En ja hoor. Houdini-act 2.0 is completed. Zaterdagavond moest KCC/SO natural in de laatste reguliere wedstrijd alle registers opentrekken om nog via de achteringang het portaal van de kruisfinales te bereiken. Bij de wedkantoren stond KCC/SO natural niet hoog genoteerd want ja, je moest zelf winnen van SCO, dat nergens meer om speelde en hopen dat OVVO/De Kroon, die nu in een flow zitten, punten verspeelde in Den Haag tegen de, reeds gedegradeerde, Eibers. Menigeen dacht dat KCC/SO natural maar zo'n 10% kans had om het wonder van Wolvega te laten uitkomen. Met een beetje hulp, het wonderwater van Den Haag, werd het rond 21:30 uur een waar gekkehuis in Wolvega. Bam. KCC/SO natural naar de playoffs, OVVO/De Kroon met een kater achterlantend.

In een koude, matiggevulde sporthal met een ouderwetse houten vloer in het pitoreske Wolvega, moest KCC/SO natural het opnemen het het reeds uitgespeelde SCO. In de heenwedstrijd thuis in Capelle aan den IJssel werd er nog verloren (28-30). De leidsman was de heer De Nekker. Hij werd geassisteerd door de heer Herikhuisen. Vooral de scheidsrechter had veel "turfblaadjes" nodig om de overtredingen allemaal te bestraffen. Kon KCC/SO natural wederom de rug rechten en via de "artiesteningang" de kruisfinales behalen?

Uiteraard was er ook weer de nodige KCC-aanhang afgereist naar het hoge noorden. Al dan niet via wedstrijd van de B1 in Nijenveen. Even voor achten zat iedereen met zijn mobieltje en de Twitter-app in de hand klaar voor de wedstrijd. Uiteraard werd er met en oog meegekeken wat er zich in Den Haag afspeelde.

Het was SCO die goed aan de wedstrijd begon, al 1-0 na 50 seconden, enkele tellen later gevolgd door een afstandschot van Patrick Muurling. De toon was gezet en KCC/SO natural kreeg legio kansen. KCC/SO natural ging volle bak en klapte direct in de wedstrijd. 1-4 na 5 minuten. SCO was gewaarschuwd. De thuisploeg speelde niet goed in het beging, maar kwam 2 minuten later wel terug tot 3-4 door onnodig weggegeven strafworpen. De scheidsrechter zocht het op en elke fout werd genadeloos bestraft door de arbitrage. Gelukkig werden deze kleine scheurtjes snel geplakt. In Den Haag inmiddels 5-2. Ging het dan ook daar goed komen? Middels doelpunten van achtereenvolgens Steven Verhoeff, Sven Wierenga en Patrick Muurling was het gelukkig al weer snel 3-7 met nog een goed kwartier op de klok. Het was jammer dat de doelpunten niet werden omgeroepen. KCC/SO natural bleef continue aan de goede kant van de score. Na de 4-8 van Milou Wierenga kwam SCO terug tot 6-9 maar er was voldoende voorsprong opgebouwd. Toch zakte KCC/SO natural wat weg waardoor SCO terug tot 8-10 kon komen. Ook bij een 8-11 tussenstand in Wolvega en een 9-7 stand in Den Haag was het allemaal nog niet zeker. Na de time-out aan Capelse zijde scoort SCO de 9-11, maar Nik van der Steen en Demi van Oosten brengen het verschil weer naar 4 doelpunten (10-14). Inmiddels wordt OVVO/De Kroon ook het vuur aan de schenen gelegd, 11-7. Dus alles zag er rooskleurig uit. Via 11-14 zoeken de spelers bij 12-16 de kleedkamers op. De Eibers leiden comfortabel met 17-10.

Na de hapjes en de sapjes duurt het bijna 3 minuten alvorens het doelpuntenfestijn verder gaat. Via Sven Wierenga, die tweemaal vanaf de stip mag afronden is het in de 5e minuut van de 2e helft 12-18, het grootste verschil tot nu toe. Inmiddels worden de Capelse supporters lichtelijk zenuwachtig en het zweet komt overal vandaan. SCO krabbelt terug tot 14-18 met nog 20 minuten te gaan. Ondanks de ruime voorsprong geeft KCC/SO natural teveel weg en krijgt het te makkelijk vrije ballen en zelfs stippen tegen waardoor SCO in de wedstrijd kan blijven.

Gelukkig komt er ook wel eens een doelpunt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen met medewerking van de andere kant. Daar weet Muurling nu alles van. Door een verkeerde uitgooi van een SCO-speler kan Muurling heerlijk vanuit de ruimte met een doorloper de 14-19 binnengooien. Met dank aan SCO. De doelpunten vallen nu snel achter elkaar. Demi van Oosten is verantwoordelijk voor de 15-20, tijd voor een Friese time-out. Gelukkig ook nog goede berichten uit Den Haag. Inmiddels 18-12 voor de Eibers. Wanneer dan Adriënne van Ofwegen in 2 minuten tweemaal trefzeker is en de 16-21 en 16-22 op het bord brengt, met nog een kleine 18 minuten te gaan, lijkt alles in kannen en kruiken. Lijkt, want SCO wordt wakkergeschud. Ondanks dat alles fair verloopt is het een stevige wedstrijd, maar alles blijft keurig.

SCO sluipt dichter en dichterbij. Binnen 5 minuten is de stand van 16-21 ineens 21-23 geworden. Paniek in de tent? Nee, gewoon kalm blijven en meescoren. Bongers en Carolus roepen hun manschappen naar de kant voor nog wat tactische aanwijzingen. 25-17 aan de andere kant van het land. Met nog 10 minuten te spelen scoort Mariska Brands de bevrijdende 21-24 binnen. Weer even wat lucht. Voor meer rust in het vak wordt Jet Ittman gebracht voor Demi van Oosten. De klok blijft in het voordeel van KCC/SO natural doortikken. Zeker als Van der Steen en Wierenga met nog 5 minutent te spelen de 23-25 en 23-26 binnengooien zou het eigenlijk niet meer fout moeten gaan.

Door een strafworp komt SCO terug tot 24-26. Van der Steen met de 24-27 en dan breken de 4 moeilijkste minuten van het seizoen aan. Focus is het medicijn maar SCO blijft gaan en komt terug. 25-27,26-27 (nog 2:46 op de klok) en met nog 1:59 op de klok zelfs op 27-27. Inmiddels is OVVO/De Kroon helemaal verloren in Den Haag en dus KCC/SO natural moet het slim gaan spelen. Een punt is genoeg, maar het kan ook zomaar ineens fout gaan. Gelukkig op 1:38 schiet Milou Wierenga de 27-28 binnen maar met 1:16 scoort Marloes Frieswijk de 28-28. Hoe gaan we he nu doen. Gelukkig weet SCO niet meer te scoren en met nog 24 seconden en de aanval voor KCC/SO natural is het een kwestie van klokje uitspelen. Dat gebeurt ook en de wedstrijd eindigt in 28-28. In deze laatste 25 seconden was de Capelse bank al een feestje aan het bouwen en na het verlossende fluitsignaal van de Nekker ontploft de Steense en is het groot feest. De spelers hebben het geflikt en de supporters zijn in de feeststemming.

Kruisfinale 3.0 is een feit. De draaiboeken mogen uit het archief gehaald worden en het wordt een drukke maar leuke voorbereidingsweek. Het bleef dan ook nog lang onrustig in Capelle aan den IJssel. Met dank aan de Eibers!!  

Doelpunten: Sven Wierenga 7x, Milou Wierenga 5x, Patrick Muurling 4x, Steven Verhoeff, Adriënne van Ofwegen en Nik van der Steen ieder 3x, Demi van Oosten 2x en Mariska Brands 1x.

Ben je benieuwd of er veel supporters uit Arnemuiden zaterdag langskomen ?  Oordeel zelf en luister naar de coach van TOP vanaf 0:35

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties