Wat een geweldig seizoen speelde KCC/SO natural 2. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink plaatste zich vorige week door een 19-28 overwinning op PKC/SWKGroep 2 voor de finale om het (reserve) landskampioenschap tegen Blauw-Wit 2. Helaas waren de Amsterdammers gisteren een maatje te groot (19-28), maar dat maakt de prestatie van het tweede niet minder mooi.

20180615   KCC 2   Blauw Wit 2 (finale NK)De sportieve strijd werd dan wel verloren. De strijd langs het veld werd door onze Negende Man met ongeveer 100-1 gewonnen. Zoals al vaker de afgelopen jaren was de heer M.B. wonende te R. weer naar België gereden, zodat het sportpark in Mijdrecht voor de wedstrijd geheel zwart-wit kleurde. De KCC/SO natural fans hadden zich verzameld op het gezellige dakterras van de kantine van korfbalvereniging Atlantis en zij zongen hun ploeg de hele wedstrijd toe. Ook toen de achterstand onoverbrugbaar werd, bleef de Negende Man zich laten horen en dat verdient een groot compliment. De supporters zongen "zonder ons is hier geen sfeer" en dat klopte helemaal. Er waren zo'n 250 KCC-ers aanwezig om de zwart-witten aan te moedigen. Bij Blauw-Wit is er waarschijnlijk sprake van enige gewenning, er waren maar weinig supporters en eigenlijk de enige keren dat ze geluid produceerden was toen één van hun spelers een KCC-er blokte en ze - het moet gezegd - een zeer fraaie goal scoorden. Het werd me gisteren eens te meer duidelijk: we hebben gewoon de beste supporters van het land!

Nadat de rook was opgetrokken kon de wedstrijd tot opluchting van KNKV-directeur Kees Rodenburg, die geen fan is van vertraging door supportersacties, precies op tijd beginnen. Beide ploegen startten niet goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten staat Blauw-Wit 2 pas met 0-2 voor en pas dan scoort KCC/SO natural haar eerste goal. Tien minuten voor rust neemt het tweede een 9-7 voorsprong, maar daarna hapert de doelpuntenmachine en dat zorgt voor een 10-14 achterstand in de rust. Na rust loopt Blauw-Wit direct uit naar 10-16 en moet de ploeg vol aan de bak. We komen nog even terug tot 13-18, maar Blauw-Wit 2, titelhouder en ook landskampioen in de zaal, is gewoon te sterk. De eindstand wordt uiteindelijk 18-28.

Natuurlijk is het tweede teleurgesteld, maar al snel na de wedstrijd volgt het besef over de geweldige prestatie die de ploeg dit jaar (en de afgelopen jaren) heeft neergezet. Keer op keer wordt de ploeg kampioen in de reserve Hoofdklasse en als ze dan uiteindelijk promoveren naar de Reserve Korfbal League eindigen ze daar op een keurige zevende plek (waar ze zelf niet eens echt tevreden mee zijn). Als je dan op het veld 'gewoon' even de finale haalt hoor je gewoon bij de twee beste tweedes van Nederland. En daar mogen ze gerust trots op zijn. 

Na de wedstrijd is het tijd voor afscheid nemen van de stoppers bij het tweede: de stafleden Robin, Wilrik, Daan en Digna en de spelers Mariska, Bianca, Jet, Jack en Wouter. Stuk voor stuk heel erg jammer, maar we zien ze ongetwijfeld nog terug langs het veld, missschien wel als trainer. O ja, en wat Wouter betreft: die twijfelt nog heel erg! Kom je hem dus ergens tegen in de vakantie, herinner hem dan even aan zijn wedstrijd tegen PKC, zodat hij na een paar weken rust gewoon in augustus weer op de eerste training op het veld staat ;-). Er werd ook van de staf en spelers van het eerste afscheid genomen, maar daarover in een ander artikel later dit weekend meer. 

Na de wedstrijd reisde de ploeg met de partybus terug naar Capelle aan den IJssel en dat was een mooi feestje voor de spelers dat in de kantine nog even werd voortgezet. Omdat de afspraak is dat "what happens in the partybus stays in the partybus", kan ik daar helaas geen beelden van vrijgeven, maar als zelfs willekeurige voorbijgangers je gaan filmen dan zegt dat genoeg. 

KCC/SO natural 2 nogmaals bedankt voor dit mooie seizoen en geniet van jullie welverdiende rust.

Peter van Dieren maakte heel veel foto's van deze wedstrijd.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties