageningse dames werden goed verdedigd door de dames van KCC/SO natural waardoor het spelbeeld vooral op de heren werd gefocused. Ook Behrens plukte veel afvallende ballen uit de lucht, waardoor de Capelseploeg makkelijk kon herhalen. 

Na 5 minuten was het slechts 1-4. Het valt eventjes stil op het veld. Pas in de 8e minuut is er een aansluiting (2-4). Julian Middelkoop antwoord snel met de 2-5, maar dan zakt KCC/SO natural ver weg. Aanvallend was het niet meer zoals in het begin van de wedstrijd en de scherpte is weg. Hierdoor komt KV Wageningen makkelijker in hun spel en binnen 2 minuten is het gewoon weer 5-5. De thuisploeg pakt zelfs in de 14e minuut een 6-5 voorsprong. Voor het eerst moet KCC/SO natural in de achtervolging. Er breekt een korte fase aan waarbij de thuispploeg steeds een korte voorsprong pakt. Tot aan de 8-8 in de 16e minuut. Dan is KCC/SO natural weer eventjes los. Met goede lange en geduldige aanvallen versnelt men naar een 8-11 voorsprong. Vooral Dekkers laat zich gelden met twee snelle goals. Onder druk schiet Middelkoop de 8-11 binnen. Inmiddels was Broenink ongelukkig vanaf de strafworpstip. De ruststand is 9-12. 

Na de pauze is het KCC/SO natural die binnen 5 minuten de stand naar 9-14 tilt door doelpunten van Behrens en Verhoeff. Ondanks de ruime voorsprong is het spel nog niet op het gewenste niveau. Er zijn haperingen die eruit moeten. KV Wageningen is de eerste 5 minuten zoekend. Na de 9-14 zakt KCC/SO natural weer weg. De afronding is er eventjes niet meer en daarentegen is de thuisploeg wel weer hard op zoek naar doelpunten. In de 11e minuut is het "gewoon" weer 12-14 en is de wedstrijd weer spannend. Inmiddels is Tessa Noordzij in het veld gekomen voor Milou Wierenga voor meer aanvallende impulsen. Dat Wageningen terugkomt van 9-14 naar 12-14 is ook omdat KCC/SO natural niet scherp is op dat moment verdedigend gezien. Na wat aanwijzingen van Wolsink en Van der Steen blijkt de Wageningse opleving van korte duur. KCC/SO natural weet wat het te doen staat en verdedigd ijzersterk. De thuisploeg krijgt wel kansen maar ziet die op de korf uit een spatten.

KCC/SO natural gaat gewoon door met scoren en in 6 minuten werd de overwinning veiliggesteld. Met fraaie acties zijn het Julian Middelkoop 2x, Steven Verhoeff, Tessa Noordzij en Mark Behrens die de stand naar 12-19 tillen met nog 10 minuten op de klok. Na de 12-19 komen de wissels ook in het veld. Een heel nieuw vak met aanvulling aan de andere kant van Groeneweg. Na de wissels kabbelt de wedstrijd naar het einde. Een snelle Wageningse goal zet het scorebord op 13-19. Dekkers schiet het laatste Capelse doelpunt binnen. In de laatste 10 minuten heeft KCC/SO natural het wel gezien en kan de thuisploeg de stand terugbrengen tot 15-20.

Al met al weer 2 punten in de tas mee terug naar Capelle aan den IJssel. De wedstrijd was niet groots, maar een overwinning is altijd weer lekker en er is uiteraard weer voldoende leerstof voor de volgende wedstrijd, komend weekend in Oldeholtpade tegen SCO. Op een ongebruikelijk laat tijdstip van 19:00 uur zal daar de aftrap gegeven worden.

Als een half uur na de wedstrijd doorschermerd, dat de concurrent Groen Geel in eigen huis een tik heeft gekregen van Mid-Fryslan, dan sta je lekker alleen aan kop in de hoofdklasse A. Zaterdag 20 oktober 20018 zal in Capelle aan den IJssel om 16:00 uur de kraker zijn tussen KCC/SO natural en Groen Geel en wordt waarschijnlijk beslist wie de echte koploper is in de hoofdklasse A.

Doelpunten: Julian Middelkoop 5x, Stefan Dekkers 4x, Mark Behrens en Steven Verhoeff ieder 3x, Mandy Biesbroek 2x, Adrienne van Ofwegen, Milou Wierenga en Tessa Noordzij ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties