Dit weekend werd in Schijndel het Werelkampioenschap onder 17 gespeeld. Namens Nederland speelde Oranje onder 16 mee op dit toernooi met Julian Middelkoop namens KCC/Delta Logistiek.

Julian begon de eerste wedstrijd tegen Catalonië in de basis. Die wedstrijd werd met 25-3 gewonnen en Julian gaf meteen zijn visitekaartje af en werd topscorer met 7 goals. Op zaterdag werden verder Duitsland verslagen (20-2) zodat Oranje poulewinnaar was. In de vervolgpoule trof Nederland twee sterkere tegenstanders maar versloeg Chinese Taipei met 9-21 en België met 13-11.

De tweede dag versloeg Nederland in de kruisfinale Duitsland met 30-6 en daarmee bereikte Oranje de finale - uiteraard - tegen België. Na een 11-8 ruststand komt België terug tot 13-12, maar pakt Julian een lastige rebound en schiet zelf even later de 14-12 binnen. Dat gat blijft vervolgens de rest van de wedstrijd hetzelfde. Het wordt uiteindelijk 18-16 (met 4 goals van Julian) en daarmee is Oranje onder 16 WERELDKAMPIOEN.

Een echt topprestatie waarbij we er als KCC/Delta Logistiek erg trots op zijn dat Julian hier zijn bijdrage aan heeft kunnen leveren. Van harte gefeliciteerd!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties