Na het “foutje in Arnhem” heeft de ploeg van Wassink en Diepenhorst zich goed gerevancheerd en zit in een flow, ook na de belangrijke winst thuis tegen Groen Geel/IJskoud de Beste. KCC/CK Kozijnen pakte vorige de overwinning en kwam daardoor gelijk met TOP/LITTA en laat dit nu nu net de eerstvolgende tegenstander zijn. In een kolkende sporthal de Korf was KCC/CK Kozijnen de hele wedstrijd heer en meester en werden de geroemde namen Jimmy Swikker en Barbara Brouwer op nul gehouden. Met de uiteindelijke 20-21 overwinning leek het een spannende geweest te zijn, maar de eindstand was wat geflatteerd.

IMG_3479Nadat beide ploegen met fantastische sfeeracties van beide supportersgroepen werden voorgesteld werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden om stil te staan bij de verschrikkelijke situatie in Oekraïne. Hierna kon de wedstrijd (met een kwartier vertraging) beginnen. Voor beide ploegen een cruciaal sleutelduel. TOP wilde direct de toon zetten, maar kon niet afronden na 20 seconden. KCC/CK Kozijnen nam het heft over maar ook de ploeg van Wassink en Diepenhorst was in de beginfase nog niet trefzeker. Bo Oppe was gekoppeld aan Swikker. Oppe bezorgde Swikker, die normaal in de spits staat een vervelende avond. Swikker werd gedwongen te gaan rebounden. KCC/CK Kozijn liet direct merken dat het naar Sassenheim was gekomen om de punten bij te schrijven en ging elk duel aan. Na 2,5 minuut was het Oosting die met een one-hander zijn doorloper op het scorebord zag verschijnen. Randy Oosting, deze avond een ware plaag voor TOP, scoorde maar liefst 6 keer en zorgde voor enkele smakelijke acties. Ook de 0-2 kwam uit zijn handen. Thomas Tiggelman had zijn handen vol aan de supersnelle Capelse spits. Als dan één minuut later Sydney Schol wegstapt onder de korf en de 0-3 scoort, is de toon gezet. TOP had geen geluk in de afronding. De duels waren fel doch fair. Scheidsrechters Buis en Miechels zorgden dat alles binnen de lijntjes bleef, soms met wat emoties van de spelers in het heetst van de strijd. Na 5 minuten Oppe met de 0-4. KCC/CK Kozijnen toonde lef en ging met passie de duels aan. Pas in de 6e minuut de 1-4 voor TOP, maar daar was het weer Oosting met alweer zijn derde (1-5). TOP komt snel terug in de wedstrijd (3-5), waarbij KCC/CK Kozijnen niet scherp was en zich liet aftroeven. KCC/CK Kozijnen blijft een minieme voorsprong houden, maat TOP blijft aan het elastiek hangen. Via Nick Pikaar wordt het 5-7, maar Oosting zorgt al snel voor de 5-8. In het heetst van de strijd moet Schol met groen naar de kant. Mark Behrens kwam hem vervangen. Barabara Brouwer, die tegen de sterkspelende Sanne Alsem liep, kreeg erg weinig ruimte en was onzichtbaar met noodschoten tot gevolg. TOP komt terug tot 7-8. KCC/CK Kozijnen moest waakzaam blijven, maar daarna ging de knop om. Binnen twee minuten wordt het 7-11 via doelpunten van Mandy Biesbroek, Demi van Oosten en was het heerlijk hengelen onder de korf van Julian Middelkoop. Het gat werd teruggebracht tot 9-11. Met haar eerste schot van ver zorgde Alsem voor de 9-12 ruststand.

Na de rust start KCC/CK Kozijnen gretig. De eerste actie van Van Oosten was nog niet raak, maar nog binnen 30 seconden was het Middelkoop met de 9-13. Maar deze gretigheid ging ook gepaard met minder geconcentreerd verdedigen. Pikaar, die de kar bij TOP moest trekken, was eventjes los en zorgde eigenhandig binnen een halve minuut voor de 10-13 en 11-13. De hal ontplofte en ging er nog eens goed voor zitten. Zeker als Alsem helemaal los is van Brouwer, zorgt zij weer voor wat ruimte. De 11-14 en 11-15 kwamen uit haar handen. Bij TOP komen er nieuwe krachten in het veld. Ook bij KCC/CK Kozijnen komt Schol terug in het veld voor Behrens. Na de 12-15 wordt Smaal gebracht voor Edens. Inmiddels is ook de Negende Man aanwezig en laat van zich horen en zorgt voor de nodige ambiance. Dit doet de ploeg goed, want in no-time lijkt KCC/CK Kozijnen de wedstrijd vroegtijdig te gaan beslissen. Twee strafworpen van Oppe en Alsem zorgen ervoor dat het 12-17 wordt en als dan ook Middelkoop in een hoekje de 12-18 binnenprikt, lijkt TOP te worden overlopen.

Maar het “Sassems kwartiertje” was net begonnen. Top-coach Leon Braunstahl moest een time-out nemen. De duels worden op het scherpst van de snede gespeeld. Beide ploegen gingen er vol voor en de arbitrage wordt getest. In een aanval van TOP gaat de bal uit en is voor KCC/CK Kozijnen. Braunstahl oordeelt zelf anders in alle hectiek, maar wanneer hij meters binnen de lijnen verhaal komt halen, kost hem dat een gele kaart. Inmiddels is Stefan Dekkers in het veld gekomen voor Schol om met de opdracht het aantal doelpunten verder op te schroeven. Na de 13-18 van Frank Mostard, deed Dekkers waarvoor hij binnen de lijnen gebracht was. Zijn tweede schot was raak (13-19) en daarna kon hij weer naar de kant en kwam Schol terug in het veld. Met nog acht minuten te spelen is het weer Oosting die de 13-20 binnenschiet. TOP lijkt weer even de geest te krijgen en scoort snel de 14-20 en 15-20. Oppe zorgt weer voor een marge van zes (15-21). Maar dan, met nog 6 minuten te spelen, stopt de doelpuntenmachine van KCC/CK Kozijnen. De ruime marge slinkt snel en TOP, gesteund door het fanatieke publiek, zorgt nog eenmaal voor een wederopstanding. Met nog 4:40 te spelen is het 17-21.

Maar dan krijgt Oosting alle supporters op de banken. Wanneer Pikaar uit de ruimte een schitterende bal aangegeven krijgt en denkt via een doorloper te gaan scoren, vliegt Oosting in de baan naar binnen en blokt Pikaar vanaf de zijkant (kijk terug in de 2e helft met nog 4:14 op de klok) en houdt de bal zelfs bij de achterlijn nog binnen. De Negende Man gaat los. Inmiddels is de laatste minuut ingegaan en daarin weet TOP nog tweemaal te scoren. Hierdoor wordt de eindstand 20-21, wat eigenlijk veel ruimer had moeten zijn.

Komend weekend is de Korfbal League weer terug in Capelle aan den IJssel. Plaats van handelen is sporthal Aquapelle. Daar zal de return tegen Oost-Arnhem gespeeld worden. De ploeg uit Arnhem heeft momenteel 4 punten en zal zich hun uitstekende wedstrijd thuis tegen KCC/CK Kozijnen nog goed herinneren. KCC/CK Kozijnen zal zeker waken voor onderschatting van de tegenstander. Als het net zo gretig en met passie speelt als tegen TOP/LITTA, moeten de punten in Capelle blijven en dan zou handhaving steeds reëler worden. Uiteraard zijn de wedstrijden weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Randy Oosting 6x, Bo Oppe en Sanne Alsem ieder 4x, Julian Middelkoop 3x, Sydney Schol, Mandy Biesbroek, Demi van Oosten en Stefan Dekkers ieder 1x.

Fotograaf Nico Orru maakte weer foto's bij de wedstrijd van het eerste en tweede.

De wedstrijd kan je hier terugkijken (met Engels commentaar).

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties