Beste leden,

Toptalenten uit de regio die de keuze maken om bij KCC/CK Kozijnen te kijken waar hun plafond ligt, dat is mooi. Zo heeft ook Sydney Schol enkele jaren geleden de keuze gemaakt om in te stappen bij KCC/CK Kozijnen. Inmiddels is zit hij in z’n tweede jaar als basisspeler van het eerste en is hij uitgekozen voor de selectie van Talent Team NL. Als je hem tegen op de club tegenkomt, mag je hem een paar klappen op die brede schouders geven, want hij is afgelopen zaterdag in Catalonië Europees Kampioen geworden. En er is nog meer talentennieuws, want Lars van den Berg uit de B1 is gekozen voor het talententeam van de RTC <15. Beide heren van harte gefeliciteerd!

20221007   Van de voorzitter

Als vereniging hebben we enkele jaren te maken gehad met een teruglopend ledental in de jeugd. Dat is momenteel terug te zien in diverse lichtingen. Waar voorheen de norm was dat er drie of zelfs meer teams per leeftijdscategorie waren, zie je nu dat er verschillende lichtingen zijn met twee of zelf één team. Op dit moment is er de kentering aan gang bij de jongste jeugd. Dankzij inspanningen van een kleine, maar fanatieke groep vrijwilligers is de aanwas in de Kangoeroes, F, E en D zeer groot. Zo was afgelopen woensdag het schoolkorfbal voor groepen 3 en 4. Tijdens dit evenement hebben maar liefst 40 kinderen op een leuke manier kennis gemaakt met de club en uiteraard zijn ze met een strippenkaart voor 5 trainingen naar huis gegaan.

Top en heel belangrijk voor de opbouw van jeugdafdeling, tegelijkertijd een nieuwe uitdaging, want hoe zorgen we er voor dat deze kinderen ook het enthousiasme voor de sport en de club vasthouden als eenmaal binnen zijn? Met de technische commissie zijn hierin keuzes gemaakt voor goede trainingsfaciliteiten in de zaal, er zijn afgelopen jaar diverse trainers opgeleid (KT-cursussen) en spelende leden wordt gevraagd om eens in de paar weken mee te draaien bij het geven van trainingen. Toch komen we nog begeleiding tekort, dus wil jij ook iets doen bij deze groeiende groep vol enthousiasme? Stuur me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan kijken we samen wat je leuk vindt en hoe dit in te passen is.

Een blik op de standen in de diverse competities. De veteranen van het vierde staan ouderwets in vernietigingsmodus, maar ook het ‘nieuwe’ zevende staat ongeslagen bovenaan. Bij de D1 loopt het ook als een trein en in de E is het helemaal aan, want zowel E1, E2 als E3 voeren de ranglijst aan. Gaat het dan alleen maar om de teams die boven aan staan? Nee tuurlijk niet, prestatie kan ondergeschikt zijn aan plezier of proces, maar winnen blijft gewoon gers en dat mag ook gezegd!

Tot slot naar het theater en wel bij KCC/CK Kozijnen in de kantine, want de voorstelling Positief Coachen staat op het programma. De show is op vrijdag 14 oktober aanstaande is voor al onze trainers, coaches, bestuurs- en commissieleden en natuurlijk ouders. De voorstelling geeft op vermakelijke manier inzicht in hoe het heurt op de sportvelden, een aanrader. De inloop is vanaf 19:15 uur, de voorstelling van 19:30 tot 20:30 uur.

Met sportieve groet,

Anton van der Heiden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties