Van 3 tot en met 11 oktober organiseren tien sportbonden verschillende activiteiten om scheidsrechters en officials te waarderen voor hun inzet. Ook konden sportverenigingen op eigen initiatief door middel van ludieke acties hun waardering uiten voor scheidsrechters en officials. Een aantal van deze bonden organiseert in het verlengde daarvan spelregelcafés.
Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet.
Scheidsrechter bedankt 4945Het KNKV zal in samenwerking met de Nederlandse Korfbal Scheidsrechters Vereniging en de vijf verschillende Districtswerkgroepen Arbitrage speciale aandacht besteden aan de “Week van de Scheidsrechter”.  In de periode van 2 t/m 12 oktober 2015 worden daarom vijf bijscholingsavonden/sportcafés georganiseerd rond het thema arbitrage. Een belangrijk onderdeel op deze avonden is een forumdiscussie tussen een coach en een scheidsrechter.

De avonden worden in alle districten gehouden en wel op onderstaande data:
– Vrijdag 2 oktober bij Antilopen in Leusden, met Paul Kuyer (KL scheidsrechter) en Evert Houtriet (coach Wageningen);
– Dinsdag  6 oktober bij Lintjo  in Oldeberkoop, met Jan Henk Hoeksema (scheidsrechter) en Gert Jan Kraaijeveld (coach Deetos);
– Woensdag 7 oktober bij DSC in Eindhoven met Ben Dirriks (scheidsrechter) en Richard van Vloten (coach DSC);
– Woensdag 7 oktober bij KVZ in Zutphen met Remon Landwier (scheidsrechter) en Jacko Vermeer (coach Wageningen);
– Donderdag 8 oktober bij Top in Sassenheim met Remco Ontijt (KL scheidsrechter) en Jan Niebeek (coach TOP);
– Maandag 12 oktober bij Avo in Assen met Jan Henk Hoeksema (scheidsrechter) en Daniel Hulzebosch (coach DOS ’46);
– Maandag 12 oktober bij Deetos in Dordrecht met Dennis Plantinga (scheidsrechter) en Remco den Otter (coach Deetos).
Alle avonden starten om 19.30 uur.

Geef elkaar de hand
Tevens wordt de campagne ‘Geef elkaar de hand’ gestart, waarbij wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet op andere niveaus. In 2015 zal deze campagne nadrukkelijker worden uitgelicht.
Een (goede) ontvangst van de scheidsrechters door de verschillende verenigingen zal ook een onderdeel zijn van de campagne.
De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Sportverenigingen die scheidsrechters of officials in het zonnetje zetten kunnen dit op social media met de hashtag #scheidsbedankt extra onder de aandacht brengen.

Tekst: knkv.nl

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties