Aan het begin van het seizoen hadden niet veel mensen verwacht dat KCC/SO natural C1 één van de kanshebbers voor het Nederlands Kampioenschap zou zijn. Niet erg verrassend, want de C1 is een jonge, nieuwe ploeg, waarvan velen vorig jaar nog in de C2, D1 en zelfs D2 zaten. Met de jonge coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum, die in de twee jaar ervoor de C2 onder hun leiding hadden, ging KCC/SO natural C1 voor handhaving voor zowel op het veld als in de zaal.

Maar al snel werd duidelijk dat de C1 veel potentie had, en nadat de zwart-witten tweede waren geëindigd op het veld, waren er hoge verachtingen voor in de zaal. Het begin van het zaalseizoen verliep niet geheel vlekkeloos, want in de eerste vier wedstrijden werd maar één keer gewonnen, tegenover twee gelijke spelen en twee nederlagen.

Daarna begon het langzamerhand beter te lopen bij de C1 en na het gelijke spel tegen Fortuna/Delta Logistiek C1, liet het 2016 achter zich en kwam op dreef in 2017: Achtereenvolgens werden ONDO C1, Die Haghe C1, en KCR C1 aan de zegekar gebonden en door fouten van de concurrentie klom KCC/SO natural C1 langzamerhand omhoog in de poule. De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum bleek in 2017 onverslaanbaar, want het won hierna ook van het tot dan toe ongeslagen De Meervogels C1, Achilles C1 en HKV/Ons Eibernest C1. Zo volgde op zaterdag 18 februari de kraker tegen Fortuna/Delta Logistiek C1, die in de slotseconden beslist werd door een veerkrachtig KCC (17-16). Zodoende kon de C1 zich op maken voor het Nederlands Kampioenschap in Roden, en haalde het op zaterdag 11 maart het kampioenschap in de poule binnen als toetje.

Wat is dan de kracht van KCC/SO natural C1? Natuurlijk beschikt de ploeg over veel kwaliteit, maar nog belangrijker is misschien de mentaliteit. KCC/SO natural C1 is een ploeg die positiviteit uitstraalt, die tegenslagen kan verwerken en die rustig blijft wanneer het op een achterstand komt. En met die positieve instelling gaat de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum gewoon genieten van hun eerste NK-toernooi. 

Wij wensen de C1 heel veel succes op het Nederlands Kampioenschap aanstaande zaterdag. Geniet ervan!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties