Na zes oefenwedstrijden speelde KCC/SO natural 1 zaterdag in Arnemuiden de eerste competitiewedstrijd in de Ereklasse tegen debutant TOP. Daarbij leek het wel of de ploeg van nieuwe trainers Richard van Vloten en Marc Verberk daarop had gewacht, want de zwart-witten schoten als een komeet uit de startblokken. Na tien minuten hapte TOP (A) naar adem en vroeg coach Arco Goedkoop van TOP een time-out aan, maar dat was eigenlijk al te laat omdat KCC/SO natural toen al 2-7 voor stond. Die voorsprong werd de hele wedstrijd niet meer weggegeven en zo werd het uiteindelijk 16-23.

KCC/SO natural begon in de beginopstelling met de oudgedienden Mariska Vos-Brands, Adriënne van Ofwegen, Milou Wierenga en Sven Wierenga aangevuld met de nieuwelingen Mandy Biesbroek, Eliza Roest, Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers. Om 16:00 floot scheidsrechter Van der Lucht voor de start voor de belangrijke wedstrijd in de Ereklasse. Met ploegen als TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep is het voor KCC/SO natural van belang om TOP onder je te houden, dus was dit direct een sleutelwedstrijd. Ook Omroep Zeeland was aanwezig en die maakte een korte samenvatting van deze wedstrijd.

KCC/SO natural scoorde al na 35 seconden via Adriënne van Ofwegen de 0-1, na een zeer korte aanval van TOP. Nog binnen de minuut maakte de thuisploeg gelijk (1-1). Dat het een stevige pot korfbal zou worden, waarbij scheidsrechter Van der Lucht alle zeilen bij moest zetten, bleek al na twee minuten. Mariska Vos-Brands werd vol opgevangen door haar dame, een overtreding zou je denken, maar Van der Lucht oordeelde anders: TOP kreeg de bal en er moest "gewoon" verder gespeeld worden. De toon was gezet. In de 4e minuut kwam de thuisploeg voor de enige keer deze wedstrijd op een voorsprong (2-1). Maar hierna openende Christian Dekkers het scoringsbal van KCC/SO natural. Via doelpunten van Gertjan Meerkerk (2 keer tikken in de aanval en dan scoren), Adriënne van Ofwegen, Eliza Roest, Christian Dekkers en Mariska Vos-Brands stootte KCC/SO natural binnen 6 minuten door naar 2-7. De thuisploeg had de grootste moeite met de scoringsdrang van de bezoekers en pas in de 15e minuut pakte Goedkoop zijn time-out. Het werd een wedstrijd van "strak" verdedigen en niet teveel "happen" en door die "strakke" verdediging van KCC/SO natural leverde TOP de bal regelmatig snel in. De normaal zeer zuiver schietende Marijs werd uitstekend bewaakt door Van Ofwegen. Marijs had het erg moeilijk tegen de lange Van Ofwegen en kwam daardoor niet in haar spel.

De koppies gingen hangen in Arnemuiden en Meerkerk nam de score over door na de time-out te scoren in de 20e minuut, 2-8! In de 22e minuut een thuisdoelpunt uit het niets (3-8). Via 3-9 en 4-10 komt KCC/SO natural 4 minuten voor de pauze op 5-11. Hierna een klein "opstootje" in het hoekje van het veld, doordat twee heren allebei de bal wilden hebben. Het thuispubliek was duidelijk aanwezig en liet horen wat ze van de arbitrage vonden. Voor de rest een vrij rustige wedstrijd tot nu toe. Meerkerk schiet de 5-12 binnen en de ruststand wordt dan 6-13 via een strafworp van nieuwe aanwinst Roest, waarbij Milou Wierenga in de ogen van het Arnemuidense publiek een fout maakte, maar Van der Lucht oordeelde dat haar tegenstander haar opving en KCC/SO natural vanaf 2,5 meter mocht aanleggen.

Na rust was het TOP dat als eerst scoorde, al was dit pas na 5 minuten. Na wat slordigheden nam KCC/SO natural het heft weer in handen en zo was het gat na 10 minuten al 9 goals (7-16) en was er geen houden meer aan voor de thuisploeg. Als je dan ook nog strafworpen gaat missen wordt het erg lastig. Met twee goals op rij van de thuisploeg wordt het na 14 minuten 9-16. KCC/SO natural speelt vrolijk verder, ondanks wat "schoonheidsfoutjes" en scoorde er rustig op los. Bij een tussenstand van 11-18 komt Jet Ittmann het veld in voor Adriënne van Ofwegen.

Mariska Vos-Brands en Eliza Roest zorgden voor de 20e goal op het scorebord. TOP scoorde weer tweemaal en met nog een kleine 12 minuten staat het 13-20. Nadat Gertjan Meerkerk gehaakt werd bij zijn doorloper, mocht Sven Wierenga aanleggen voor de 13-21. Vijf minuten voor tijd mist de thuisploeg nogmaals een strafworp, maar kan de score wel terugbrengen tot 16-22 in de 32e minuut. Eliza Roest maakt de laatste Capelse goal, zijn 6e van de middag, waardoor bij het eindsignaal een duidelijke 16-23 overwinning op het scorebord staat. Hoewel TOP vooraf in de media aangaf tegen KCC/SO natural punten te gaan pakken, liep dat iets anders. De debutant in de eerste ronde maakte daardoor op vervelende wijze kennis met de Ereklasse en een zeer gretig spelend KCC/SO natural. De zwart-witten pakten de eerste twee o zo belangrijke punten, die mee in de tas naar huis mochten.

Komend weekend (zaterdag 10 september) komt er een ploeg van een heel ander kaliber naar Capelle aan den IJssel: KZ/Hiltex moet dan pootje gelicht worden. Of KCC/SO natural het goede begin kan voortzetten kunt u zaterdag vanaf 15:30 uur meemaken op Sportpark Schenkel. De thuisblijvers kunnen @KCCkorfbal volgen op Twitter voor een live wedstrijdverslag.  

Doelpunten: Eliza Roest 6x, Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk ieder 5x, Sven Wierenga 3x, Mariska Vos-Brands en Adriënne van Ofwegen ieder 2x.

Kijk hier voor een videoreportage op de site van Omroep Zeeland.
Kijk hier voor een artikel op de site van de PZC.
Kijk hier voor een fotoreportage van TOP.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties