Dit seizoen had KCC/Hijbeko zich ook ingeschreven voor de RTV Rijnmond Cup 2012. Een klein opgezet toernooi met veelal Dordtse tegenstanders. Uit de loting was de 1e klasser Sporting Delta gekomen. Op dinsdagavond 17 januari 2012 moest de selectie afreizen naar Dordrecht om de eerste ronde te overleven. In de "voorwedstrijd" versloeg Sporting Delta D1 de D1 van KCC/Hijbeko waardoor de D1 direct werd uitgeschakeld.

Om 20:45 uur blies scheidsrechter Ron Ringma in voor de wedstrijd. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. In de 4e minuut stond het pas 2-2. De doelpunten vielen niet makkelijk. De pressie van KCC/Hijbeko was er wel, maar de afronding vond niet plaats. De normaal zuiver genomen vrije ballen vonden de mand niet en de passes waren niet altijd je van het. Menig supporter dacht dat de 1e klasser uit Dordrecht wel te doen was, maar vergiste zich daar stevig in. Na de time-oute bij Sporting Delta moest men tot de 12e minuut wachten voor het eerstvolgende doelpunt. De schaarse doelpunten vielen om en om en KCC/Hijbeko kon pas in de 19e minuut voor het eerst op voorsprong komen (4-5). In de laatste 10 minuten voor de rust ging het compleet de verkeerde kant op. Binnen 7 minuten speelde de thuisploeg zich naar een 10-6 voorsprong, waarbij ook fraaie staaltjes korfbal geshowd werden. Gelukkig kende KCC/Hijbeko na de 10-7 een betere periode en kon men aan de achterstand gaan werken. Via twee doelpunten van Wilrik Wassink, die nu wel zijn vrije ballen ging scoren en een doorloper van Ingeborg Hofland was de score bij rust 10-9.

Na de pauze werd Ed van der Steen in het veld gebracht voor de lichtgeblesseerde Nolan den Boer en ook Sporting Delta bracht een nieuwe dame in het veld. Zoals het Van der Steen betaamt, liet hij binnen 6 seconden zijn visitekaartje achter door de 10-10 binnen te schieten. Sporting Delta speelt gretiger en KCC/Hijbeko veel te slap voor hun doen. Drie doelpunten in 2 minuten zorgde ervoor dat de thuisploeg met 13-10 leidde. In de 10e minuut doet Ed van der Steen iets terug door de 13-11 binnen te schieten en neemt KCC/Hijbeko een time-out, direct gevolgd door de 13-12 vanaf de strafworpstip van Michiel Last. Via 14-12 en 15-13 kan KCC/Hijbeko 10 minuten voor tijd terugkomen tot 15-15 en menig KCC-supporter denkt nu dat het NU moet gebeuren.  Maar deze gedachte ebt al snel weg, als de makkelijkste kansjes op 2 meter voor de korf omzeep geholpen worden.

Ook Ruth Sprey mocht haar opwachting maken in de hoofdmacht en haar eerste schot was direct trefzeker. KCC/Hijbeko is totaal de weg kwijt. Sporting Delta krijgt vleugels en vermaakt het publiek met mooie staaltjes korfbal en zorgt dat het vlak voor het einde 17-15 wordt. Het wordt nog wel 17-16 maar er is gewoonweg veel te weinig schwung in het spel van KCC/Hijbeko om de 17-17 te forceren. Het laatste antwoord is van de thuisploeg waardoor het duidelijk een feit is dat een 1e klasser niet altijd de mindere hoeft te zijn t.o.v. een hoofdklasser.

Had KCC/Hijbeko nog de Eibernest/Vrolijk-wedstrijd in de benen, of heerst er nog het Haagse korfbalvirus? Groot feest in Dordrecht, want Sporting Delta en niet KCC/Hijbeko is door naar de halve finale van de RTV Rijnmond Cup. Na afloop werd de loting bekend en als KCC/Hijbeko wel had gewonnen, was er een erg mooi affiche gekomen: KCC/Hijbeko tegen PKC/Hagero. De andere 1/2 finale gaat tussen DeetosSnel/Volhuis en Albatros.

Doelpunten: Wilrik Wassink 6x, Ingeborg Hofland, Juliette Wassink en Ed van der Steen ieder 2x, Esther Last, Nolan den Boer, Michiel Last en Ruth Sprey ieder 1x.