Na de wedstrijd tegen De Meeuwen uit Putten is het 4 uit 4 voor KCC/SO natural. Ook de vierde wedstrijd in deze veldcompetitie was voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel geen lastige horde. Het was duidelijk dat er een groot verschil zat tussen de ex-ereklasser en de debutant in de hoofdklasse. De moedige Meeuwen werden op alle fronten afgetroefd en het was dat KCC/SO natural op sommige momenten het vizier niet op scherp had staan, anders was de eindstand nog hoger geweest.

20180929   KCC 1   De Meeuwen 1Er stond vanmiddag een lekker zonnetje en een licht windje. Een heel andere setting in vergelijking met vorige week toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Het was als vanouds aardig druk aan de zijlijn. Wolsink en Van der Steen stuurde in de eerste aanval Adriënne van Ofwegen, Milou Wierenga, Julian Middelkoop en Stephan Groeneweg het veld in en de eerste verdediging was vertegenwoordigd door Tessa Noordzij, Demi van Oosten, Mark Behrens en Steven Verhoeff. KCC/SO natural liet direct weten dat de punten in Capelle aan den IJssel zouden blijven. Binnen 5 minuten een 4-0 voorsprong. Verdedigend stond KCC/SO natural als een huis, want de gasten uit Putten konden geen goede aanvallen opzetten en ook werd er een strafworp gemist. In een snelle time-out liet de Puttense coach merken dat er niet slap gespeeld moest worden en dat er een schepje bovenop moest.

Dit hielpt want snel na de onderbreking verzilverde de Meeuwen een strafworp (4-1). Binnen de minuut scoorden Groeneweg en Van Oosten waardoor het scorebord een 6-1 voorsprong aangaf. Na 10 minuten had De Meeuwen bij een stand van 7-2 nog geen velddoelpunt gemaakt. KCC/SO natural had de pech dat niet elke aanval tot een doelpunt bekroond werd, anders was de wedstrijd snel gespeeld. Maar liefst 8 minuten werd er niet gescoord door beide ploegen. Volgens de coach van de Meeuwen moest er simpeler gekorfbald worden, want simpel is al moeilijk genoeg tegen een ploeg als KCC/SO natural. De gasten kwamen na deze doelpuntloze periode even sterk terug tot 7-4 en het leek weer een wedstrijd te worden. Schijn bedriegt want KCC/SO natural gooide alle remmen los. Binnen 7 minuten was het 11-4. KCC/SO natural was heer en meester op alle fronten maar gebruikte dit niet altijd 100% Met Behrens en Verhoeff in een vak is het natuurlijk prijsschieten. De Meeuwen wisselde nog de dames van vak, maar de ruststand kwam met 11-5. 

Na de thee, was de Meeuwen de bal razendsnel kwijt, wat binnen 45 seconden resulteerde in de 12-5 door Groeneweg. Van Ofwegen scoort op de vierkante meter de 13-5. Dit had de wedstrijd eventjes nodig. Doordat de Capelse verdediging eventjes verslapte kon de Meeuwen terugkomen tot 13-7. De Puttense aanvallen moesten vooral van de heren komen en de dames konden ook makkelijk gevolgd worden. Na de 14-7 vliegen de Meeuwen iets dichterbij (15-9). Het is dat het pas 16-9 staat na 12 minuten in de 2e helft. De stand had al veel hoger kunnen zijn en KCC/SO natural pepte elkaar nog een keertje op. Na de 16-10 stelt KCC/SO natural echt orde op zaken. De Meeuwen waren niet meer bij machte om dichterbij te komen. KCC/SO natural liet haar kwaliteiten zien. Van Oosten, Verhoeff en Middelkoop schieten de thuisploeg naar een 19-10 stand. Het laatste Puttens gefladder komt 11 minuten voor het einde (19-11). Hierna vallen de goals makkelijk en wordt het 21-11. In de slotfase komen Mandy Biesbroek en Stefan Dekkers nog eventjes in het veld voor Van Ofwegen en Middelkoop. Bij zijn eerste balcontact schiet Dekkers de 22-11 binnen. In de laatste minuten gelooft KCC/SO natural het wel en fluit scheidsrechter Pellikaan af bij een 24-12 eindstand.

Een mooie overwinning voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd is geen minuut spannend geweest. Wanneer KCC/SO natural nog een tandje scherper was geweest, had de eindstand nog mooier geweest. Volgend weekend wacht het achttal van Wolsink en Van der Steen Wageningen. Deze ploeg verloor eerder met 18-14 van de Meeuwen, maar won vandaag wel van Oost-Arnhem. Er staat dus volgende week weer een mooie wedstrijd op het programma, die zal starten om 15:30 uur in Wageningen.    

Doelpunten: Stephan Groeneweg 6x, Julian Middelkoop 4x, Steven Verhoeff en Tessa Noordzij ieder 3x, Mark Behrens, Demi van Oosten en Adrienne van Ofwegen ieder 2x, Milou Wierenga en Stefan Dekkers ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.
Ook Marco Spelten was aanwezig en maakte foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties