Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het is alweer tijd voor de tweede voorbeschouwing van het nieuwe seizoen, en er staan weer een hoop wedstrijden op het programma. Voor de KCC/SO natural-selectie begint het officiële seizoen vanaf zaterdag ook weer met een ontmoeting met de Fortuna/Delta Logistiek-selectie. Dit en meer in de voorbeschouwing!

Ken jij kinderen tussen de 3 en 11 jaar die nog op zoek zijn naar een sport? Nodig ze uit voor de Kangoeroe Klup-ochtend voor kinderen van 3 tot 7 jaar of voor de Korfbalclinic voor kinderen van 6 tot 11 jaar! 

Buurtderby's voor de E- en F-jeugd 
De E- en F-jeugd hoeft deze speelronde niet ver te reizen: Alleen voor de E1 staat een iets langere reis op het programma. Zij spelen in Vlaardingen tegen Twist E1. De ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag en Marjan Brands is nog op jacht naar de eerste punten van het seizoen na de 3-5 nederlaag tegen NIO E3. Twist E1 is de competitie wel goed begonnen met een ruime 18-1 zege op Sperwers E1, dus het zal aanstaande zaterdag een pittige wedstrijd worden. 

De E2 van Martin van Dieren en Anne Dorsman strijdt komende zaterdag samen met IJsselvogels E3 om de eerste punten. De E2 verloor haar eerste wedstrijd met 14-2 van Korbis E2, terwijl IJsselvogels E2 in eigen huis de punten aan Vriendenschaar E2 moest laten. KCC/SO natural F1 heeft haar eerste punt wel binnen na het 1-1 gelijkspel tegen Nieuwerkerk F2. Het reist aanstaande zaterdag af naar het Krimpense KOAG F1, dat met 8-5 verloor van Korbis F2. KCC/SO natural F2 tenslotte ontvangt Nieuwerkerk F1, dat vorige week in Kamerik (een beetje uit de buurt) met 1-14 te sterk was voor SDO/Verzuim Vitaal F1. 

Eerste wedstrijd D2, C1, naar het lastige HKV/Ons Eibernest 
Voor KCC/SO natural D2 begint de competitie deze zaterdag ook weer. Zij spelen tegen RWA D2, dat met 12-2 te sterk was voor Sperwers D1. Anders dan de Sportlinked-app eerst deed vermoeden, speelde KCC/SO natural D1 een prima wedstrijd tegen Vitesse D2. Het won met 19-3 van de ploeg uit Barendrecht. Aanstaande zaterdag speelt de D1 thuis tegen WION D1, dat met 14-3 verloor van Korbis D1. 

KCC/SO natural C3 is positief aan het seizoen begonnen met een 7-4 zege op 'buur' KOAG C3 en reist zaterdag met vertrouwen af naar Reeuwijk voor een ontmoeting met de plaatselijke C1. Zij verloren hun eerste wedstrijd met 6-5 tegen Nieuwerkerk en zullen uiteraard op jacht zijn naar de eerste punten tegen de C3 van Maaike Dorsman en Maarten Buijs. KCC/SO natural C2 begon de competitie met een 5-14 overwinning op KCR C2. Zaterdag ontvangt de ploeg van Ewout Bückmann IJsselvogels C2. De ploeg uit Moordrecht was vorige week nog met 5-3 te sterk voor Weidevogels C1. Welke van de twee ploegen grijpt na dit weekend de koppositie?

KCC/SO natural C1 begon het seizoen met een 7-5 overwinning op het gepromoveerde Maassluis C1. De ploeg van Thom Brandse en Remon Brands heeft in HKV/Ons Eibernest C1 een lastige tweede tegenstander. De ploeg uit Den Haag beschikt over een talentvolle selectie en won vorige week al met liefst 17-5 van stadsgenoot Achilles C1. Kan KCC/SO natural weerstand bieden tegen de Eibers?

Pittige wedstrijden B1 en A1 
De B2 is nog op jacht naar de eerste punten na de nipte nederlaag op HKC B1. De ploeg van Niels de Gelder treedt aanstaande zaterdag aan tegen NIO B2, dat vorige week nog niet in actie kwam. 

Voor KCC/SO natural B1 staat, na de eenvoudige 18-4 overwinning op DeetosSnel B1, in PKC/SWKGroep B1 een lastige tegenstander te wachten. De ploeg uit Papendrecht bestaat voor een deel uit spelers die vorig jaar in de C1 uitkwamen, waarmee ze tweemaal Nederlands Kampioen werden. KCC/SO natural en PKC/SWKGroep speelden in de voorbereiding al tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in een nipte zege, maar toen waren de ploegen ook flink aan elkaar gewaagd. KCC/SO natural kan een pittig duel verwachten in Papendrecht.

KCC/SO natural A5 speelt na de overwinning op Ventura Sport A2 tegen DeetosSnel A4. Lukt het KCC om de zegereeks voort te zetten? KCC/SO natural A4 is nog op zoek naar de punten na de nederlaag tegen WION A1 en hoopt deze te pakken tegen PKC/SWKGroep A5, dat eerder met 18-9 te sterk was voor Korbis A2. KCC/SO natural A3 speelt na het succesvolle debuut in de wedstrijdklasse (7-12 overwinning op Maassluis A2) tegen Weidevogels A2 en KCC/SO natural A2 hoopt het tegen Nieuwerkerk A2 iets minder spannend te maken dan tegen ONDO A1. 

Voor KCC/SO natural A1 staat een lastige wedstrijd voor de boeg. De ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk moet aantreden tegen het Wormerse Groen Geel A1. Groen Geel beschikt over een goede lichting en ook bij de A1 staat er wederom een prima ploeg. Zij waren in het openingsduel met 21-15 te sterk voor PKC/SWKGroep A1 en willen ongetwijfeld de zegereeks voortzetten. KCC/SO natural A1 wil zich revancheren op de valse start die het gemaakt heeft tegen DSC A1, waartegen met 22-21 werd verloren. Of dat tegen Groen Geel lukt? We gaan het zien! 

Seniorenteams op jacht naar de punten 
speelt aanstaande zaterdag thuis tegen Futura 6 uit Den Haag. Beide ploegen zijn nog op jacht naar de eerste punten. Ook KCC/SO natural 9 is nog op jacht na de eerste punten na de 15-11 nederlaag tegen DES 6 l dat proberen tegen het Ridderkerkse KCR 6. KCC/SO natural 6 speelt na de 7-13 overwinning op OZC 3 tegen De Meervogels 4, terwijl KCC/SO natural 5 afreist naar Oost-Souburg om het Fortis 4 - zij wonnen met 10-20 van Nieuwerkerk 4 - lastig te maken. KCC/SO natural 4 gaat in Amsterdam op jacht naar de eerste punten in de Reserve Overgangsklasse. Zij zullen aantreden tegen Blauw-Wit 3, dat nog niet gespeeld heeft. KCC/SO natural 3 reist af naar Sassenheim voor een ontmoeting met TOP/Solar Compleet 3. Het derde van Maarten Medendorp won vorig weekend met 19-14 van Telstar 2, terwijl TOP met 14-16 te sterk was voor Nieuwerkerk 3. 

'Tuinbouwderby in Delft.'
Voor KCC/SO natural 1 en 2 begint na wekenlange voorbereiding dan eindelijk de competitie weer. Beide teams zullen in Delft spelen tegen Fortuna/Delta Logistiek. "De tuinbouwderby", suggereerde iemand op Twitter, waarmee hij verwees naar de hoofdsponsor van KCC en een van de sponsoren van Fortuna. 

Fortuna/Delta Logistiek 2 - KCC/SO natural 2 
Enfin, de wedstrijden zelf dan, te beginnen met Fortuna/Delta Logistiek 2 - KCC/SO natural 2. Het tweede van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink treft in Fortuna/Delta Logistiek 2 een getalenteerd team. Veel spelers uit dat team hebben in de afgelopen jaren flink ervaring opgedaan met finales, ofwel in de zaal, ofwel op het veld. De ploeg van Mark Tissink heeft net als het eerste de focus al deels op de zaal gelegd, en speelden slechts een oefenwedstrijd op het veld. Deze werd met 17-14 gewonnen van Avanti 2. 

KCC/SO natural 2 daarentegen had een iets uitgebreidere voorbereiding en won van ploegen als HKV/Ons Eibernest 2, DVO/Accountor 2 en Borgerhout/GW 2. Het tweede zag Wilrik Wassink bij de trainersstaf toegevoegd,en er hebben enkele mutaties plaatsgevonden in de spelersselectie. De plek van Steven Verhoeff, die nu in 1 speelt, wordt opgevuld door Julian Middelkoop, en bij de dames zien we drie 'nieuwe' gezichten. Ruth Sprey en Bianca Kalkman zijn na een paar jaar afwezigheid weer terug in de KCC-selectie en Mariska Vos-Brands maakt samen met Jet Ittmann, Tessa Noordzij en Renate van der Kooij het dameszestal compleet. 

Fortuna/Delta Logistiek 2 beschikt over een getalenteerd team, maar KCC heeft al wat meer wedstrijden in de benen. is dat een voordeel voor de Capellenaren? Misschien, maar wat in ieder geval zeker is, is dat we weer een mooie en spannende wedstrijd mogen verwachten. 

Fortuna/Delta Logistiek - KCC/SO natural 
Zoals eerder gezegd zijn Steven Verhoeff (hij vult het gat op van de gestopte Sven Wierenga) en Demi van Oosten (teruggekeerd van AW.DTV) de nieuwelingen in de hoofdmacht van KCC/SO natural. Verder is alles ongewijzigd. KCC/SO natural kende een wisselvallige voorbereiding: het speelde in haar eerste wedstrijd gelijk tegen DeetosSnel, won daarna tweemaal (Borgerhout/GW en HKV/Ons Eibernest-thuis), maar verloor haar laatste wedstrijden tegen Ereklasseploegen LDODK/Rinsma Fashion en DVO/Accountor.

Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek 1. Toevallig was dit twee seizoenen geleden de slotwedstrijd en ook de afscheidswedstrijd van Demi van Oosten. Zaterdag maakt zij tegen diezelfde ploeg, waar zij ook een aantal jaar gespeeld heeft, haar rentree. Bij Fortuna/Delta Logistiek staat Nik van der Steen tegenover zijn oude ploeg KCC. Hij is een van de jongelingen in een ervaren en talentvol team. Met dit team hoopt Fortuna in de zaal een gooi te doen naar een play-offs. Daar ligt de focus dan ook bij de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts, die voor het grote deel van de voorbereiding in de Fortuna-hal trainde en slechts eenmaal oefende tegen Avanti (20-17) winst. Met de van Avanti teruggekeerde Thomas Reijgersberg en de van de junioren overgekomen talenten, zoals Roos van Groen en Joren van Nieuwenhuijzen, heeft de ploeg een flinke kwaliteitsimpuls gekregen.

KCC/SO natural wist twee seizoenen geleden nog in Delft te winnen van Fortuna, maar dat is al een tijd terug. Wil het aanstaande zaterdag ook winnen, dan zal het in goede vorm moeten zijn.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties