Wat was er zaterdag met KCC/SO natural aan de hand ? 

Na de probleemloze 25-18 thuisoverwinning vertrok KCC/SO natural vol zelfvertrouwen naar Arnemuiden voor de tweede kruisfinale tegen TOP (A). Helaas waren de rollen nu compleet omgedraaid. In een sfeervolle hal waar maar ter nauwernood 700 man publiek ingepropt werd, zorgde voor de wedstrijd de Negende Man voor de sfeer. Het inschietvak van de thuisploeg moest het ontgelden. Tientallen shooters gingen het veld op en de Arnemuidense vegers bleven maar vegen en vegen. Ook de Capelse pleerollen werden netjes achtergelaten in Arnemuiden. Toen de sfeer wat gedoofd was kon scheidsrechter Kuyer influiten voor de wedstrijd. Deze ging de eerste 10 minuten gelijk op (3-3), maar daarna gaf KCC/SO natural aanvallend niet thuis en werd er met 21-12 verloren.

20160319   TOP 1   KCC 1KCC/SO natural startte nog redelijk aan de wedstrijd en tien minuten lang ging het gelijk op (3-3). Doordat het tweede aanvalsvak niet scoorde, mede door de verdedigende druk van TOP, stond het net voor rust 11-6. Na rust scoorden de zwart-witten direct de 11-7 en scoorde het tweede aanvalsvak eindelijk haar eerste goal (11-8) en leek KCC/SO natural terug te komen in de wedstrijd.

Maar daarmee was het lek nog niet boven. TOP liep uit naar 16-8 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ook een aantal wissels kon het tij niet keren en de einduitslag was uiteindelijk 21-12. Daarbij zat het verdedigend bij de Capellenaren nog best goed in elkaar (met 21 goals win je in de HK eigenlijk nooit een wedstrijd), maar de 12 eigen goals waren heel ver onder de maat.

Een pijnlijke nederlaag dus en voor trainers Jan Bongers en Arthur Carolus nu dus de taak om een nieuw strijdplan te bedenken vor de derde beslissende wedstrijd op dinsdag 22 maart 20:30 uur, ook weer bij TOP in Arnemuiden. Er moet dan gewonnen worden om de Hoofdklasse finale te bereiken die op zaterdag 26 maart gespeeld wordt bij PKC/SWKGroep in Papendrecht. Tegenstander is dan DSC dat Wageningen met 2-0 uitschakelde.

Hoewel dinsdag uit naar Arnemuiden een lastige avond is, hierbij toch de oproep aan de Negende Man om het eerste dinsdag in Arnemuiden te komen steunen. Elders op de site lees je alles over de kaartverkoop.

Doelpunten: Milou Wierenga 3x, Nik van der Steen en Jet Ittmann ieder 2x, Demi van Oosten, Steven Verhoeff, Patrick Muurling, Stephan Groeneweg en Mark Behrens ieder 1x.

Klik hier voor nog meer wedstrijdfoto's en van de sfeer om de wedstrijd door Peter van Dieren.
Kijk hier voor de berichtgeving van Omroep Zeeland.
Kijk hier voor foto's van OrangePictures

Later meer.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties