Soms zijn er van die zaterdagavonden die je snel moet vergeten en zaterdag 2 maart 2019 is er zo één. In de voorbeschouwing van deze wedstrijd werd teruggekeken op het eerdere treffen in Capelle aan den IJssel waarin KCC/SO natural PKC/SWKGroep aardig in bedwang hield. De Capelse formatie verloor “slechts” met 19-22. Wat er zaterdagavond in Papendrecht allemaal gebeurde is moeilijk met een pen te beschrijven. KCC/SO natural vecht al weken tegen lijfsbehoud en kreeg een werkelijk ontketend PKC voor zich. Met fraaie acties, sneuvelende records was er geen houden aan voor KCC/SO natural en moet deze horroravond snel vergeten worden want volgende week komt Dekkers met Blauw-Wit naar Capelle aan den IJssel.

KCC/SO natural speelde met een sterk gewijzigde opstelling. Jack Potter verving de lichtgeblesseerde Steven Verhoeff en Demi van Oosten werd gespaard en daarvoor debuteerde Sophie Dijkxhoorn in de basis. Ook voor de arbitrage was er een KL-debuut. Vreeswijk en Kooijman mochten het op het hoogste niveau laten zien. De arbitrage had het zichtbaar moeilijk. Nadat beide ploegen waren voorgesteld, waar ook PKC wel eens een coach vergeet van de tegenpartij, kon de wedstrijd van start gaan.

Stefan Dekkers krijgt Kunst voor zijn neus en Julian Middelkoop moet zien af te rekenen met Laurens Leeuwenhoek. Beide heren krijgen een enorm lastige avond, omdat Kunst en Leeuwenhoek uit alle hoeken van de zaal raak schoten. PKC/SWKGroep geeft vanaf het eerste fluitsignaal volle druk op de Capelse aanval, waardoor de spitsen van KCC/SO natural veel moeite moet doen om vrij te komen. De thuisploeg blijkt er geen last van te hebben en pakt binnen 5 minuten een 5-1 voorsprong. KCC/SO natural heeft de grootste moeite om tot goede aanvallen te komen waardoor de passes niet altijd goed aankomen. Na de 5-1 komt de ploeg van Wolsink en Van der Steen terug tot 5-3. Scheidsrechter Vreeswijk houdt het kort en fluit veel, niet altijd begrepen door PKC. De thuisploeg speelt via een hoog tempo en pakt vele rebounds waardoor men kan herhalen. Helaas is dat niet zichtbaar bij KCC/SO natural. Dan wordt het moeilijk spelen tegen de top van Nederland. Een-schots aanvallen laten ballen snel verdwijnen.

Na 10 minuten en een 8-4 stand neemt KCC/SO natural een time-out. Door onoplettendheid aan de kant van KCC/SO natural schiet PKC daarna door naar 10-4 en lijkt KCC/SO natural al geknakt te zijn. Mondjesmaat blijft de ploeg bij. Het verschil blijft groot en steeds tussen de 7-8 doelpunten. Gedurende de wedstrijd worden de arbitrale beslissingen niet altijd juist genomen. Komt dit door het verschil tussen topclub PKC en laagvlieger KCC/SO natural? Acties dienen naar eerlijkheid beoordeeld te worden. Met nog 5 minuten op de klok is het al 18-8. In de laatste 2 minuten kan KCC/SO natural op aandringen bij de arbitrage de stand terugbrengen naar 20-12. Gezien het spel nog een redelijke afspiegeling van de verhoudingen.

Na de pauze is KCC/SO natural snel klaar met de eerste aanval. PKC neemt de wedstrijd over en in een sneltreinvaart staat de score op 23-13. Daarna is de wedstrijd voorbij voor KCC/SO natural. PKC schotelt het publiek een galavoorstelling voor. Binnen 4 minuten tikt men de 30-13 aan. KCC/SO natural is niet bij machte om de Papendrechtse club het lastig te maken. Bij de 30-14 komt Mauro Orru binnen de lijnen voor meer druk, maar ook Orru krijgt te maken met een ontketende Kunst. Hij kan hem ook niet houden. Met nog een klein kwartiertje is het verschil zelfs 20 doelpunten (36-16). PKC speelt het op ervaring en krijgt veel ballen mee die ook wel anders beoordeeld hadden kunnen worden. Wanneer nog 11 minuten te spelen is wordt de 40 aangetikt en hoop je als KCC-er dat de klok nog sneller terug tikt. Het is een vervelende avond. Bij KCC/SO natural lukt er weinig tot niks en PKC blijft gaan. Met nog 6:28 pakte Kunst een persoonlijk record, 18 doelpunten in een wedstrijd. Met nog 5 minuten te gaan is het verschil zelfs 30 goals (49-19). Inmiddels hebben de verbaasde coaches de nodige wissels toegepast om anderen ervaring op te laten doen op het hoogste niveau van Nederland. Van den Goorbergh mag de 50e treffer op het bord zetten. In de laatste 2 minuten komt KCC/SO natural nog tot 21 goals. De wedstrijd heeft 1 minuut voor tijd een naar einde voor “de beer van KCC”. Behrens komt bij een duel vervelend neer op de voet van de tegenstander en moet per brancard het veld afgetild worden. Een sportieve hulp van de PKC-spelers laat zien dat korfbal toch een gemoedelijke sport is.

De wedstrijd eindigt na het laatste fluitsignaal met een 52-21 eindstand. Een avond die KCC/SO natural heel snel moet vergeten. Er wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen AKC Blauw-Wit (A). In de heenwedstrijd in Amsterdam was KCC/SO natural vlakbij een enorme stunt (21-20). Is KCC/SO natural zaterdag hersteld van het debacle van Papendrecht? De wedstrijd start om 20:00 uur, met om 18:15 uur het voorprogramma met de reserveteams.

Doelpunten: Julian Middelkoop 5x, Stefan Dekkers en Milou Wierenga ieder 4x, Mark Behrens en Mandy Biesbroek ieder 3x, Sophie Dijkxhoorn en Thom Nagtegaal ieder 1x.

De wedstrijd kun je hier nog een keertje kijken.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.