Het zoemde al een beetje rond in de vereniging en inmiddels is het officieel: KCC/SO natural gaat een samenwerking aan met Voet Medisch Adviescentrum Starshoe. Als club en sponsorcommissie zijn wij verheugd met de voordelen die deze samenwerking oplevert voor onze leden.

20161008   StarshoeLive presentatie Starshoe
A.s. dinsdag 11 oktober om ca. 19:30 geeft Starshoe een presentatie aan de trainers/coaches en fysieke begeleiders van selectie en A1. Om ook de overige leden kennis te laten maken met de werkwijze van Starshoe zal deze presentatie live worden uitgezonden via Facebook. We nodigen u van harte uit om mee te kijken en uw vragen te stellen. Kijk op de Facebook-pagina van KCC voor meer informatie over deze live-uitzending. De uitzending kunt u ook op een later tijdstip terugkijken.

Verkeerd gekozen schoeisel is een veel voorkomende oorzaak van blessures
Veel sporters maken regelmatig gebruik van de diensten van een fysiotherapeut. In een flink percentage van deze gevallen gaat het om blessures die worden veroorzaakt door verkeerd sportschoeisel. Dergelijke blessures zijn in de regel perfect te genezen. Maar als de oorzaak niet wordt weggenomen komen de problemen terug zodra de sportbeoefening wordt hervat. Individuele keuzes moeten worden gemaakt op basis van onder andere gewicht van de sporter, manier van voetafwikkeling, maat en vorm van de voet en de diverse soorten van voetbelasting.

Werkwijze Starshoe
Een flink aantal KCC'ers heeft inmiddels de weg naar Starshoe gevonden. Zij hebben ervaren wat de aanpak van Starshoe voor hen kan betekenen. De kennis van Starshoe komt voort vanuit verschillende vakdisciplines, waaronder fysiotherapie, podologie, podotherapie en bewegingswetenschappen. Op testbanen in de winkel worden de bewegende voet en uiteraard het gehele been met behulp van videobeelden geanalyseerd. Afwijkingen van de functionele normen aan voet-, enkel- en kniebewegingen kunnen beeld voor beeld worden teruggekeken. Met behulp van deze testgegevens over looppatroon en voetbelasting wordt nieuw schoeisel uitgezocht dat past bij het looppatroon van de sporter. Opnieuw worden video-opnames gemaakt ter controle. Zo krijgt ieder KCC'er het meest geschikte sportschoeisel.

Voordelen KCC-leden – 10% korting op de aanschaf van sportschoenen
Starshoe heeft in het kader van onze samenwerking Korfbal tot een van haar focussporten benoemd. Dit houdt concreet in dat zij investeren in kennis over o.a. korfbalspecifieke bewegingspatronen. Als KCC zullen wij een bijdrage leveren door het faciliteren van onderzoek tijdens trainingen. Daarnaast heeft Starshoe het assortiment korfbalschoenen nog verder uitgebreid. Zij leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan blessurepreventie.

Op een nader te bepalen datum zal Starshoe een testavond organiseren en haar loopanalyse-apparatuur opstellen bij KCC. Dit biedt alle leden de mogelijkheid om een voet- en loopanalyse te laten maken en evt. direct schoenen aan te schaffen. Uw individuele analysegegevens worden door Starshoe bewaard, zodat u ook op een later tijdstip het juiste schoeisel aan kunt schaffen in de winkel.

Nieuwe zaalschoenen nodig?
Wilt u niet wachten op de testavond bij KCC? U kunt uiteraard nu alvast een bezoek brengen aan de winkel. Als KCC-lid ontvangt u op vertoon van uw clubpas altijd een korting van 10% op de aanschaf van sportschoenen.

Contact Starshoe
Vestiging Zoetermeer:
Cobalstraat 20
2718 RM Zoetermeer
Tel 079 3610110
maandagavond koopavond

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.starshoe.nl
Video: www.youtube.com/watch?v=k13cw38ImMg

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties