De selectie reisde zaterdagavond af naar de hoofdstad Amsterdam, waar de eerste testcase wachtte tegen verliezend zaalfinalist AKC Blauw-Wit. De equipe van Barry Schep verloor de openingswedstrijd van de Korfbal League van TOP/SolarCompleet en had thuis dus wat goed te maken. KCC/SO natural won vorige week de historische eerste wedstrijd op het hoogste niveau in eigen huis van Avanti met 24-21. Hoe zouden de spelers omgaan met de kanonnen Marc Broere en Momo Stavenuiter? Ruim 50 supporters waren afgereisd naar Amsterdam om de spelers te zien strijden. Het blijft toch jammer dat een gerenommeerde Korfbal League club als Blauw-Wit geen livestream verzorgt voor de thuisblijvers. Na een stevig duel verloor KCC/SO natural met 34-30, maar verliet wel met opgeheven hoofd het veld.

In een redelijk gevulde sporthal begon de wedstrijd bijna een half uur later dan gepland. Na het voorstellen floot scheidsrechter Van der Terp in voor de wedstrijd. Van der Terp zou scherp moeten zijn deze avond, want er werden veel stevig duels uitgevochten, die soms niet altijd even fair waren. KCC/SO natural startte in een andere opstelling, met Mark Behrens in de basis voor Steven Verhoeff. KCC/SO natural opent de score door een fraaie goal van Eliza Roest in de eerste minuut. Snel gerepareerd door Vissers met de 1-1. Inmiddels een strafworp gemist door KCC/SO natural, wat betekent dat men vol aan de bak moet. De verdediging moet direct goed staan en de duels moeten vol aangegaan worden. Roest heerst onder de korf, maar kan niet voorkomen dat Blauw-Wit binnen 3 minuten doorstoomt naar een 4-1 voorsprong. Zou het dan een erg lastige avond in Amsterdam gaan worden?

Behrens, gekoppeld aan Scheek, doet het goed in de rebound tegen de snelle aanvaller die zijn korfballoopbaan startte bij onze buurman KOAG. Christian Dekkers moet Broere in bedwang zien te houden. Het lukt hem redelijk, maar de onnavolgbare Broere weet vanuit alle hoeken raak te schieten en houdt Blauw-Wit zowat in zijn eentje op de rails. De duels tussen de watervlugge Meerkerk en Momo Stavenuiter mogen er ook zijn. De spits uit Amsterdam scoorde makkelijk maar had het toch lastig om Meerkerk onder controle te houden.

Terug naar de wedstrijd. Inmiddels 4-1 voor de thuisploeg, maar KCC/SO natural komt sterk terug in de wedstrijd. Via Eliza Roest en Gertjan Meerkerk komt men terug tot 4-3. Broere brengt de stand op 5-3, maar Dekkers is in de 6e minuut trefzeker met de 5-4. De wedstrijd is weer helemaal open en de scores vallen snel achter elkaar. Omdat Van der Terp de bal makkelijk op de stip legt, gaat Blauw Wit met meer League ervaring en slimmigheid er beter mee om. Stavenuiter in de 7e minuut met de 6-4. Hierna komt KCC/SO natural helemaal terug in de wedstrijd en verwent de ploeg het meegereisde publiek op fraaie hoogstandjes. Milou Wierenga met de 6-5 en dan stuurt Meerkerk Stavenuiter compleet het bos in en is het Behrens die de 6-6 mag aantekenen. En wanneer Roest onder de korf het voor het zeggen heeft is het een rondje “prijsschieten” met als eindresultaat een doelpunt van Adriënne van Ofwegen. Het staat gewoon 6-7. Inmiddels is Schep langs de kant duidelijk aan het maken dat men “simpel” moet gaan korfballen. Opvallend is dat Blauw-Wit het vooral moet hebben van de heren en zo zit bijvoorbeeld Marloes Frieswijk in de tang bij Adriënne van Ofwegen.

Na de 6-7 vallen de doelpunten om en om en zo staat het na 15 minuten 9-10 voor KCC/SO natural en is Schep genoodzaakt een time-out in te lassen voor verdere instructies. Na de time-out wordt de wedstrijd wat feller en is het Momo Stavenuiter die iets te fanatiek Gertjan Meerkerk bewaakt en doorhaalt op de kleine spits. Van der Terp doet het af met een reprimande. De strafworp die volgt wordt helaas gemist. Wit is hierna wel trefzeker vanaf de stip waardoor het in plaats van 9-11, 10-10 wordt. Wanneer Scheek het dan op zijn heupen krijgt, samen met een damesdoelpunt staat de thuisploeg gewoon met 13-10 in de 18e minuut voor. Het is een mindere fase van KCC/SO natural, maar de ploeg knokt zich goed terug. Via twee goals van Dekkers, die ook Broere even laat wankelen en een doelpunt van Milou Wierenga is het “gewoon” weer 13-13 met nog 6 minuten tot de rust. Wederom vallen de doelpunten makkelijk achter elkaar en zo pakt KCC/SO natural vlak voor de pauze een 15-16 voorsprong. Wederom een te fanatieke Stavenuiter zorgt ervoor dat Van der Terp nu niks anders kan doen dan hem een gele kaart te tonen en Mark Behrens rond de gegeven strafworp af (15-17). Beide ploegen schoten de eerste helft ruim 25% en bij rust stond KCC/SO natural gewoon op een 16-17 voorsprong. En die was volledig verdiend.

Na de pauze is het weer snel gelijk maar Blauw-Wit stoomt door naar een 19-17 voorsprong. Van Vloten brengt Stefan Dekkers voor Mark Behrens. Mandy Biesbroek zorgt in de 5e minuut voor de aansluitingstreffer (19-18). Door de veelal éénschotsaanvallen is KCC/SO natural de bal snel kwijt en Blauw-Wit stelt snel orde op zaken. Nog geen minuut later is het 21-18 en dan lijkt er iets bij de debutant te knakken. De scherpe Amsterdammers blijven gaan onder leiding van Stavenuiter, Scheek en Broere. Toch weet KCC/SO natural bij te blijven en scoort Behrens door een fraaie combinatie met Meerkerk in de 7e minuut de 21-19. De League-ervaring van Blauw-Wit komt duidelijk naar boven. Door even gas te geven scoort men erg makkelijk. Met nog een klein kwartier op de klok is het gewoon weer 22-21 door doelpunten van Christian Dekkers, die Broere even het bos in stuurde en Milou Wierenga. Het meegereisde Capelse publiek op de banken.

De ploeg uit Capelle aan den IJssel is weer terug, maar Blauw-Wit steekt daar een stokje voor. Broere en Vissers zorgen voor een “veilige” marge (24-21). KCC/SO natural laat zich in deze fase niet gek maken. Met nog 12:30 te gaan is het 24-23. Wederom is het Scheek die de marge op twee bracht (26-24). Weer sluit KCC/SO natural aan door een strafworp van Eliza Roest, nadat Dekkers onreglementair wordt gestopt (26-25). Hierna beslist Blauw-Wit de wedstrijd. KCC/SO natural komt er de volgende twee minuten niet meer aan te pas, terwijl de thuisploeg gewoon blijft scoren. Met nog 7:24 op de klok is het 30-25 en dat kan KCC/SO natural niet meer inlopen. De ploeg komt nog wel tot scoren door doelpunten van Gertjan Meerkerk (2x) en Mandy Biesbroek waardoor de stand met nog 4 minuten te spelen 32-28 is. De laatste time-out van Blauw-Wit komt met nog 3:23 op de klok. Dekkers, 3 minuten voor het einde met de 32-29. Voor het laatste Capelse huzarenstukje zorgt Gertjan Meerkerk twee minuten voor tijd. Met een fraaie doorloper, een onehander is hij zijn tegenstander kwijt en geeft het scorebord 33-30 aan. Frank Mostard zorgt voor de laatste score (34-30). In de laatste minuut keurt Van der Terp een doorloper van Van Ofwegen af wegens een duwfout. Uiteindelijk moet KCC/SO natural de winst in Amsterdam laten, maar stapt wel met een opgeheven hoofd van het veld bij een 34-30 eindstand.

De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk kan met trots op de wedstrijd terugkijken en krijgt hiermee de bevestiging dat zij het nog veel ploegen lastig gaan maken dit Korfbal League seizoen.

Volgende speelt KCC/SO natural thuis tegen grootmacht PKC/SWKGroep. Deze wedstrijd start om 19:30 uur. Beide reserveteams starten met hun wedstrijd om 17:45 uur in sporthal Schenkel te Capelle aan den IJssel.

Met dank aan Rob Visser voor de foto (kijk hier voor nog meer foto's).

Doelpunten: Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk ieder 8x, Mark Behrens 5x, Eliza Roest en Milou Wierenga ieder 3x, Mandy Biesbroek 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties