Beste spelers, trainers, ouders en bezoekers,

Vanaf 6 november 2021 heeft de overheid de Coronamaatregelen weer aangescherpt.
Overleg met Sportief Capelle (het uitvoerend Sportbedrijf van de gemeente), plus nadere informatie vanuit het KNKV en NOC/NSF heeft een aantal zaken duidelijk gemaakt en de consequenties daarvan zetten we hieronder op een rij.

Ongetwijfeld zullen er wel weer wijzigingen in worden aangebracht op basis van voortschrijdend inzicht, maar voorlopig zit het als volgt voor de binnensport:

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:

 • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
 • de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

Algemeen
Bezoekers, toeschouwers en sporters die de sportaccommodatie (kantine, buitenterras en/of sporthal) willen betreden, moeten een coronatoegangsbewijs (CTB, oftewel de QR-code) kunnen laten zien. Daarbij dient ook de identiteitskaart (of paspoort) gecontroleerd te worden, dus zorg ervoor dat je deze altijd bij je hebt.

Geen uitzondering voor vrijwilligers met een functie
Wonderlijk genoeg heeft de overheid een uitzonderingsregel bepaald voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Zij zouden geen CTB hoeven te tonen voor het uitoefenen van hun taak.

Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers.

Het bestuur is van mening dat het meest praktisch is dat iedereen zo’n CTB met bewijs van identificatie bij zich heeft, want dan zijn discussies niet nodig of je wel of niet voldoet aan bovengenoemde uitzondering.

Voor alle duidelijkheid, ouders die meerijden naar uitwedstrijden, ook zij moeten op een binnen(sport)locatie een CTB tonen.

Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.

Gaan we dat nu allemaal zelf controleren? Gelukkig niet, vanuit de gemeente (via Sportief Capelle) is toegezegd dat we worden bijgestaan door een externe controleur die de komende 2 zaterdagen de checks gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend zijn we hier heel blij mee.

Praktisch gezien zal dan op trainingsavonden de trainer/coach de CTB check bij de spelers en eventuele ouders afnemen in de sporthal/sportzaal.

Publiek

 • Bij topcompetitie (KL & reserve KL)
  Iedereen van 13 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen laten zien.
 • Bij overige competities
  Publiek van 18 jaar en ouder moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen laten zien.

Ouders/chauffeurs van (jeugd)teams vallen ook onder publiek.

Horeca
Om gebruik te maken van de toiletten, het buitenterras en de kantine, moet iedereen van 18 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen laten zien.

Ter afsluiting, laten we hier met z’n allen zoveel mogelijk soepel aan meewerken en ons niet begeven in discussies over de logica (van de overheid) en de redelijkheid, want daar zit op dit moment niemand op te wachten.

Ons doel is om het sporten zo goed mogelijk toegankelijk te maken en eventuele Covid-toestanden te beperken. Er zal vast wel iets zijn waarvan zal blijken dat het niet zinnig is, voor nu is het tot nader order zoals hierboven beschreven.

Tot spoedig in de zaal en zorg goed voor je gezondheid.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties