In het laatste speelweekend van het eerste competitiedeel stond de thuiswedstrijd tegen KZ/Thermo4U op het programma. In de heenwedstrijd in Koog aan de Zaan won KCC/CK Kozijnen knap van de ploeg van Bakker en Fennema. Twee belangrijke punten op dat moment. Nu, een aantal rondes verder, zijn de punten helaas van geen toegevoegde waarde meer. Immers KZ is naar de kampioenspoule en KCC/CK Kozijnen moet er alles aan gaan doen om ook volgend seizoen weer in de Korfbal League te mogen acteren. Met wederom de winst op KZ zou KCC/CK Kozijnen vol vertrouwen kunnen starten aan het vervolg van de competitie.

Voor het eerst was er weer publiek welkom en zo zaten er iets meer dan 60 thuis-supporters op de tribune. KZ startte niet met hun vaste formatie deze “oefenwedstrijd”, zoals de wedstrijd werd omschreven. Bakker en Fennema hielden basisklanten Cordus, Out en Haars aan de kant. Ook bij KCC/CK Kozijnen wijzigingen in de startformatie. De afwezige Oppe en Edens werden verdienstelijk vervangen door Dekkers, die totaal vijf keer trefzeker was en Smaal, die international Cordus uitstekend bewaakte. Ook Julian Middelkoop was er zaterdag niet bij. De wedstrijd stond onder leiding van De Groot en Van Vreeswijk, die Voskamp en Van der Lucht vervingen.

De gasten uit Koog aan de Zaan gaven vanaf het eerste fluitsignaal direct verdedigende druk op de acties van KCC/CK Kozijnen, dat daardoor maar korte aanvallen speelde en snel balverlies leed. De eerste goal was van KZ. Binnen 30 seconden was het 0-1. Pas drie minuten later repareerde Oosting van ver met de 1-1. Beide ploegen kwamen moeizaam in de wedstrijd en de supporters in Aquapelle zouden weinig doelpunten te zien krijgen. Met Schol heersend in de rebound tegen Braumuller kon het vak lange aanvallen spelen, maar in de 10e minuut was het pas weer raak voor KCC/CK Kozijnen. Met een noodschot wist Biesbroek de 2-1 op het scorebord te krijgen. Ondanks de minieme voorsprong moest de thuisploeg niet al te gretig zijn waardoor er fouten gemaakt werden. Verdedigend had KCC/CK Kozijnen het keurig op orde want KZ/Thermo4U kwam maar liefst 10 minuten niet tot scoren. Inmiddels waren Dekkers en Smaal trefzeker voor de Capellenaren (4-1). De coaches van KZ grepen direct in en brachten Cordus in het veld voor Pasma. Via Boerhout werd het 4-2 en dan mist Cordus een opgelegde stip, maar verkleinde de stand daarna snel tot 4-3. De focus bij KCC/CK Kozijnen was nog niet op het juiste niveau waardoor er niet handig met de kansen werd omgegaan. Via van Oosten werd het 5-3 en daarna wordt ook Haars in het veld gebracht. Biesbroek werd haar tegenstander. KCC/CK Kozijnen bleef telkens scoren en hield de voorsprong, maar kon niet verder uitlopen. Na 19 minuten was het Oosting met de 6-4 en was het 3 minuten Dekkers later met de 7-5. Het gat bleef twee doelpunten. Ondanks dat kon het beter bij KCC/CK Kozijnen. KZ bleef aan het elastiek hangen. Een fraai schot aan de achterlijn van Schol werd helaas afgekeurd vanwege een “voetfout” (hij stond op de lijn), waarna Haars de stand direct gelijk kon trekken (7-7). Bij het ingaan van de laatste minuut gebeurde er veel. Eerst was het Dekkers met de 8-7 en aansluitend tilde Behrens, na aangeef van Van Oosten, de stand naar 9-7. Schenk zorgde voor een 9-8 ruststand. Weinig doelpunten in Aquapelle, maar KCC/CK Kozijnen moest in de 2e helft de voorsprong zien uit te breiden.

Bij de start van de tweede helft kwam KZ niet sprankelend uit de kleedkamer. De supporters van KCC/CK Kozijnen zagen Oosting na 25 seconden weer scoren (10-8). Bij KZ werd er veelvuldig balverlies geleden in de beginfase. Hierdoor kon de ploeg van Wassink en Diepenhorst verder uitlopen. Behrens en Dekkers tilden de stand naar 12-8. Maar hoe makkelijk deze score werd bereikt, des te slordiger was het vervolg. De bezoekers gingen nog feller verdedigen en KCC/CK Kozijnen raakte de bal sneller kwijt. Verdedigend was het nog niet optimaal op orde en moesten de juiste keuzes gemaakt worden. Een schotklokoverschrijding bij KCC/CK Kozijnen was daar een goed voorbeeld van. De voorsprong van 12-8 werd binnen één minuut teruggebracht tot 12-10 en zelfs vijf minuten later tot 12-11. Na de 12-11 stonden Dekkers en Smaal op. Na de 13-11 van Dekkers, is het Schol die op karakter en inzet de afvallende bal alsnog vallend weet te bemachtigen en met een bijna onmogelijke actie Smaal weet te bereiken die kan afdrukken voor de 14-11. Zoals al eerder deze avond wist KCC/CK Kozijnen deze marge niet lang vol te houden. Via Boerhout en Cordus komt KZ terug tot 14-13. Wassink en Diepenhorst namen een time-out om de run van KZ te stoppen. Dan is het Van Oosten die op de vierkante meter via een doorloper weet te scoren (15-13), al weer snel gevolgd door de 15-14. De minuten erna vallen aan beide kanten even geen doelpunten. Van Alsem zorgde er voor dat het gat wat ruimer werd (16-14).

Inmiddels is Groeneweg, spelend met een masker vanwege zijn eerder gebroken neus, in het veld gekomen voor Dekkers, voor meer doelpunten en mag het gaan opnemen tegen De Kruijff. Met zijn snelle acties kan hij hem nog niet verrassen. De klok tikte verder in het voordeel van KCC/CK Kozijnen. En dan drie minuten voor het einde kwam het moment voor de jonge A-junior Roel Visser. De boomlange rebounder die ook nog makkelijk scoort mocht zijn Korfbal League debuut maken in de hoofdmacht als vervanger van Behrens. Nog geen 2 minuten later, krijgt hij alle handen in Aquapelle op elkaar. Bakker is hem kwijt en met enorme druk van de schotklok en net aan de achterlijn weet hij de 17-14 binnen te prikken. Een aanval later, is het Biesbroek die de stand iets verder uitbreidde en met een lastige onehander onder de korf met Haars in de rug de 18-14 weet te scoren. Het slotakkoord is van de gasten waardoor de eindstand op 18-15 kwam. Winst tegen KZ/Thermo4U was een feit, maar de winstpunten konden helaas direct weggestreept worden.

Het eerste deel van de competitie zit erop voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Na een week rust zal vanaf 19 februari het spektakel losbarsten voor lijfsbehoud. KCC/CK Kozijnen neemt 4 winstpunten tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen mee en gaat samen met deze ploeg en Blauw-Wit (A), TOP/LITTA, Groen Geel/IJskoud de Beste en Oost Arnhem naar de degradatiepoule. In die poule speelt de ploeg 6 wedstrijden (uit en thuis) tegen de ploegen waar we nog niet tegen gespeeld hebben. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 februari 2022. Uiteraard ook dan weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten KCC/CK Kozijnen: Stefan Dekkers 5x, Randy Oosting 3x, Mandy Biesbroek, Sanne Smaal, Demi van Oosten en Mark Behrens ieder 2x, Sanne Alsem en Roel Visser ieder 1x.

De hele wedstrijd kan je hier terugkijken op Eyecons.

Alle foto's gemaakt die Nico Orru maakte van de wedstrijd van KCC/Ck kozijnen 1 vind je hier.

Nico maakt ook een fotoreportage van KCC/CK Kozijnen 2, die is hier te vinden. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties