Aanstaande zaterdag staan KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl tegenover elkaar in de play-offs. Voor KCC/SO natural de vierde keer op rij, terwijl Dalto drie seizoenen geleden nog aan de play-offs in de Korfbal League meedeed. Beide ploegen hebben in ieder geval één gemeenschappelijk doel: (terug) de Korfbal League in.

Te groot voor de Hoofdklasse
De laatste keer dat Dalto de play-offs in de Korfbal League haalde was in het seizoen 2013/2014. Daarna trad het verval in bij de ploeg uit Driebergen, mede door vertrek van een aantal spelers. In het seizoen 2014/2015 wist Dalto het seizoen als tweede af te sluiten, maar het seizoen erna viel het doek voor Dalto in de Korfbal League met 7 punten uit 18 wedstrijden.

Dus moest Dalto het dit seizoen in de Hoofdklasse proberen. En dat is wennen voor één van de grootste korfbalclubs in Nederland, met een rijke korfbalhistorie, een talentvolle jeugd en een grote supportersschare. Dalto is op die aspecten eigenlijk te groot voor de Hoofdklasse, zo vindt men in Driebergen ook en dus is promoveren naar de Korfbal League eigenlijk een must. Met die gedachte in het achterhoofd begon Dalto wisselvallig aan de zaalcompetitie. Het won 30-23 van Rohda maar kreeg een week later de deksel op de neus in Kamerik (tegen SDO, 31-30).

Hierna volgden ruime overwinningen op respectievelijk Unitas/Perspectief (35-27), SCO (20-30) en OVVO/De Kroon (28-16), maar hierna liet de ploeg van Jorrit Bergsma het afweten tegen Wageningen (25-28 nederlaag) en Nic./Alfa-college (27-20 nederlaag). Ook in het nieuwe jaar werden goede partijen afgewisseld met mindere partijen. Thuis tegen SDO/Verzuim Vitaal werd de 40 aangetikt, maar een ronde later verloor het weer van Unitas/Perspectief. Dat was trouwens wel de laatste nederlaag, want hierna won het drie keer op rij en versloeg het Wageningen in een heuse thriller, waardoor het zich verzekerde van de play-offs. De eerste plaats wist Dalto niet te pakken, want in de laatste wedstrijd werden de punten met Nic. gedeeld (24-24), wat resulteerde in een beter onderling resultaat van Nic. (zij wonnen immers de thuiswedstrijd van Dalto) en de tweede plaats voor Dalto.

De te kloppen ploeg
KCC/SO natural is inmiddels een vaste play-off klant en strandde in de vorige drie edities steeds in de fases waar het om ging. Met een vernieuwde selectie en een nieuw trainersduo hoopt de ploeg uit Capelle aan den IJssel de stap naar de Korfbal league nu wel te maken.

KCC/SO natural begon voortvarend in de Hoofdklasse door met liefst 15-30 te winnen van Sporting Delta. Aan tegenstanders Tempo en Avanti had de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk haar handen vol, maar uiteindelijk wist KCC/SO natural de wedstrijden naar haar hand toe te trekken, met dank aan de wissels, die hun kwaliteiten bewezen en de wedstrijden deden kantelen. Na de 30-18 overwinning op Oranje Wit leed KCC/SO natural haar eerste nederlaag tegen TOP (A) (23-21), welke onnodig was, zeker gezien het feit dat KCC in de eerste helft een voorsprong van 7 punten had gepakt. Ook de week erna was het spel in Dordrecht niet best, maar uiteindelijk wist KCC/SO natural met 23-24 te winnen van DeetosSnel, waardoor KCC/SO natural het jaar 2016 afsloot als eerste.

In het jaar 2017 zag het beeld er weer rooskleurig uit voor KCC/SO natural. Het begon met een ruime 28-10 overwinning op KVS/Maritiem, versloeg Sporting Delta, Tempo en Avanti op karakter en zag haar concurrenten punten verspelen tegen elkaar. Zo werden de play-offs al vrij snel binnengehaald en pakte het tegen TOP (A), drie wedstrijden voor het einde van de competitie, het kampioenschap. Hierna volgden twee wedstrijden van extremen, waarin het in de eerste wedstrijd DeetosSnel met 29-16 overklaste, en waarin het in de tweede wedstrijd haar handen vol had aan KVS (25-29). In de wedstrijd tegen KVS liet KCC wel zien dat het over veerkracht beschikt en niet schrikt van een achterstand van 5 doelpunten.

Beste verdediging vs. beste aanval
Aanstaande zaterdag kruisen KCC/SO natural en Dalto/BNApp.nl de degens. Twee ploegen die volgend seizoen graag op het hoogste niveau willen acteren. De beste verdedigende ploeg van de Hoofdklassen ontvangt zaterdag de beste aanval van de Hoofdklassen. KCC/SO natural heeft met 287 tegendoelpunten uit 14 wedstrijden veruit de minste tegendoelpunten van beide Hoofdklassen, gemiddeld slechts 20,5 doelpunten per wedstrijd. Nummer twee, Nic., de koploper uit de andere poule, kreeg 18 doelpunten meer tegen, terwijl Dalto liefst 340 doelpunten voor de kiezen kreeg, gemiddeld 24 per wedstrijd. Dalto is aan de andere kant wel de ploeg met de meeste doelpunten van beide Hoofdklassen. Het scoorde liefst 395 keer (gemiddeld 28 per wedstrijd), terwijl KCC/SO natural 'slechts' 374 maal scoorde.

Hoe zit het met de sterkte van beide Hoofdklassen? Dalto lijkt in een op papier zwaardere poule te zitten dan KCC/SO natural, met tegenstanders als Nic., Wageningen, SCO en Rohda. KCC/SO natural had daar vorig seizoen alle moeite mee, maar zat dit seizoen in een op papier makkelijke poule. Is het Dalto, dat meer tegenstand had, dat morgen gaat winnen, of wint KCC/SO natural, dat veruit de constantste ploeg is en niet meer weet wat verliezen is, morgen de eerste wedstrijd in de best-of-three? Bij de play-offs beginnen KCC/SO natural en Dalto weer op nul en zullen momentopnames gaan beslissen wie na twee (of drie) wedstrijden de Hoofdklassefinale mag spelen.

Beide verenigingen kijken uit naar de komende ontmoetingen, en mogen zich op gaan maken voor spetterende wedstrijden, met een heerlijke sfeer gegarandeerd. Sporthal Schenkel zit aanstaande zaterdag in ieder geval vol met 800 verkochte kaartjes, en De Negende Man en de D-side zullen hun uiterste best doen om hun ploegen naar de overwinning te schreeuwen

We hebben er zin in. Tot zaterdag. Mocht u geen kaartje hebben, dan kunt u de wedstrijd volgen via www.kcconline.nl/live.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties