Zaterdagavond 4 december 2021 kwam titelfavoriet en koploper Fortuna/Delta Logistiek naar sporthal Schenkel. Voor KCC/CK Kozijnen een enorme opgave om de Delftenaren bij te benen en te kunnen stunten in deze wedstrijd. Op de vooravond van Sinterklaas werden er door Fortuna geen cadeautjes weggegeven en kreeg de ploeg van Wassink en Diepenhorst totaal geen vat op een ontketend Fortuna.

Binnen vier seconden was de eerste vrije bal al een feit, maar deze werd nog niet verzilverd door KCC/CK Kozijnen. Ook een doorloper van Alsem werd niet omgezet in een score. Via Split komt Fortuna op 0-1, waarna Edens snel via een schot de 1-1 op het scorebord zette. Al binnen vijf minuten bleek dat de thuisploeg het erg lastig zou krijgen deze avond omdat de aanvallen kort waren en de reboundduels werden verloren. Dit zorgde voor veel veel 1-schotsaanvallen bij KCC/CK Kozijnen waardoor de ploeg niet kon herhalen. Middelkoop had het zwaar tegen Reijgersberg. Fortuna/Delta Logistiek nam een 1-4 voorsprong. Even een onoplettendheid bij Van Ginkel zorgde voor de 2-4 door Alsem, maar daarna liepen de gasten weer weg naar 2-8. Na de 3-8 van Oppe moesten Wassink en Diepenhorst ingrijpen middels een time-out. Door de Delftse druk kon KCC/CK Kozijnen geen goede aanvallen opzetten. Een lichtpuntje was de fraaie actie van Oosting (4-9), die Van der Steen op de vierkante meter het bos in stuurde. Een nominatie waard voor de “goal van de week”. Ondanks de lange aanvallen van Fortuna/Delta Logistiek duurde het ook bij hun langer dan gewenst totdat ze tot scoren kwam. Met een buzzerbeater van Lokhorst in de allerlaatste seconden was de ruststand 5-13. KCC/CK Kozijnen kreeg voldoende kansen (5 uit 52 kansen), maar het afrondingspercentage (10%) was beneden peil. Fortuna zat op 22%.

Binnen twee minuten na de pauze was het gat al 10 doelpunten (5-15). Het spel van KCC/CK Kozijnen kwam niet goed uit de verf en de ploeg leverde snel de ballen in. Ondanks dat waren het Oosting, Middelkoop en Oppe die de stand iets dragelijker maakten (8-15). Hierna moest Visscher het veld verlaten met een vervelende blessure. Mick Snel werd gebracht. KCC/CK Kozijnen kon het gat maar niet dichten en zag Fortuna steeds verder uitlopen. Een doorloper van Biesbroek, die in een kluts doel trof werd afgekeurd wegens doordringen. Het zat KCC/CK Kozijnen ook niet mee. In de 7e minuut stond het zelfs al 10-18. Dekkers kwam in het veld voor Middelkoop en moest het opnemen tegen Van der Steen. Een iets te fanatiek verdedigende Van Oosten kreeg tegen Split een groene kaart en Split kon uit de daaropvolgende strafworp de 10-19 scoren. Oosting en Schol zorgden nog wel voor respectievelijk 11-19 en 12-19, maar Fortuna bleef simpel overeind. Zonder veel inspanning liep de ploeg weg naar 12-24 halverwege de tweede helft. Met nog 10 minuten te spelen was het 13-26 en kon KCC/CK Kozijnen nog even terugkomen tot 15-27, door weer een fraai doelpunt van Oosting, maar de wedstrijd was toen allang gespeeld. KCC/CK Kozijnen was niet bij machte om het Fortuna enigszins moeilijk te maken deze avond. De laatste vijf minuten scoorde KCC/CK Kozijnen niet meer waardoor een 16-30 nederlaag op het scorebord stond.

Komend weekend het laatste thuisduel in Capelle aan den IJssel voordat de “winterstop” begint. De wedstrijd tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen is een sleutelduel in deze poule. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst moeten het zaterdag gebeuren als zij de eerste punten willen bijschrijven. De wedstrijd is wederom te zien via Eyecons.

Doelpunten: Randy Oosting en Bo Oppe ieder 5x, Anouk Edens2x, Demi van Oosten, Sanne Alsem, Julian Middelkoop en Sydney Schol ieder 1x.

De wedstrijd tegen Fortuna is hier (helaas niet helemaal) terug te zien op Eyecons.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties