De spelers spelen, de 9e man juicht, de barcommissie tapt, de huisstel  & aKCCie verzorgen een feestje, ja de wereld is niet zo gecompliceerd op een gewone zaterdag in Capelle aan den IJssel.

KCC/SO Natural een bruisende vereniging hoor je in de wandelgangen zeggen. En dat klopt helemaal. Een familiebedrijf, of op z'n minst een familiegevoel is onlosmakelijk verbonden met onze club. En daar kom je graag, door de week of in het weekend, eigenlijk elke dag van de week. Gewoon om lekker te trainen of even na te praten. Voor de ouders van spelende kinderen staat een kopje koffie klaar. Zo'n familiecultuur heeft veel voordelen. Je deelt met elkaar de sores van elke dag en viert met elkaar de feestjes. Samen trots zijn op KCC!

Er is maar een nadeel te bedenken dat samenhangt met zo'n familiecultuur en dat is elkaar durven aanspreken. 

Het bestuur is van mening dat in een bruisende vereniging op een open en transparante manier moet worden gecommuniceerd. Praten met elkaar in plaats van over elkaar leidt tot nog meer begrip voor de alledaagse zaken, het werk van de commissies en de kleine ergernissen die horen bij een vrijwilligersorganisatie. 

In de afgelopen weken hebben enkele gesprekken plaatsgevonden tussen de barcommissie, de kledingcommissie, de webmasters en het bestuur. De tips en tops die we met elkaar mochten delen, geven aan dat we op de goede weg zijn, ambitieus zijn en vooral met elkaar in gesprek moeten blijven.  Kleine doelen stellen en eerlijk durven benoemen als een ideaal dit jaar nog niet gaat lukken, voorkomt ergernissen en leidt tot het vieren van successen. 

Ook de huisstel, de barcommissie en het bestuur hebben met elkaar gesproken en er zijn afspraken gemaakt over de NIX18 campagne tijdens feesten, verantwoordelijkheid voor elkaar en het durven aanspreken van elkaar als daar een reden toe is. Mooie gesprekken hebben geleid tot wederzijds begrip en nieuwe inzichten. 

Soms zijn er geen afspraken nodig, omdat iets als bekend wordt verondersteld. Bijvoorbeeld het opruimen van de tribune na afloop van een wedstrijddag, het dweilen van de kantine of de toiletten na afloop van een feestje of het opruimen van voetstukken op het veld en voorzichtig omgaan met de materialen, deuren, kleedkamers enz.  Logisch toch? En als het een keertje misgaat, heb dan het lef om elkaar hier op te wijzen en geef zelf het juiste voorbeeld. 

In de komende weken krijgt de binnenwand van de kantine een opknapbeurt. Samen met Sportief Capelle wordt afgestemd hoe dit het beste kan worden georganiseerd zonder al te veel overlast. Mooi dat er in samenspraak zo veel mogelijk is. Een groot compliment voor Robert van Leeuwen die op ons verzoek alles zo snel en vakkundig oppakt. En daarna is het aan ons allen om het mooi te houden.

Dank voor ieders medewerking hierbij!

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Bert Wierenga

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties