KCC/CK Kozijnen had in de eerste wedstrijd van 2022 direct kunnen toeslaan in het Friese Gorredijk. De ploeg van Wassink en Diepenhorst had LDODK/Rinsma Modeplein 30 minuten lang onder controle, maar daarna ging het fout. Het afrondingspercentage ging omlaag en LDODK/Rinsma Modeplein kwam sterk terug. 33 seconden voor tijd leek de ploeg alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar André Zwart stak er een stokje voor. Een foute verdedigende actie, 5,6 seconden voor tijd, bestraft met een strafworp, zorgde ervoor dat de ploeg alsnog met lege handen stond.

KCC/CK Kozijnen was compleet in Gorredijk, waarbij Schol weer in de basis begon. Bij LDODK/Rinsma Modeplein ontbrak Marjolijn Kroon, die in de heenwedstrijd maar liefst 6 keer scoorde. KCC/CK Kozijnen begon na het eerste fluitsignaal van Gerritsen en Falkenberg furieus aan de wedstrijd. Het dwong de Friezen tot één-schotsaanvallen waardoor de aanval direct overgenomen kon worden. In de eerste Capelse aanval was het direct raak. Twee keer overspelen was genoeg voor Oosting, die er weer 6 totaal maakte voor de 0-1. Hierna werd het girlpower in Gorredijk. Alsem, Biesbroek en Edens zorgde voor een 0-4 voorsprong binnen 5 minuten, een wereldstart voor de Capellenaren. LDODK werd door de schotklok verdedigd en KCC/CK Kozijnen ziet een doorbraak van Van Oosten afgekeurd worden door scheidsrechter Gerritsen i.v.m. snijden geweest zijn. In de 6e minuut moest Aukes ingrijpen, nog geen doelpunten aan Friese zijde. KCC/CK Kozijnen scoort even niet meer, maar ziet wel een geweldig blok van Oppe op Erwin Zwart. Twee minuten later is het dan toch Oosting met de 0-5.

LDODK komt terug tot 2-5, maar dan mag KCC/CK Kozijnen weer een stip nemen, de derde van de wedstrijd wat leidt tot 2-6. Dan breekt er een fase aan dat KCC/CK Kozijnen snel balverlies lijdt en even niet meer tot scoren komt. LDODK knokt zich terug in de wedstrijd en in de 12e minuut is het 5-6. Een gemiste stip aan Capelse zijde zorgt niet voor de aansluiting. Na een kwartier spelen blijft het gat slechts ėėn doelpunt. Korte schoten zorgen voor korte aanvallen en arbitraal technisch zit het ook niet altijd mee voor KCC/CK Kozijnen. Maar na de 6-7 scoort Alsem de broodnodige 6-8. Richting de rust blijven de scores uit maar via Oppe en Edens staat het 2 minuten voor de rust 6-10. KCC/CK Kozijnen heeft een niet al te hoog schotpercentage (14%). In de laatste minuut gebeurde er van alles , maar Alsem zorgt, met wederom een stip tegen Frieswijk, dat de ruststand op 7-11 komt.

Na de rust is het eerste antwoord voor KCC/CK Kozijnen. Door goed reboundwerk van Schol kan Oppe de 7-12 binnenschieten. Dat de wedstrijd soms fysiek is, bleek vooral uit het feit dat Frieswijk iets te fanatiek doorgaat op Edens. Oppe staat klaar voor de stip, maar ziet deze op het randje van de korf blijven liggen. Hierna schiet KCC/CK Kozijnen door en scoort binnen 50 seconden de 8-13 en 8-14 door Oosting en wederom een stip voor Alsem. Bij de 8-14 bleek de “VAR” nodig te zijn. Gerritsen en Falkenberg zaten even niet op een lijn. Na kort overleg overrulde Gerritsen Falkenberg en mocht de stip alsnog genomen worden.

Tot in de 5e minuut is er niks aan de hand gezien de 10-15 tussenstand, maar dan gaat het fout. André Zwart komt bij de thuisploeg in het veld en dat bleek achteraf een gouden zet. LDODK houdt KCC/CK Kozijnen verdedigend ver van de korf weg en de Capelse ploeg weet niet meer te scoren. De Friezen nemen de wedstrijd over en binnen 5 minuten is het 14-15. De snelle en belangrijke 14-16 van Van Oosten komt een minuut later. Maar aanvallend is het niet meer de ploeg als in de eerste helft. Bij LDODK lukt nu alles en is er meer beleving. Behrens komt in het veld voor Schol. Met nog 8 minuten te spelen is het ineens 20-16. Het gat kan maar niet verkleind worden. LDODK is verdedigend scherp en KCC/CK Kozijnen kan niet meer makkelijk afronden. In de laatste 3 minuten gebeurt er van alles bij een stand van 23-19. Oppe, Behrens en Oosting brengen de wedstrijd tot een kookpunt (23-22). Er staat dan nog 1:21 op de klok.

De tijd lijkt in het nadeel van KCC/CK Kozijnen weg te tikken, maar dan gebeurt het onmogelijke. Bij een bizarre actie van Randy Oosting weet hij alsnog de mand te vinden en staan de ploegen weer naast elkaar. Er staat nog 0:33 op de klok. Met nog 5,6 seconden verslikt KCC/CK Kozijnen zich in Ran Faber, die bij een doorbraak geblesseerd raakt en gewisseld wordt. De strafworp wordt nu genomen door André Zwart, die hiermee matchwinner werd.

Het had zo mooi geweest. Punten uit Friesland meenemen naar Capelle aan den IJssel. Een groot deel van de wedstrijd had KCC/CK Kozijnen het betere van het spel, maar in de tweede helft kon het niet doorzetten en zag het LDODK de wedstrijd overnemen. In de slotseconden gaat ook een gelijkspel verloren.
Een punt was verdiend geweest en wellicht nog wel meer. Komend weekend staat de return in sporthal Aquapelle op het programma tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. Aanvang 20:00 uur en te zien bij Eyecons.

Doelpunten: Randy Oosting en Bo Oppe ieder 6x, Sanne Alsem 5x, Anouk Edens 2x, Demi van Oosten, Sydney Schol, Mandy Biesbroek en Mark Behrens ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties