Na de dikke nederlaag tegen een weergaloos TOP/Solar Compleet vorige week kreeg KCC/SO natural zaterdag weer een topper op bezoek in sporthal Schenkel: PKC/SWKGroep.

De vraag was of vandaag de schade beperkt kon blijven. De gerenomeerde Papendrechters waren met de kanonnen Kunst, Leeuwenhoek en Van Wijngaarden aanwezig in Sporthal Schenkel. Zou het weer de reus tegen klein duimpje worden? Voor KCC/SO natural de lastige opgave om deze ploeg het zo moeilijk mogelijk te maken. De korfbalreus had het erg lastig tegen KCC/SO natural en moest alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan in Capelle aan den IJssel. Pas in de laatste 5 minuten bleek KCC/SO natural niet in staat om te zorgen voor een enorme Capelse korfbalstunt.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Voskamp en zijn assistent Den Hartog. Onder aanmoediging van de weer luidruchtig aanwezige Negende Man starte KCC/SO natural erg scherp aan de wedstrijd. Binnen de 3 minuten 2-0 door twee doelpunten van Milou Wierenga, die tegen Zita Schroder liep. Middelkoop moest het uitvechten met Van Wijngaarden, die veel steals pakten en die soms op het randje speelde. Dekkers kreeg Kunst voor zijn neus. PKC/SWKGroep werd door de 9e man luidkeels toegezongen als het niet altijd liep. Pas in de 5e minuut het eerste Papendrechtse doelpunt en 3 minuten later stond het 2-2. PKC/SWKGroep neemt een snelle time-out, want de ploeg draaide niet naar behoren. Voor KCC/SO natural het sein om hiervan te profiteren, maar PKC/SWKGroep ging met twee heren in de vang spelen en verleidde de Capellenaren tot schieten. Doordat de scherpte er nog niet was, kwamen er slechts een-schotsaanvallen.

Verhoeff was weer terug in de basis, waardoor er vaak goede rebounds werden gepakt. Van Houwelingen kon Verhoeff niet afstoppen. Op sommige momenten waren er ongelukkige aribtrale keuzes waardoor een ploeg als PKC/SWKGroep makkelijker ballen mee kregen, als een ploeg als KCC/SO natural. Een Capelse actie is evenveel waard als een Papendrechtse actie. Biesbroek had een makkelijke avond tegen de onopvallende Steenbergen en kroonde zich toch "player of the match" met 6 goals. Ook Noordzij had Den Dunnen goed in de tang. Met nog 10 minuten te spelen is het 3-6 en de doelpunten zijn schaars in Capelle aan den IJssel. Door de felle druk van de bezoekers moest KCC/SO natural de juiste keuze maken en de doelpunten vielen niet makkelijk en moest het ook meegaan in de felle verdedigende strijd. Dan volgt er een doelpuntloze periode van 4 minuten en kan KCC/SO natural terugkomen tot 4-6 dankzij een goede actie van Noordzij. Middelkoop mag dan vanaf de stip afronden. Na de time-out van de thuisploeg loopt PKC/SWKGroep uit naar een 4-10 tussenstand. KCC/SO natural had wel kansen maar die vielen niet. Biesbroek zorgt voor een 5-10 ruststand.

KCC/SO natural was snel terug van de bespreking en knalde na het fluitsignaal van Voskamp direct uit de startblokken. PKC/SWKGroep was nog niet bij de les en de bal was al weer voor de thuisploeg en nog binnen de minuut scoorde Verhoeff de 6-10. Na een fraaie actie van Middelkoop mocht hij zelf vanaf 2,5 meter de 7-10 scoren. KCC/SO natural was weer terug in de wedstrijd. Hierna krijgt PKC/SWKGroep weer gemakkelijk ballen mee van de arbitrage. Ondanks de 7-11 van Kunst zijn het Biesbroek en Dekkers, die de ploeg naar 9-11 schieten. Inmiddels zijn Suzanne Struik en Marijn van den Goorbergh in het veld gekomen en komt Jack Potter in het veld voor Julian Middelkoop. Het wordt Biesbroek vs. Struik en Verhoeff vs. Van den Goorbergh. Onder leiding van een losgeslagen Negende Man, gaat KCC/SO natural een tandje sneller spelen en is het Potter, die na 1 minuut in het veld te hebben gestaan, de 10-12 binnenschiet. Als hij dan even later met een steal de bal weer onderschept is het Dekkers met de 11-12 als Van Oosten is doorgebroken. Biesbroek doet dan ook nog een duit in het zakje. Na wat miscommunicatie aan Papendrechtse zijde, rond zij haar zelfopgezette doorloper fraai af (12-12). De supporters zien nu kansen en laten dit dan ook direct merken. Dan komt de ervaring van PKC/SWKGroep toch weer om de hoek kijken. Struik en Kunst schieten hun ploeg naar 12-14. Er zijn dan nog 15 minuten te spelen.

KCC/SO natural komt dan nog angstig dichtbij, maar kan niet een voorsprong pakken. Tot de 14-15 vallen de doelpunten om en om. Halverwege de 2e helft is het Jack Potter, die via een strafworp de 15-15 kan aantekenen. Inmiddels is Van Ofwegen in het veld gekomen voor Van Oosten en pakt direct haar eerste steal. De onderlinge strijd wordt feller en moet Voskamp en Den Hartog goed op het vinketouw zitten welke acties wel en niet geaccepteerd worden. De wedstrijd ligt dan ook wat vaker stil om de strijd te onderbreken. KCC/SO natural blijft bij en weet zelfs 9 minuten voor tijd een 18-17 voorsprong te pakken. Hierna valt de Capelse doelpuntenmachine stil en neemt PKC/SWKGroep de voorsprong weer over (18-19). De laatste 5 minuten gaan in. Behrens met de 19-19 en dan gaat de 9e man er nogmaals achterstaan. In de laatste minuten van de wedstrijd weet KCC/SO natural niet meer te scoren en loopt PKC/SWKGroep uit. Uiteindelijk kwam PKC/SWKGroep met de schrik vrij en won met 19-22. Helaas dus geen punten voor de zwart-witten, maar KCC/SO natural was wel de morele winnaar van deze wedstrijd.

A.s. zaterdag speelt KCC/SO natural uit tegen AKC Blauw-Wit, een weerzien met Christian Dekkers. Wil je nog mee met de bus naar Amsterdam? Geef je dan snel op!

Doelpunten:  Mandy Biesbroek 6x, Stefan Dekkers 3x, Milou Wierenga, Julian Middelkoop, Jack Potter en Mark Behrens ieder 2x, Steven Verhoeff en Tessa Noordzij ieder 1x.

Kijk hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd van Saskia Dijkxhoorn.

Saskia was ook aanwezig bij de wedstrijd van KCC/SO natural 2, die foto's kan je hier vinden.