Het korfbalseizoen voor de selectie van KCC/CK Kozijnen zit er na een rit naar Nijeveen op. Het beoogde doel om een mee te doen voor een plekje in de playoffs was voor de ploeg van Wip en Van der Steen een stap te ver. De ploeg moest bouwen aan een stabiel scorend team en dat zal na de vele blessures hopelijk volgend Korfbal Leagueseizoen haar vruchten gaan afwerpen. De nieuwe coaches Wassink en Diepenhorst hebben nog voldoende huiswerk te doen.

Voor de thuisploeg DOS’46 stond er nog wel degelijk iets op het spel. Men wilde graag PKC/Vertom ontlopen in het vervolg van de competitie, dus winst op KCC/CK Kozijnen was benodigd. In de heenwedstrijd in Capelle werd KCC/CK Kozijnen nog weggevaagd dus had het nog iets goed te maken.

DOS’46 begon met Malestein in de basis dat gedurende de wedstrijd duidelijk haar vruchten afwierp. KCC/CK Kozijnen kon moeilijk meekomen in de rebound waardoor zoals vaker er slechts 1-schots aanvallen waren. Pas na 4 minuten was het eerste Capelse doelpunt een feit. Oppe, die gekoppeld was aan Malestein, fopte hem op de vierkante meter en kon zo de 2-1 scoren. Via Behrens die een goede pot speelde en vijfmaal tot scoren kwam, zorgde voor de 2-2. KCC/CK Kozijnen moest meegaan in de felheid van de wedstrijd. Meer duels moesten gewonnen worden om zodoende meer te kunnen herhalen. Bij DOS’46 lukt dit wel en de thuisploeg lieg makkelijk weg naar 8-2. Malestein en Oppe waren aan elkaar gewaagd en dat leverde leuke acties op. De 8-2 na 10 minuten moest snel verkleind worden anders was de wedstrijd al snel gespeeld. Gelukkig komt KCC/CK Kozijnen via doelpunten van Behrens, Oppe en Schol terug tot 8-5. Zwolle kreeg na zijn frustratie een groene kaart. De run van 3 doelpunten werd daarna weer snel te niet gedaan. In 3 minuten tijd was het alweer 11-5. KCC/CK Kozijnen kreeg geen grip op de Drentenaren. Ondanks dat kon de ploeg wel terugkomen tot 13-9. Bij een stand van 16-12 zochten beide ploegen de hoeken van het veld eventjes op voor de nodige tactische aanwijzingen.

Na de pauze kwam DOS’46 ook beter uit de startblokken. Binnen 3 minuten was het 18-12 en KCC/CK Kozijnen moest nu echt anders gaan spelen om nog aanspraak te maken op de punten. Het gretige DOS’46 had geen moeite met KCC/CK Kozijnen dat weer snel de bal kwijt was. Ondanks dat wilde KCC/CK Kozijnen wel graag en na een schotklokoverschrijding bij DOS’46 komt KCC/CK Kozijnen door doelpunten van Dekkers en Noordzij terug tot 19-15. Meerdere aanvallen van DOS’46 leverden niks op. Nu was het zaak om door te gaan, maar DOS’46 vond weer eventjes de mand wat de 20-15 en 21-15 betekende. Het gat tussen beide teams bleef op zo’n drie punten steken.

Halverwege staat het 21-18 en leek alles nog mogelijk. DOS’46 had het lastig in die fase. Met nog een kleine 10 minuten spelen komt Timo van Dieren Dekkers aflossen om meer verdedigende druk te geven. KCC/CK Kozijnen kan de stand maar niet verkleinen. Met nog 4 minuten te spelen is KCC/CK Kozijnen DOS’46 tot 2 doelpunten genaderd (24-22). Was er nog een stuntje in de maak? De tijd tikt door in het nadeel voor de Capellenaren. De doelpunten vallen niet meer. Met nog 2:57 op de klok valt dan de beslissende 25-22. Als Biesbroek in de daaropvolgende aanval de 25-23 binnenschiet gaat men er nog eens goed voor zitten. In de laatste 2 minuten gaat de bal nog vaak heen en weer. KCC/CK Kozijnen weet niet meer te scoren en dan is het echt klaar. Met nog 0:27 te spelen krijgt Noordzij haar virtuele “publiekswissel”. Het is haar laatste Korfbal League wedstrijd in het shirt van KCC/CK Kozijnen. De eindstand is 25-23.

Voor KCC/CK Kozijnen zit het gekke zaalseizoen erop. Een overwinning op Dalto Klaverbladverzekeringen en een gelijkspel tegen DVO/Accountor zijn geboekt. Zonder publiek en vele testen zorgden voor een apart seizoen. Nu moet het gaan voorbereiden voor het veldseizoen. Alleen de vraag is nog of en wanneer het doorgaat. Ook daar moet het alle zeilen bijzetten om in ook volgend seizoen op het hoogste veldniveau te mogen acteren.

Doelpunten: Stefan Dekkers en Mark Behrens ieder 5x, Bo Oppe 3x, Sydney Schol, Mandy Biesbroek, Tessa Noordzij, Sanne Alsem en Demi van Oosten ieder 2x.

Je kunt via Eyecons de gehele wedstrijd terugkijken of de samenvatting.
IJssel-sport belde zondag met Tessa Noordzij om terug te kijken op haar laatste wedstrijd in de Korfbal League.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties