Zaterdagavond 2 juni 2018 gaat de Capelse korfbalboeken in als een zwarte bladzijde in de KCC/SO natural geschiedenis. Nadat de reserves van KCC/SO natural de definitieve 1e plek veroverde met een eclatante 22-8 overwinning op AW.DTV (zij spelen vrijdag 8 juni 20:30 uur thuis de kruisfinale), was het de beurt aan het vlaggenschip. Door de overwinning op LDODK/Rinsma Modeplein hoefde er “maar” gelijkgespeeld, of gewonnen te worden van AW.DTV. Met die gedachte reisde de ploeg af naar de hoofdstad. Tot aan de rust was er, gezien het spelbeeld, geen vuiltje aan de lucht, maar in de 2e helft voltrok zich het drama. Volgend veldseizoen geen PKC/SWKGroep, Blauw-Wit (A) of LDODK/Rinsma Modeplein meer in Capelle aan den IJssel.

20180602   AWDTV 1   KCC 1Het werd een avondwedstrijd in Amsterdam. Pas om 18:15 uur floot scheidsrechter Luttik in voor deze allesbeslissende wedstrijd voor de handhaving in de Ereklasse. Er waren aardig wat KCC-supporters afgereisd naar Amsterdam. Beide ploegen begonnen niet zuiver aan de wedstrijd. De belangen waren groot. Pas na ruim 3 minuten spelen viel het eerste doelpunt. Een fraaie one-hander onder de korf van Roest brak de wedstrijd open. Er werd veel geschoten en het werd al snel duidelijk dat Meerkerk afgestopt moest worden. De behendige snelle spits was nog erg ongelukkig in zijn afronding, maar kon dit niet compenseren met zijn doorbraak. Pas in de 6e minuut de 0-2 van Meerkerk en de wedstrijd kabbelde verder. Ondertussen blokte Milou Wierenga haar dame en dat had de wedstrijd eventjes nodig. Van de thuisploeg was nog weinig te zien. In de 12e minuut de 0-3 en daarnaar versnelde KCC/SO natural binnen 2 minuten door doelpunten van Dekkers en Meerkerk naar een 0-5 voorsprong.

Na een kwartier een time-out aan de kant van AW.DTV. Deze time-out kwam als geroepen, want direct hierna werd het 1-5. Milou Wierenga een minuutje later met een droge knal (1-6). Er was nog niks aan de hand. De eerdere Amsterdamse aanvallen liepen niet lekker. Door het goede reboundwerk van de Capelse mannen kon men veel herhalen en kon AW.DTV slechts volgen. Na de 1-6 begon het ineens wel te lopen bij de thuisploeg. Binnen 2 minuten van 1-6 naar 3-6. Het wordt nog wel 3-7 maar dan gaat de ploeg van Van Vloten en Verberk ineens verkeerde keuzes maken en wil het te snel tot afronding komen. AW.DTV komt helemaal terug in de wedstrijd want binnen 6 minuten is het gewoon weer gelijk (7-7). Tot aan de rust blijven beide ploegen bij elkaar. Vijf minuten voor de pauze is het 8-8, maar dan is het enkele seconden voor het einde Adriënne van Ofwegen met de 8-9. Een voorsprong voor de zwart-witten.

Na de thee is het weer Van Ofwegen met het eerste antwoord namens KCC/SO natural (8-10). De thuisploeg sluit weer makkelijk aan door snel op 10-10 te komen. AW.DTV gaat slimmer met de kansen om, maar KCC/SO natural blijft tot 11-11 telkens een puntje voorstaan. Dan eventjes een broodnodige sprint naar 11-13. Inmiddels is Verhoeff in het veld gekomen voor Behrens. Er zijn nog 22 minuten te spelen. Dan zakt het spel van de Capellenaren compleet in. Niks lukt meer en de thuisploeg veert op en pakt in de 14e minuut zelfs een 14-13 voorsprong en breidt dit gestaag uit naar 16-13. Met nog een kleine 12 minuten te spelen moet KCC/SO natural iets doen. Is nu een gelijkspel het hoogste haalbare? Het zou genoeg zijn voor de handhaving, maar men komt de afspraken niet meer na. Gelukkig schieten Meerkerk en Wierenga KCC/SO natural terug naar 16-15, met nog 10 minuten te gaan. Nu is het de kans om door te gaan, maar ook dit moment wordt niet met beide handen aangegrepen. Door simpelweg naar binnen te vallen, hadden meer vrije ballen of zelfs strafworpen meegekregen kunnen worden. Wanneer AW.DTV dan de 17-15 scoort zijn ze los en kan KCC/SO natural niet meer terugkomen in de wedstrijd. Verbouwereerd wordt aangezien hoe de thuisploeg doorstoomt naar een onoverbrugbare 21-15 stand. AW.DTV gelooft erin. Met nog 3 minuten op de klok legt KCC/SO natural zich neer bij de degradatie. Er is nog te weinig om de wedstrijd te kunnen kantelen. De thuisploeg speelt de tijd uit en na wat doelpunten om en om is het 23-18, fluit Luttik af en is het een feit… KCC/SO natural degradeert naar de hoofdklasse.

Na afloop was er vooral ongeloof en verbijstering langs de kant. KCC/SO natural speelt al jaren in de Ereklasse en volgend seizoen opeens niet meer. Vreugde bij de Amsterdammers en verdriet bij de Capellenaren. Wat was er verkeerd gegaan? Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar de punten zijn op dat moment het belangrijkste. Het schotpercentage was niet goed, de communicatie was aan de magere kant en tactisch werd niet altijd de juiste keuze gemaakt. Het is voor de nieuwe coaches Wolsink en Van der Steen de taak om een nieuw team te smeden en terug te brengen naar de Ereklasse.

Doelpunten: Christian Dekkers 6x, Gertjan Meerkerk en Adriënne van Ofwegen ieder 4x, Eliza Roest en Milou Wierenga ieder 2x.
Foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties