Zaterdag 25 maart 2017 gaat de KCC geschiedenisboeken in als memorabele dag. KCC/SO natural speelde de "grand finale" in Papendrecht tegen Avanti (P), de nummer 2 uit de hoofdklasse B. Wederom een finale tussen twee clubs uit dezelfde hoofdklasse. Avanti, pas net spelend in de hoofdklasse, heeft zich zeer goed ontwikkeld en verbaasde vriend en vijand door "gewoon" in drie keer te winnen van het gerenommeerde Nic/Alfa College. KCC/SO natural, al vier jaar hunkerend naar de Korfbal League, moest het wel gaan waarmaken, nadat ook zij in drie wedstrijden Dalto/BNApp.nl had verslagen.

20170325   Avanti 1   KCC 1   1De PKC-hal in Papendrecht zat zaterdag tot de nok toe gevuld met bijna 2.000 uitzinnige supporters. De hal, normaliter groen/wit kleurend, was nu compleet blauw/wit en zwart/wit. Er was geen vrije zit-/staplaats meer aanwezig. De hal was binnen twee dagen uitverkocht. Zowel de Negende Man en het BWD-legioen was masaal aanwezig om hun helden te ondersteunen voor dat ene speciale toegangsbewijs tot het walhalla van het Nederlandse korfbal. De bijna 500 Capelse supporters zorgden met meer dan 200 shooters en diverse strandballen en lichtjes, samen met de blauw/witte streamers van Avanti, dat de de finale iets later dan gepland begon. KCC/SO natural stond qua sfeerartikelen al direct 0-1 voor.

Om precies 20:09 uur floot scheidsrechter Van der Lucht, geassisteerd door Alexander, in voor de wedstrijd. KCC/SO natural had de loting gewonnen en mocht de bal uitnemen. Gertjan Meerkerk kwam tegenover Rick van de Blink te staan en het was Roest vs Reijgersberg. Avanti hield Van Zuidam langs de kant. Dat de twee teams stijf van de zenuwen waren, je speelt niet altijd voor zoveel publiek, bleek wel toen KCC/SO natural al snel de bal kwijt was, slechts na één schot. Avanti kon het overnemen en scoorde na 1,5 minuut de 1-0 via Reijgersberg. Dekkers, die er deze avond maar liefst 10 maakte antwoordde een minuut later met de 1-1. Dat Avanti een plan had, bleek al direct na de 1-1, want Van der Blink werd naar de kant gehaald voor Van Zuidam die tegen Gertjan Meerkerk kwam te spelen. Twee pure spitsen en makkelijk wendbaar mochten de strijd met elkaar aangaan.

In de 3e minuut was het Milou Wierenga met de 1-2, het eerste damesdoelpunt en er zouden er nog velen volgen. KCC/SO natural voerde verdedigend de druk zo hoog op dat Avanti al direct problemen kreeg met hun eigen aanvallen. Van Zuidam moest het gaan doen, maar Meerkerk dreef hem zover naar de middenlijn dat hij van ver moest vuren en hij zat nog niet gelukkig in de wedstrijd. Wanneer we dan 5 minuten onderweg zijn is het Dekkers met zijn 2e van de avond (1-4). Avanti moest iets doen en Van Zuidam en Hogervorst brachten de stand terug tot 3-4. KCC/SO natural moest in deze fase van de wedstrijd verdedigend meer controle houden en niet te makkelijk ballen tegen krijgen. Opvallend was dat de Avanti-dames voornamelijk in de steun speelden en dat hun opponentes veel meer aanvallende initiatieven toonden en ook mee scoorden. De dames van Avanti scoorden maar tweemaal en die van KCC/SO natural waren totaal negen maal trefzeker.

Na de 3-4 scoort Gertjan Meerkerk de 3-5, maar komt Avanti makkelijk op 4-5 via Reijgersberg. Met een actie naar binnen mag hij vanaf de strafworpstip de score op het bord brengen. Via Vos wordt het 4-6, maar Avanti blijft aanhaken met een doelpunt direct erna, de 5-6 en het is een heerlijke wedstrijd met een geweldige ambiance. Beide supportersgroepen blijven achter hun club staan. De doelpunten vielen razendsnel achter elkaar. Milou Wierenga zorgde voor de 5-7, maar Avanti haakte weer aan via Reijgersberg (6-7). Na de 6-7 stelde KCC/SO natural snel orde op zaken en binnen 3 minuten was de marge ineens vier goals (6-10) door doelpunten van Christian Dekkers, Eliza Roest en Gertjan Meerkerk. De dames van KCC/SO natural hadden de dames van Avanti perfect onder controle en die fungeerde alleen als steunpilaar onder de korf. In aanvallend opzicht zat het potdicht. Ondanks de makkelijke 6-10 voorsprong moest Van Vloten en Verberk wel een time-out nemen want de gemoederen liepen soms hoog op in het veld. Meerkerk werd even op het matje geroepen door Van der Lucht, maar beide mannen loste het mondeling met elkaar op. De koppies moesten even leeggemaakt worden. Je staat 6-10 voor en dan moet je gewoon even je rust pakken. Inmiddels was het BWD-legioen even wat aan de rustige kant en de Negende Man bleef maar doorgaan. De time-out werkte perfect want Adriënne van Ofwegen zorgde direct voor de 6-11. Reijgersbergg was daar niet blij mee en de paal moest het ontgelden.

Wanneer Dekkers een halve minuut later dan ook de 6-12 binnenschiet dan staat KCC/SO natural nu al in de dubbele cijfers. Van der Blink wordt gebracht voor Van den Bergh voor de nodige goals. Met nog 7:23 op de klok deed Van der Blink waarvoor hij in het veld stond, scoren (7-12). Eliza Roest via een "wegtrekkertje" onder de korf met de 7-13. Met nog 5:38 op de klok, komt Hogervorst iets te fanatiek in op Dekkers die naar de grond wordt gewerkt. Van der Blink komt op het adres van Van der Lucht nog even duidelijk uitleggen, dat er niks aan de hand was, maar Dekkers mag, nadat hij is opgelapt, zelf de strafworp benutten voor de 7-14. De eerste helft kabbelt naar het einde toe met nog 4:33 een schotklokoverscheiding bij KCC/SO natural. Wanneer Avanti via Van Zuidam een opgelegde vrije worp niet benut en Reijgersberg naar zijn coach seint om te wisselen, weet je al hoe laat het is. KCC/SO natural gaat door en Adriënne van Ofwegen en Mandy Biesbroek zorgen voor een mooie 7-16 ruststand.

De tweede helft moet, net zoals de eerste helft, eventjes op gang komen. Binnen no-time is Avanti de bal kwijt en kan KCC/SO natural gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Helaas lukte dat nog niet zoals het moet, want pas in de 4e minuut is het Gertjan Meerkerk, die de stand op 7-17 brengt. KCC/SO natural speelt te snelle aanvallen en behaalt niet het optimale rendement. Ondanks dat is Avanti niet bij machte om KCC/SO natural van het scoren af te houden. Via Van Ofwegen en Dekkers is het binnen de minuut al weer 7-19 en is de vraag waar dit gaat eindigen deze avond. Voor Avanti een lijdensweg en KCC/SO natural speelt één van haar beste wedstrijden, zo niet de beste wedstrijd van het seizoen. In zo'n finale, in zo'n ambiance en dan zo'n wedstrijd op de mat neerzetten. Chapeau!

Hierna veert Avanti even op en via door drie goals in 1 minuut, met daarbij pas hun eerste damesdoelpunt, komt de stand met nog 18 minuten te spelen op 10-19. KCC/SO natural heeft in deze fase ineens 1-schotaanvallen en moet oppassen op de "comeback van Avanti". Maar schijn bedriegd want, ondanks de 10-19, schiet Dekkers de 10-20 binnen. De BWD, de harde kern van Avanti gaat achter hun team staan, want Van der Blink staat op en scoort eigenhandig de 11-20 en 12-20. Wanneer er een tweede damesdoelpunt komt samen met een goal van Reijgersberg staat het met nog 16 minuten te gaan ineens 14-20 en gaat Avanti er nog eventjes in geloven. Zij zitten nu even in een flow, maar die flow wordt 2 minuten later onderbroken door goals van Gertjan Meerkerk en Eliza Roest die, samen met de dames, de 14-21 en 14-22 binnenschieten.

Daarna komt Avanti beter in de wedstrijd, maar is het niet al te laat? Via Mariska Vos wordt het 15-23, maar dan staat Van der Blink weer eventjes in de schijnwerpers. Twee doelpunten van hem zorgt voor een 17-23 tussenstand. Nadat laatstgenoemde Sven Wierenga even wegzet onder de korf zodat hij wat meer reboundruimte heeft, oordeelt Van der Lucht correct dat de bal naar KCC/SO natural gaat. Erwin van Putten haalt zijn team naar de kant.

20170325   Avanti 1   KCC 1   2Dan breekt er een korte periode aan met geen doelpunten ondanks dat beide ploegen goede aanvallen neerzette. Pas 4 minuten later en 8:21 op de klok scoort Avanti middels een strafworp (18-23) en dan lijkt het nog eventjes spannend te gaan worden en gaat de BWD toch nog even achter hun team staan. Inmiddels heeft Avanti ook een nieuwe dame in het veld gebracht die tegen Biesbroek komt te lopen. Met nog een kleine 8 minuten op de klok, is het Sven Wierenga, die nog niet op het scoreformulier stond, die de 18-24 scoort. Dekkers mag naar de bank en Verhoeff komt voor hem om Van der Blink te bewaken. Verhoeff gaat er direct bovenop en dwingt Van der Blink om van ver te schieten. Via Meerkerk de 18-25. Van der Blink met de 19-25. Na deze score is het echt over en uit met Avanti en zal KCC/SO natural de wedstrijd op karakter verder beslissen. Als Dekkers dan, met puik werk van de dames, zonder rebound knap de 19-26 op het bord schiet, ontploft de KCC-side. Wanneer wederom Dekkers en Meerkerk dan ook nog de 19-27 en 19-28 scoren is het helemaal gedaan en kan KCC/SO natural zich gaan opmaken voor een waar volksfeest. Met nog 5 minuten te gaan kan het niet meer fout gaan. Dan nog even een akkefietje met Van Ofwegen en Van der Lucht. In een reboundduel was de bal duidelijk voor Van Ofwegen maar Van der Lucht oordeelt anders. Het is jammer dat Van der Lucht, met een stand van 19-28 en nog 4,5 minuut te gaan dan een gele kaart voor Van Ofwegen trekt. Het past totaal niet in de wedstrijd, die uiterst sportief is gelopen.

Avanti weet dat het een gelopen wedstrijd is en geeft het KCC/SO natural nog alle ruimte om het publiek nog eventjes te vermaken. Via Meerkerk de 19-29 en als Van Ofwegen, na een rondje "prijsschieten" dan ook nog de 30e aantekent is het wel duidelijk dat het feestje gevierd kan gaan worden in het Capelse kamp. Met hossende Capelse supporters, die al klaar staan om het veld te bestormen en een joelende reservebank, wordt de champagne alvast ontkurkt aan de zijkant. Als Dekkers zijn 10e! van de avond scoort, moeten de supporters nog 1,5 minuut wachten. Gertjan Meerkerk wordt bedankt voor zijn bewezen dienst en Stephan Groeneweg mag de laatste minuut nog volmaken. Er komt geen doelpunt meer voor de zwart/witten. Van den Bergh maakt de 20 rond bij Avanti en dan fluit Van der Lucht af.

20170325   Avanti 1   KCC 1   3In een wederom met zwart/witte streamers bezaaide vloer is het een groot feest. KCC/SO natural naar de Korfbal League. Na wat intervieuws wordt er in de PKC-kantine de kampioensschaal uitgereikt en vloeit de champagne en het bier rijkelijk. De supporters gaan terug naar de KCC-kantine, waar zij om even na middennacht hun helden ontvingen. Tot in de late uurtjes werd er uitgebreid gefeest en het was nog lang onrustig in Capelle aan den IJssel.    

Zondagochtend, je wordt wakker en die ene echte droom die elke KCC-er al vier jaar had is werkelijkheid geworden. In het seizoen 2017-2018 mag KCC/SO natural zich gaan meten met de negen beste clubs van Nederland. Van Vloten en Verberk flikken het al weer, voor de tweede keer brengen zij een club naar de Korfbal League.

Doelpunten: Christian Dekkers 10x, Gertjan Meerkerk 9x, Adriënne van Ofwegen 4x, Eliza Roest 3x, Milou Wierenga en Mariska Vos ieder 2x, Mandy Biesbroek en Sven Wierenga ieder 1x.  

Artikelen en beeldmateriaal in diverse media:

Ook ontvingen wij de nodige felicitaties via Facebook, Twitter en andere kanalen. Waarvoor dank.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties