Bijna alle bestellingen zijn afgehaald. Er zijn nog enkele posters beschikbaar. Wil je er alsnog één kopen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Originele bericht:

Wat een fantastisch zaalseizoen was het toch!

We hebben de Korfball League net niet gehaald maar we kunnen terugkijken op een geweldig zaalseizoen met een grootse finale. We kijken graag nog even terug op deze periode.

Misschien vergeten we het bijna, maar de basis werd natuurlijk gelegd in de reguliere competitiewedstrijden. Daarnaast veroverde KCC/Delta Logistiek op doordeweekse avonden de RTV Rijnmond Cup. Die was mooi meegenomen maar de tweede plaats in de competitie gaf recht op het spelen van de playoffs met als inzet promotie naar de Korfbal League.

In de playoffs werd in een 'best-of-three' gestreden tegen de nummer één uit de andere Hoofdklassepoule, AW.DTV/e-senzaz.com uit Amsterdam. De eerste wedstrijd speelden we thuis. Waar AW.DTV/e-sezaz.com begon als favoriet, door als nummer één in de poule te eindigen, bleken de ploegen tijdens de wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. AW.DTV/e-senzaz.com sloeg het eerste gaatje. Die werd gedicht, waarna KCC/Delta Logistiek een voorsprong pakte. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven waarmee de eerste kruisfinale gewonnen werd.

Voor de tweede wedstrijd gingen we dus naar Amsterdam. Sponsor Delta Logistiek had bussen geregeld, dus ook hier was De Negende Man weer luid aanwezig. AW.DTV/e-senzaz.com greep de laatste strohalm en al snel stonden we met 8-2 achter. De supporters werden er echter niet stil van, sterker nog, De Negende Man ging gewoon nog harder schreeuwen en zingen. De spelers trokken zich er duidelijk aan op en verkleinden het gat, al was de ruststand nog altijd in het voordeel van de Amsterdammers. KCC/Delta Logistiek kwam goed uit de kleedkamers en als snel ontspon er een spannende wedstrijd. Net voor tijd stond KCC/Delta Logistiek voor maar een strafworp zorgde voor een gelijke stand bij het verstrijken van de reguliere speeltijd. Verlengen dus. In de verlenging werd er om en om gescoord en ook hier was er een gelijke stand bij affluiten door de scheidsrechter. De spanning steeg tot ongekende hoogte want de wedstrijd zou nu beslist worden door een Golden Goal. KCC/Delta Logistiek won de toss en mocht de bal uitnemen. We scoorden direct in die aanval en toen de bal in de verdediging onderschept werd en het vak verliet, ontplofte de zaal! We gingen naar de Hoofdklassefinale!!!

In de Hoofdklassefinale troffen we een bekende, de nummer één uit onze eigen poule, KVS/Maritiem. In de competitie hadden we een keer verloren en een keer gewonnen dus ook hier was op voorhand nog niets beslist. Deze wedstrijd werd gespeeld bij PKC/Hagero, door velen het walhalla van de korfbal genoemd. In hun hal kunnen zo'n 1200 supporters en bleek compleet uitverkocht te zijn. KCC/Delta Logistiek leek overdonderd door de ambiance maar gaf, zoals altijd, niet op en kwam nog voor de rust langszij. In de tweede helft liep KVS/Maritiem weer uit, maar ook nu trok KCC/Delta Logistiek de stand vlak voor tijd weer gelijk. Na een erg spannende eindstrijd bleef KVS/Maritiem net 1 doelpunt voor waardoor zij rechtstreeks naar de Korfbal League promoveerden.

Na de verloren Hoofdklassefinale waren we echter nog niet klaar; nog steeds kon er gepromoveerd worden. In wederom een 'best-of-three' werd gestreden tegen de nummer 9 uit de Korfball League, OVVO/De Kroon. Zij streden voor behoud van hun plek, bij winst door KCC/Delta Logistiek zouden wij promoveren. Ook dit werd een slijtageslag. De eerste wedstrijd werd uit gespeeld. Deze ging verloren met 20-15. OVVO/De Kroon hoefde dus alleen de wedstrijd in Capelle maar te winnen en ze waren veilig. KCC/Delta Logistiek geeft echter nooit op en in een compleet uitverkochte sporthal Schenkel werd de tweede wedtrijd gewonnen met 20-18 en zo een derde allesbeslissende wedstrijd afgedwongen.

Ook deze derde wedstrijd werd in Capelle aan den IJssel gespeeld. Nadat 's middags iedereen het, door Delta Logistiek ingehuurde, vliegtuig had gespot, zat 's avonds half Capelle in sporthal Schenkel. Er waren meer supporters dan KCC/Delta Logistiek leden heeft! In deze wedstrijd begon KCC/Delta Logistiek erg sterk maar OVVO/De Kroon liep het gat dicht waardoor het een erg spannende wedstrijd werd. Na de reguliere speeltijd was het een gelijke stand en werd er verlengd. In die verlenging maakte OVVO/De Kroon meer doelpunten waardoor zij hun plek in de Korfbal League behouden en KCC/Delta Logistiek ook volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt.

Teleurstellend? Ja, natuurlijk. We waren zo dicht bij! Maar als we terugkijken hebben we zoveel om trots op te zijn: een brede selectie die nooit opgaf, een organisatie van vrijwilligers die uit alle hoeken en gaten kwamen en natuurlijk de beste en de gekste supporters van het land. Ook mogen we trots zijn op onze sponsor Delta Logistiek die zeer meeleefde en vele extra's bracht waarmee het feest compleet werd gemaakt. Denk aan de grote posters van de spelers, de bussen, extra tribunes, de vuurwerkshow en nog enkele zaken achter de schermen.

De selectie heeft zich inmiddels weer op de veldcompetitie gestort. Ook daar zijn er weer alle kansen op promotie. Maar zaalperiode is nog niet vergeten. Uit dankbaarheid voor alle extra's van de sponsor hebben zij een collage gemaakt van foto's om deze aan de sponsor als blijvende herinnering aan te bieden. Je ziet hem hiernaast. Deze is erg leuk geworden en we kunnen ons voorstellen dat ook anderen graag deze zouden willen hebben. Nou, dat kan!

Voor maar € 5,- kun je de poster (klik op de foto voor een groter formaat) bestellen. Hij wordt afgedruk op hoogglans fotopapier op een formaat van 30 x 40 cm.

Mail uiterlijk 30 april 2014 hoeveel je er wil hebben naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij verzamelen alle bestellingen en verwachten de levering de tweede week van mei. Je kunt contant betalen bij aflevering.

Het is toch mooi als je thuis naar de muur kijkt en weer even die glimlach op je gezicht krijgt?

Mariska en Peter

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties