Zaterdag trad de selectie van KCC/SO natural in het Friese Gorredijk aan tegen de nummer drie: LDODK/Rinsma Modeplein. Zo'n 20 Capelse supporters hadden de reis naar Friesland ondernomen en zagen in een goed gevulde sporthal Kortezwaag de zwart-witten uiteindelijk met 26-18 verliezen tegen play-off kandidaat LDODK.

Zoals bekend boekte de ploeg van Erik Wolsink en Ed van der Steen twee weken geleden een hele belangrijke overwinning op DeetosSnel waardoor de voorsprong op nummer 10 DeetosSnel nu twee punten is met een beter onderling resultaat. De achterstand op DVO/Accountor - dat op de veilige plek 8e plek staat - is ook twee punten, maar daar heeft DVO een beter onderling resultaat. Zoals het er nu naar uitziet gaan we dus als 9e eindigen en spelen dan play-downs tegen de verliezer van de Hoofdklasse finale. Zo ver is het echter nog lang niet, want KCC/SO natural wil er alles aan doen om nog punten te pakken de komende wedstrijden om zo de druk op DVO hoog te houden. 

In Gorredijk bleef de ploeg tien minuten lang goed bij (5-5), maar vijf goals in vijf minuten (waaronder 3 van internationals Erwin Zwart en Marolijn Kroon) zorgden voor een 10-5 achterstand. Op dat moment besloten de trainers om bij een 11-6 tussenstand Julian Middelkoop en Stefan Dekkers van vak te wisselen. Daarbij mocht Jack Potter er 30 seconden in om de vakwissel mogelijk te maken. Ruim genoeg tijd voor hem om de 11-7 erin te schieten! Mede door die wissel draaiden de vakken iets beter en zo werd het (via 13-11) bij rust 14-11. 

Na rust werd het 15-12, maar waren het weer vijf matige minuten die KCC/SO natural de das om deden. LDODK scoorde zes keer op rij, liep uit naar 21-12 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren daardoor voor het publiek niet echt spannend en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. KCC/SO natural kon niet aanhaken en LDODK speelde ongeïnspireerd de wedstrijd uit die eindigde in een 33-24 nederlaag voor de zwart-witten. Geen punten dus, maar wel iets dragelijker dan de 21-38 thuisnederlaag.

De andere concurrenten verloren ook: DeetosSnel verloor met 28-22 van TOP/SolarCompleet en DVO/Accountor verloor met 40-23 van PKC/SWKGroep. Het blijft dus spannend onderin de laatste vijf wedstrijden van de competitie. Volgende week speelt KCC/SO natural 1 om 20:00 uur thuis tegen landskampioen TOP. In de uitwedstrijd speelde TOP de sterren van de hemel en won met 41-19. In een volle sporthal Schenkel met steun van de Negende Man zal de ploeg er alles aan willen doen om te laten zien dat dat een incident was. En natuurlijk ben jij daarbij!

De doelpunten werden gemaakt door: Stefan Dekkers 9, Milou Wierenga 3, Jack Potter 3, Mandy Biesbroek 2, Demi van Oosten 2, Mark Behrens 2, Julian Middelkoop 2 en Adriënne van Ofwegen 1.

Alle statistieken van de wedstrijd vind je hier.

Een samenvatting van de wedstrijd vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties