Zaterdag, in het laatste weekend van de competitie moest het gaan gebeuren. BIj veel mensen was er nog hoop op een Houdini-act door het achttal van Bongers en Carolus. Na de zeperd vorige week thuis tegen rode lantaarn drager Rhoda (A) had men het niet meer in eigen hand. KCC/Delta Logistiek wil graag bij de beste 12 clubs van Nederland horen op het veld. Het was echter afhankelijk van de andere wedstrijd in het zuiden des lands, te weten DSC - Avanti (P). DSC moest verliezen en KCC/Delta Logistiek moest winnen van het reeds gedegradeerde Tempo.

Wat niemand meer had gedacht, gebeurde toch nog. Met nog precies 3:25 minuten te spelen in de eerste helft in Capelle aan den IJssel klonk er gejuich langs de kant kwam er een glimlach op de gezichten. De wedstrijd in Eindhoven was afgelopen en Avanti (P) had de klus geklaard, 15-16 winnen van de koploper. Op dat moment stond KCC/Delta Logistiek slechts met 11-10 voor dus het was nog even gas geven. Het kon nog; we hadden het weer in eigen hand.

In de tweede helft was het een plichtmatig potje en KCC/Delta Logistiek finishte uiteindelijk met een zeer ruime 24-16 overwinning op Tempo. Er was zelfs tijd om waardig afscheid te nemen van aanvoerder Wilrik Wassink en de verzorgingsstaf. Na afloop was iedere supporter verbijsterd dat KCC/Delta Logistiek middels een Houdini-act de KAMPIOEN van de HOOFDKLASSE was. Tijdens het bescheiden kampioensfeestje en de afsluitende BBQ van de selectie, stonden ineens de vrienden uit Pijnacker voor de deur. Zij werden getrakteerd op een smakelijk biertje.

Menig supporter wordt zondagochtend wakker en denkt, het is toch echt zo. Volgend seizoen komen toch echt ploegen als KZ/Hiltex, PKC/Hagero, Fortuna//MHIR naar Capelle aan den IJssel en kan KCC/Delta Logistiek zich meten met de top van Nederland, want ook KCC/Delta Logistiek hoort nu tot deze elitegroep!

Zoals Jan Bongers na afloop zei: "Volgend seizoen om deze tijd een feestje voor de playoffs van de Ereklasse?" We gaan het vanaf september 2014 allemaal meemaken op sportpark Schenkel.

Nu zowel het eerste team als het tweede team van KCC/Delta Logistiek kampioen zijn geworden en beide zijn gepromoveerd naar de allerhoogste klasse, spelen aankomend jaar alle selectieteams van KCC/Delta Logistiek op het allerhoogste niveau in Nederland. Van de D1 tot en met het eerste team wordt er op het hoogste niveau in Nederland meegespeeld. Wij zijn daar als vereniging enorm trots op en daarmee zetten we Capelle aan den IJssel als korfbalstad wel op de kaart.

Doelpunten: Wilrik Wassink 10x, Nik van der Steen 4x, Steven Verhoeff 3x, Adriënne van Ofwegen, Mariska Brands en Milou Wierenga ieder 2x en Sven Wierenga 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd en de sfeer erna gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties