Nu alle media aandacht rond het jasjes-incident is gaan liggen is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waarin we vooruitblikken op de wedstrijden van morgen. KCC/SO natural F2 staat bovenaan in hun poule door verrassend te winnen van koploper WION F2. Kan het de eerste plaats behouden morgen? Dan speelt het tegen Nieuwerkerk F4. KCC/SO natural 6 speelt morgen een cruciale wedstrijd tegen Vriendenschaar 4. Bij een overwinning op de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam doet het zesde nog altijd mee om het kampioenschap.

KCC/SO natural - DeetosSnel - Sporthal Schenkel - 20:00 uur
Waar KCC/SO natural zo goed als uitgespeeld is, moet DeetosSnel de komende weken nog hard aan de bak om zich te verzekeren van de kruisfinales. De ploeg uit Dordrecht staat er als tweede goed voor in de competitie, maar verloor vorige week van Avanti, waardoor de verschil tussen de nummer 2 en 5 slechts twee punten bedraagt. DeetosSnel heeft ook nog eens het zwaarste programma van de vier ploegen die nog kans hebben op de kruisfinales. Toch zal het de komende twee wedstrijden tegen KCC/SO natural en TOP (A) moeten winnen, want bij puntenverlies kan Avanti de tweede plaats overnemen. 

KCC/SO natural is al zeker van de eerste plaats en dus kruisfinales. Daarom kan de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk zich op die o zo belangrijke wedstrijden voorbereiden. Qua vorm kan het nog beter, al waren de Capellenaren vorige week wel oppermachtig tegen TOP (A). Zij grepen de voorsprong al snel in de wedstrijd en gaven die nooit meer uit handen. 

De wedstrijd tegen DeetosSnel morgen zal een mooie krachtmeting zijn voor KCC/SO natural, want uit in Dordrecht maakte DeetosSnel het de Capellenaren behoorlijk lastig. Uiteindelijk ging KCC/SO natural er met de 23-24 zege vandoor, maar mocht van geluk spreken dat het in de slotseconden geen strafworp tegen kreeg. DeetosSnel zal zich morgen dus willen, en eigenlijk ook moeten revancheren om kans te houden op de kruisfinales, terwijl KCC/SO natural nog op zoek is naar haar topvorm. 

De wedstrijd tussen KCC/SO natural en DeetosSnel kan bekeken worden via www.kcconline.nl/live 

KCC/SO natural 2 - DeetosSnel 2 - Sporthal Schenkel - 18:15 uur
KCC/SO natural leed vorige week voor het eerst sinds 10 wedstrijden puntenverlies en stede daardoor het kampioenschap met een weekje uit. Morgen zal het echt moeten winnen als DeetosSnel 2 op bezoek komt, want anders kan het nog akelig spannend worden in de laatste ronde. Net als hun hoofdmacht heeft DeetosSnel 2 een loodzwaar programma, maar bij winst op KCC/SO natural 2 en TOP (A) 2 kan het in ieder geval de tweede plaats veiligstellen en zelfs hoop houden op de eerste plaats. 

Het belooft ook morgen een spannende wedstrijd te worden. In Dordrecht kroop KCC/SO natural 2 al door het oog van de naald door uiteindelijk met 24-25 te winnen van DeetosSnel 2, dus het is morgen gewaarschuwd tegen DeetosSnel. De ploeg van Robin Diepenhorst heeft in ieder geval wel iets recht te zetten na het puntenverlies tegen TOP (A), dus het belooft een interessante wedstrijd te worden morgen. 

KCC/SO natural A1 - DeetosSnel A1 - Sporthal Schenkel - 16:45 uur
Door de overwinning op Achilles A1 vorige week en de nederlaag van TOP/Quoratio A1 op Fortuna/Delta Logistiek A1 bezet de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers weer even de veilige zesde plaats. Echt veilig is de ploeg uit Capelle aan den IJssel nog lang niet, aangezien TOP/Quoratio A1 twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De Capellenaren zullen in de komende wedstrijden dus alles op alles zetten om een of meer (bonus)punten te pakken tegen niet de minste tegenstanders: DeetosSnel A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1. 

DeetosSnel is na vorige week definitief uitgespeeld in de A-junioren Hoofdklasse nadat het niet wist te stunten tegen het ijzersterke PKC/SWKGroep A1. De derde plaats is voor hen het maximale haalbare, en deze plaats zullen zij met hand en tand willen verdediging tegen stadsgenoot en concurrent Oranje Wit A1. 

In Dordrecht eindigde de wedstrijd nog in een 21-15 overwinning voor DeetosSnel A1, en behalve de nederlagen op PKC A1 (2x), Fortuna A1 (2x) en Oranje Wit A1 (1x) is de ploeg uit Dordrecht te sterk voor de andere ploegen in de poule. Het zal dus een lastige klus worden voor de A1 om punten af te snoepen van DeetosSnel, en dus zal de A1 morgen in topvorm moeten zijn, anders is het kansloos tegen de nummer 3 uit de poule. 

KCC/SO natural B1 - DeetosSnel B1 - Sporthal Schenkel - 12:30 uur
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands is na de nederlaag tegen PKC/SWKGroep B1 uitgespeeld in de B-aspiranten Hoofdklasse en lijkt het zaalseizoen als vierde af te sluiten. Morgen ontvangt de B1 het sterke DeetosSnel B1, dat tot nu toe nog slechts één keer verloor. Zij kunnen zich morgen bij een overwinning op de B1 definitief verzekeren van de eerste plaats en deelname aan de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 28-19 overwinning voor DeetosSnel. 

KCC/SO natural C1 - Fortuna/Delta Logistiek C1 - Sporthal Schenkel - 10:15 uur
Dé wedstrijd van het weekend vindt morgen plaats om 10:15 in Sporthal Schenkel: KCC/SO natural C1 - Fortuna/Delta Logistiek. De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2, die beide graag deel willen nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor de C-Aspiranten. Daarom nodigen wij morgen iedereen uit om te komen kijken en KCC/SO natural C1 te steunen! 

KCC/SO natural C1 is op dreef en alweer zes wedstrijden op rij zonder puntenverlies. Het versloeg in die zes wedstrijden ook concurrenten HKV/Ons Eibernest C1 en De Meervogels C1. Door de ijzersterke reeks van de ploeg van Wilco Knops en misstappen van de concurrentie steeg de C1 van de vierde naar de eerste plaats. Echter is de C1 nog lang niet zeker van deelname aan het Nederlands Kampioenschap, want Fortuna/Delta Logistiek C1 en De Meervogels C1 hebben met twee wedstrijden te gaan slechts een punt achterstand op de koploper. 

Waar KCC/SO natural C1 zes wedstrijden op rij won, verliepen de wedstrijden voor Fortuna/Delta Logistiek C1 iets minder vlekkeloos. Het verloor in eigen huis met 12-13 van De Meervogels C1, terwijl KCC/SO natural C1 diezelfde ploeg nog met 15-13 versloeg. Daarnaast wist het maar met moeite te winnen van ONDO C1 (16-17). Vorige week wist Fortuna/Delta Logistiek C1 thuis te winnen van nummer laatst KCR C1 (14-11), terwijl KCC/SO natural C1 in Ridderkerk nog met 1-22 te sterk was voor diezelfde ploeg. 

Desalniettemin blijft Fortuna/Delta Logistiek een moeilijk te kloppen ploeg, want het verloor van de twaalf wedstrijden maar twee keer. Ondanks dat KCC/SO natural C1 eerder dit seizoen al won (13-14, veld) en gelijkspeelde (11-11, zaal) tegen Fortuna/Delta Logistiek, moet en zal de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum op haar hoede blijven. 

Mocht KCC/SO natural C1 morgen winnen, dan is deelname aan het Nederlands Kampioenschap definitief binnen, terwijl een nederlaag voor de C1 betekent dat de Capellenaren het niet meer in eigen hand hebben. De belangen zijn groot, dus kom morgen allemaal naar de Sporthal en steun KCC/SO natural 

KCC/SO natural D1 - KZ/Hiltex D1 - Sporthal Schenkel - 11:30 uur
De D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange doet het uitstekend in de D-pupillen Hoofdklasse en heeft de derde plaats al binnen. De D1 maakt nog een kleine kans op de tweede plaats, maar dan moeten de komende wedstrijden wel gewonnen worden. Morgen speelt de D1 tegen nummer 5 KZ/Hiltex D1. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 8-11 overwinning voor KCC/SO natural D1. Weet de D1 morgen ook te winnen van KZ/Hiltex?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties