In oktober organiseerden tien sportbonden verschillende activiteiten om scheidsrechters en officials te waarderen voor hun inzet. Ook konden sportverenigingen op eigen initiatief door middel van ludieke acties hun waardering uiten voor scheidsrechters en officials. Een aantal van deze bonden organiseert in het verlengde daarvan spelregelcafés.

Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet.

Het KNKV zal in samenwerking met de Nederlandse Korfbal Scheidsrechters Vereniging en in verband met de start van de zaalcompetitie in het weekend van 8/9 november later aandacht besteden aan de Week van de Scheidsrechter. Korfbal gaat in dit kader in de week van 16 t/ 22 november 2014 vijf sportcafés te organiseren rond het thema arbitrage.

KCC/Delta Logistiek zal ter afsluiting van deze "week van de scheidsrechter" op zaterdag 22 november extra aandacht besteden aan de scheidsrechters.

De spelregelcafe’s worden in alle districten gehouden en wel op onderstaande data:
- Maandag 17 november bij KV Drachten in Drachten. Met Jacques d’Ancona als presentator/ journalist.
- Dinsdag  18 november bij KV Atalante  in Apeldoorn. Oud-voetbaltrainer/-coach Foppe de Haan is hier spreker.
- Dinsdag 18 november bij KV DSC in Eindhoven. Spreker van die avond is Edwin Mulder, oud-voorzitter van DSC en commissielid Arbitrage.
- Woensdag 19 november bij KV TOP in Sassenheim. Wout Jense, jury-voorzitter in de Korfbal League en en oud-lid LWA van het KNKV, spreekt.
- Woensdag 19 november bij KV Oranje Wit in Dordrecht. Spreker aldaar is Ton van Rijswijk, oud-korfbalverslaggever van NOS sport. 
Alle avonden starten om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

"Shake Hands"
Tevens wordt de campagne ‘Geef elkaar de hand’ gestart, waarbij wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet op andere niveaus. In 2015 zal deze campagne nadrukkelijker worden uitgelicht.  
Een (goede) ontvangst van de scheidsrechters door de verschillende verenigingen zal ook een onderdeel zijn van de campagne.
De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Sportverenigingen die scheidsrechters of officials in het zonnetje zetten kunnen dit op social media met de hashtag #scheidsbedankt extra onder de aandacht brengen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties