In de vijfde ronde van de Kenonz Korfbal League was het wel raak. De eerste overwinning op het hoogste niveau voor KCC/CK Kozijnen dit seizoen is een feit. Wedstrijden tegen het Amsterdamse Blauw-Wit waren tot nu toe altijd een prooi voor de bezoekers, maar zaterdagavond 10 december 2022 waren de rollen omgedraaid. In een gelijkopgaande wedstrijd, die bol stond van de spanning, was het KCC/CK Kozijnen, dat 49 seconden voor tijd, via een werkelijk onmogelijke actie van Bo Oppe de twee punten kon bijschrijven.

Vreugde na de 21-20 van Bo OppeKCC/CK Kozijnen starte enorm scherp. Voordat de supporters het wisten was het na 38 seconden al 2-0. Bo Oppe, die ontketend was deze avond, en Mark Behrens waren daar verantwoordelijk voor. Coach Erik van Brenk liet zijn ploeg al snel weten dat de duels gewonnen moest worden, want de Amsterdamse start was beroerd. De ploeg zette wel direct goede verdedigende druk op KCC/CK Kozijnen wat een schotklokoverschrijding tot gevolg had. Pas in de vierde minuut het eerste doelpunt voor Blauw-Wit. Roos Verheugt, die haar ploeg op sleeptouw moest nemen deze avond, was trefzeker vanaf de stip. Samen met Loraine Vissers en Randell van der Steen komt Blauw-Wit in de zesde minuut op een 2-3 voorsprong. Het was al snel duidelijk dat de gasten vooral op de doorbraak wilden spelen en KCC/CK Kozijnen moest bij de dames daarop anticiperen. De Capelse afronding was nog niet op het juiste niveau. Een minuut na de 2-3 was het Oppe die na een splijtende pass van Behrens de 3-3 kon scoren.

Aanvallend kreeg de thuisploeg alle ruimte, maar benutte die niet altijd. De arbitrage hield het kort deze avond. De score verloopt om en om en KCC/CK Kozijnen pakte in de 10e minuut opnieuw een voorsprong (5-4). Omdat KCC/CK Kozijnen veel 1-schotsaanvallen speelde kreeg Blauw-Wit steeds makkelijke kansen om de stand gelijk te trekken en dat gebeurde ook. In de 12e minuut pakte Blauw-Wit weer een voorsprong (6-7). Een snel doelpunt bij de thuisploeg van Oppe zorgde voor een 7-7 stand. Na de 7-7 miste Roos Verheugt een strafworp (voorkantje korf). Hierna moesten Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst noodgedwongen Michelle Jongenburger met een bloedneus wisselen. De arbitrage held strak vast aan de twee minuten blessuretijd, dus Anne Dorsman kwam het veld in. Dorsman had het moeilijk met de felle Verheugt. De Amsterdammers liepen in de 16e minuut uit naar 7-9. KCC/CK Kozijnen antwoorde direct, maar moest wel in de achtervolging. Demi van Oosten met een kans onder de korf en een strafworp van Sanne Alsem, Van der Steen zou in haar baan staan, trokken de stand weer gelijk (10-10). Blauw-Wit ging uiteindelijk met een voorsprong van twee goals de rust in (10-12).

In het tweede bedrijf was het Randy Oosting die Julian Middelkoop verving, voor meer “oorlog” in het veld. Na twee minuten een schotklokoverschrijding bij de Amsterdammers door de goede Capelse druk. De 10-12 achterstand moest snel omgebogen worden. Koen Collée zorgde eigenhandig voor de ommedraai in de wedstrijd. Met twee loepzuivere schoten bracht hij KCC/CK Kozijnen naast Blauw-Wit. Ondanks dat het lang duurde voordat de doelpunten vielen, was er enorm veel strijd. Na de 12-12 was het weer Blauw-Wit dat de voorsprong pakte. Fleur Blötevogel miste daarna de strafworp voor twee verschil en daar profiteerde KCC/CK Kozijnen van. Behrens zorgde voor 13-13 en na de Amsterdamse time-out was het Oosting met de 14-13, die dat uitbundig vierde met de fanatieke aanhang. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter. KCC/CK Kozijnen moest uitkijken dat hun fanatisme niet bestraft werd en scheidsrechter Rick Voskamp moest nog een klein brandje blussen tussen Collée en Van der Steen. Hij loste dit al pratend keurig op, want er stond veel op het spel. KCC/CK Kozijnen bleef in deze fase aan de goede kant van de score. Met een schot en een heerlijke fade-away van Oppe stond het met nog negen minuten te spelen 16-14. Randy Oosting was belangrijk voor de thuisploeg door veel verdedigende rebounds te pakken. Blauw-Wit bleef aanklampen via Jordi van Elburg (16-15), maar weer was het de thuisploeg die uitliep naar 18-15. Het gat bleef drie punten, ook nadat Collée vanaf de stip de 19-16 scoorde.

De laatste zes minuten waren ingegaan en KCC/CK Kozijnen moest bij de les blijven. Binnen 40 seconden was Blauw-Wit terug in de wedstrijd (19-18) en kwam er een uiterst spannende slotfase. Onnodig balverlies bij KCC/CK Kozijnen zorgde voor een spannend eind. Met nog 4:42 leek Oppe de beslissing vanaf de stip te scoren (20-18), maar een halve minuut later was het Blauw-Wit dat van de strafworpstip op 20-19 kwam. Loraine Vissers miste vervolgens de stip voor de gelijkmaker en daarna rolde ook de doorloopbal er net uit. Met nog 1:08 op de klok zette Van Elburg de 20-20 op het scorebord. Daarna volgden een aantal onnodige foute passes waardoor men dacht aan een puntendeling. Maar met nog 0:49 op de klok, ging het dak eraf in sporthal Schenkel. Hoe Oppe het deed is nog steeds een raadsel maar, gehinderd door twee tegenstanders onder de korf, scoorde hij de 21-20 en zorgde daarmee voor een ontploffing in de hal. Blauw-Wit kreeg in de daaropvolgende aanval nog een vrije bal, die werd niet benut en de rebound was voor Collée. KCC/CK Kozijnen speelde de klok geduldig uit en de punten waren na een spannende wedstrijd eindelijk voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst.

KCC/CK Kozijnen schrijft door deze overwinning historie en pakt voor het eerst punten tegen Blauw-Wit. De ploeg van Wassink en Diepenhorst heeft nu drie punten, maar heeft nog een lange weg te gaan. De stijgende lijn naar boven is hopelijk na een vermakelijk avondje in sporthal Schenkel in gang gezet. Komende weekend, nog voor het kerstreces, spelen de zwart-witten wederom thuis tegen GG/RMcD Huis Emma (oftwel Groen Geel). Eigenlijk een wedstrijd die gewonnen moet worden, zodat een plekje in de middenmoot dichterbij komt. De wedstrijd is vanaf 19:00 uur live in sporthal Schenkel te bewonderen.

Doelpunten: Bo Oppe 10x. Koen Collée 4x, Mark Behrens en Sanne Alsem ieder 2x, Randy Oosting en Demi van Oosten ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Samenvattingen, statistieken en meer over de wedstrijd lees je in de Recap

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties