In de laatste ronde van het eerste deel van de Kenonz Korfbal League was nieuwkomer Unitas/Perspectief de tegenstander in Harderwijk. De ploeg heeft nog geen punten en KCC/CK Kozijnen inmiddels 5 punten. De thuisploeg staat bekend om hun vechtlust en kan veelal één helft goed mee met de tegenstander. Maar omdat KCC/CK Kozijnen niet haar eigen spel kon spelen en in de eerste helft steeds achter de feiten aanliep, werd het een heet avondje in de Sypel waarbij Unitas tot 2 minuten voor tijd kans had op de eerste punten, maar op het goede moment stond KCC/CK Kozijnen er wel en sleepte een moeizame zege binnen in een zeer intense korfbalavond.

KCC/CK Kozijnen begon met Mark Behrens in de basis die moest duelleren met Jules Verweij. De spitsen Mike van Boven en Bo Oppe waren aan elkaar gekoppeld en Randy Oosting kreeg te maken met Noah Bijsterbosch. Waar KCC/CK Kozijnen tegen DOS’46 uit de startblokken schoot met twee snelle doelpunten van Bo Oppe, was het nu Unitas dat, ondersteund door een volle hal supporters, in de 2e minuut de score opende. In de beginfase was KCC/CK Kozijnen de bal snel kwijt en werd elke Harderwijkse rebound uitbundig gevierd. Een minuut na de 1-0 was het Randy Oosting met de 1-1 met een fraaie doorloper die hij met één hand afrondde. KCC/CK Kozijnen grossierde in de volgende minuten met veel een-schots aanvallen en de passing was nog niet optimaal. Binnen zes minuten was Unitas al uitgelopen naar een 6-1 voorsprong en dat werd uitgebreid gevierd. Tegen KCC/CK Kozijnen in de beginfase naar een ruime voorsprong, had men waarschijnlijk ook niet gedacht. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst werd totaal overrompeld. Na de 6-1 zorgden Bo Oppe (weer eens met een doorloper op de vierkante meter) en Sanne Alsem dat de score teruggebracht werd tot 6-3. Ondanks dat moest het anders in het Capelse kamp. Bo Oppe, die er deze avond weer eens ouderwets negen scoorde, zorgde eigenhandig voor de 7-4 en 7-5. Maar Unitas bleef de wedstrijd onder controle houden. De 8-6 van Randy Oosting, precies na 15 minuten, kwam eventjes uit de lucht vallen. Bij zijn eerste contact in de Capelse aanval schoot hij vanaf de middenlijn raak. Een time-out van KCC/CK Kozijnen was nodig en die kwam er dan ook. De thuisploeg bleef continue twee doelpunten voorlopen en met negen minuten te spelen was het zelfs 10-7. Hierna kwam er eventjes een Capels offensief. Tessa Noordzij en Bo Oppe zorgden dat hun ploeg terugkwam tot 10-9, maar Unitas antwoorde direct met de 11-9. In de laatste vijf minuten komt KCC/CK Kozijnen goed terug in de wedstrijd. De Harderwijkse doelpunten blijven even achterwege, waardoor Koen Collée, met een heerlijke fade-away en Randy Oosting zorgden dat de rust kwam bij een 11-11 tussenstand.

Na de pauze was de wedstrijd pas 17 seconden oud, toen Bo Oppe met een “hoekje” de 11-12 binnenschoot (de eerste voorsprong). Duidelijk was wat de opdracht was in de tweede helft. Unitas werd snel door de schotklok verdedigd, maar kon wel in de tweede minuut terugkomen tot 12-12. Ondanks dat moest de aanval nog gepolijst worden, om zodoende beter in de wedstrijd te komen. Na de 12-12 was het KCC/CK Kozijnen dat de wedstrijd over leek te nemen. Randy Oosting, Tessa Noordzij en Bo Oppe zorgden eindelijk voor wat lucht (12-15). Nu was het zaak om door te drukken. Maar met veel emoties en ondersteuning van het fanatieke publiek rechtte Unitas haar rug en kon door de zwakke fase van KCC/CK Kozijnen terugkomen in de wedstrijd. Elke rebound werd gevierd en binnen vijf minuten was het weer 15-15. In deze fase van de wedstrijd werd de arbitrage stevig op de proef gesteld, omdat beide kampen het niet altijd eens waren met de arbitrale beslissingen, waardoor het een heet avondje werd. Demi van Oosten werd vervangen door Michelle Jongenburger. KCC/CK Kozijnen komt op een 16-15 achterstand en krijgt wel kansen, maar die werden niet beloond. Mark Behrens en Tessa Noordzij schoten hun ploeg weer op voorsprong (16-17) halverwege de tweede helft.

Bij Unitas de nodige wissels en beide ploegen drukten elkaars aanval door de schotklok waardoor er veel strijd geleverd werd. Met nog 10 minuten te spelen, begon de wedstrijd tot een kookpunt te komen. 17-17 voor Unitas en een minuut later zelfs 18-17. KCC/CK Kozijnen probeerde de arbitrage te verleiden tot andere keuzes, maar die deden niet altijd waarom gevraagd en gehoopt werd. In de daaropvolgende aanval schoot Bo Oppe de 18-18 binnen. Daarna komt Sydney Schol in de ploeg voor Koen Collée, om in de rebound te heersen. Dit deed hij naar behoren. Weer komt Unitas makkelijk op voorsprong (19-18) en de hal gaat achter hun ploeg staan. Koud twee minuten in het veld is het Sydney Schol, die na een goede actie van Randy Oosting een heerlijke pass kreeg om de 19-19 op de borden te zetten. De tijd tikt door en KCC/CKK Kozijnen moest nu toeslaan. Een actie van Koen Collée van een Harderwijkse dame kwam hem duur te staan. Strafworp voor Unitas, maar die ging gelukkig mis. Met nog 3:28 te spelen was het Bo Oppe met een schot voor de 19-20 en kwam er een time-out van de thuisploeg. Met nog 1:54 is het wederom Bo Oppe die de genadeklap kan uitdelen. Vanaf de stip is het raak, 19-21 voor KCC/CK Kozijnen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Unitas bleef gaan. In de laatste minuut maakte Randy Oosting, met zijn vijfde doelpunt van de avond een einde aan de Harderwijkse droom (19-22). De 20-22 kwam voor Unitas te laat en net voor het verstrijken van de speeltijd (8 seconden voor tijd) kreeg KCC/CK Kozijnen weer een strafworp na een goede actie van Julian Middelkoop. Hij zorgde voor de uiteindelijke, moeizame, maar o zo belangrijke 20-23 zege.

Unitas is een ploeg die veel strijd leverde en KCC/CK Kozijnen het vuur aan de schenen legde, waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Gelukkig was de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst op tijd bij de les, waardoor de broodnodige punten mee naar Capelle aan den IJssel gingen.

Nu alle tegenstanders eenmaal zijn bestreden, volgt komend weekend de eerste returnwedstrijd. Direct een lastige. In Delft wacht Fortuna/Delta Logistiek. In de eerste wedstrijd dit zaalseizoen liet KCC/CK Kozijnen in de slotfase een zege wegglippen, maar pakte wel een knap gelijkspel. Fortuna zal zich willen revancheren voor deze voor hun moeizame wedstrijd. Aanvang is 19:30 uur in Delft.

Doelpunten: Bo Oppe 9x, Randy Oosting 5x, Tessa Noordzij 2x, Julian Middelkoop, Demi van Oosten, Koen Collée, Sanne Alsem, Mark Behrens en Sydney Schol ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties