BEP C1, een tegenstander die we nog niet tegen zijn gekomen in de competitie door een verschoven wedstrijd, was een verrassing voor ons. Aan de eerdere uitslagen te zien is BEP een ploeg die ergens onderin meedraait, maar soms best goede uitslagen neerzet (8-6 verlies bij koploper Koog Zaandijk bijvoorbeeld). Voor de C1 nog één van de hordes naar het NK, waar zeker overheen gekomen moet worden. De C1 weet van zichzelf dat ze in staat zijn goed spel neer te zetten, maar dan moet iedereen wel voor elkaar gaan en dat was belangrijk vandaag. Als we voor elkaar vechten en de koppen staan dezelfde kant op, dan is BEP zeker een ploeg die we kunnen kloppen.

De eerste minuten gaf KCC C1 meteen een goed visitekaartje af door BEP weinig ruimte te geven en zelf veel kansen te creëren. De kansen waren soms niet eens meer te tellen zoveel waren het er. Er werd goed voor elkaar gewerkt en er werd op iedere geschoten bal gereageerd, waardoor er veel kansen waren in de aanvallen. Het pakken van de juiste kansen was soms nog wel lastig, maar in een wedstrijd als deze is dat alleen maar een leerpunt. BEP probeerde aanvallend wel wat terug te doen, maar zowel de dames als de heren van KCC zaten er goed bij, wat resulteerde in maar 1 tegendoelpunt in de rust. Zelf kwamen we tot 8 doelpunten, wat natuurlijk een mooi resultaat is. Maar als je kijkt naar het aantal doelpogingen had dit wel wat meer kunnen zijn, want ons schotpercentage lag erg hoog. We besloten in de rust het achterveld wat meer te gaan gebruiken en wat rustiger om te gaan met de kansen die we kregen. Ook het tempo moest weer wat terugkomen, dus daar zou de C1 op gaan letten.

In de tweede helft is het qua score, zoals u al wel zult verwachten, niet meer spannend geworden. BEP kwam net als in de eerste helft maar tot 1 doelpunt en dat is zeker een compliment voor onze verdediging. Aanvallend waren er nog steeds veel rommelperiodes, maar er zaten naast de mindere periodes ook zeker goede aanvallen tussen, waar ook mooie doelpunten uit kwamen. Er werd ook in de tweede helft flink gescoord, wat resulteerde in 10 doelpunten na de rust. Nadine, Lise en Bernardo hebben ook hun minuten nog even gemaakt in de tweede en speelden goed mee, bedankt daarvoor! Wat ook leuk is om te vermelden, is dat zowel de dames als de heren evenveel doelpunten gemaakt hebben vandaag, de dames kwamen samen op 9 en de heren ook. Over de tegendoelpunten gaan we het niet hebben, want dan komen de heren in het nadeel uit (jammer heren;)). Naast de reserves ook Henk Jan bedankt voor het spelen van assistent coach.

Al was dit niet het allerbeste wat KCC/Hijbeko C1 in huis heeft, toch hebben ze goed gepresteerd. Ook van mindere tegenstanders moet gewonnen worden wil je een plekje veroveren op het NK in Wolvega. De C1 heeft vandaag een stap gemaakt in de goede richting, want na weer een gelijk spel van Rohda C1 komt Wolvega nu wel erg dichtbij! Nog 4 wedstrijden te gaan en daarin moet de C1 laten zien dat ze zeker op het NK thuis horen. Aankomende zaterdag zal om 13.45 Tempo op bezoek komen in Capelle a/d IJssel om het duel aan te gaan tegen de C1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.