Dinsdag 10 november 2015 speelden zowel KCC/SO natural D1 als het 1e in de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup tegen het Rotterdamse Sperwers. Niet in de vertrouwde Wielewaal maar in de spiksplinternieuwe sporthal de Sportmotor in Rotterdam Zuid.

Bij de D1 werd al heel snel zichtbaar dat het niveau van beide teams erg ver uit elkaar lag. KCC/SO natural D1 scoorde in de 1e helft maar liefst 13 keer en kreeg 1 doelpunt tegen. In de 2e helft ging het vrolijk door. De ballen vlogen door de korf en de D1 won met maar liefst 27-3 van Sperwers D1.

Daarna was er de wedstrijd van beide hoofdmachten. KCC/SO natural speelden met de reserves en ook hierbij was er een kopie van de wedstrijd van de D1. KCC/SO natural wist ook 13 keer te scoren en Sperwers 1 slechts 1 keer. De wedstrijd werd gespeeld met een schotklok en dat was voor Sperwers natuurlijk compleet nieuw. Opvallend was dat Sperwers goed met de schotklok om ging maar door de hoge Capelse druk waren de aanvallen van korte duur. In het tweede bedrijf werd het gaspedaal even ingedrukt en werden er fraaie hoogstandjes voorgeschoteld aan het publiek. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Alphen bleef de teller, na 2x30 minuten op 30-5 staan. U leest het goed. Geen 2x25 minuten zuivere speeltijd zoals was afgesproken. Er was namelijk geen elektronisch scorebord/tijd in de nieuwe hal aanwezig.

Dus zowel KCC/SO natural D1 als 1 zijn door naar de volgende ronde. Inmiddels is de loting geweest.  Zowel de D1 als het 1e spelen in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest, voor beide teams een pittige loting. Bij het 1e een replica van de finale van de vorige editie.

De wedstrijden worden gespeeld op maandag 7 december 2015 aan de Steenwijklaan 16 te Den Haag. Door de verbouwingen is er weinig parkeerplaats bij de hal zelf. Wees dus op tijd !

19:00 uur     HKV/Ons Eibernest D1 - KCC/SO natural D1
20:30 uur     HKV/Ons Eibernest 1   - KCC/SO natural 1

Wordt die maandag de eerste slag geslagen en zal dit een voorbode zijn voor 12 december 2015 als beide ploegen weer elkaar treffen in Den Haag maar dan voor de competitie ? 

Kijk hier voor de overige uitslagen in de eerste ronde.
Kijk hier voor de complete loting van de 2e ronde.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

 

Follow KCCkorfbal on Twitter

 

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties