Aan het begin van het seizoen is het altijd weer even spannend of iedereen door heeft dat we weer beginnen. Naast publicatie op de website werd ook Facebook ingeschakeld. Toch kende we een rustige start. Met 12 deelnemers zelfs heel rustig. Het niveau was weer zeer verschillend. We verdenken sommigen ervan stiekem de hele vakantie geoefend te hebben. Het was in ieder geval weer gezellig. Stephan Groeneweg was niet bij te houden. Hij won deze eerste avond met overmacht.

20150918   Dartavond 18 september 2015Achter de bar weer de vertrouwde gezichten; familie Reijm en Leeuwenstein. Tegen acht uur was het nog rustig en het bleef ook rustig. In totaal werden 12 deelnemers genoteerd. Daphne Reijm was er ook bij maar kon met haar arm in het gips helaas niet meedoen. Zij hielp met de administratie.

Helaas waren de nieuwe dartborden nog niet gearriveerd. We hopen die snel binnen te krijgen. De oude dartborden voldeden echter nog prima.

501
Een voordeel van een kleinere groep is dat je wat makkelijker kun variëren met de spelletjes. Natuurlijk startten we met 501. De eerste ronde met 3 deelnemers per bord. Iedere deelnemer mocht een leg beginnen om zo de kansen zo eerlijk mogelijk te houden. De vier winnaars gingen door naar het finalebord. De nummers twee mochten ook weer onderling spelen, evenals de nummers drie.
Op het finalebord liet Stephan Groeneweg zien in perfecte vorm te zijn en won het eerste spel. Gerard Reijm werd tweede terwijl Gerbert Schippers prima meedeed met een derde plaats.

Halve it
Bij het spel Halve it valt niet zoveel te variëren. Allevier de dartbanen werden dan ook weer gebruikt. De scores variërden wel. Niet alleen tussen de deelnemers maar sommigen zagen ook hun eigen score oplopen maar ook weer helemaal in elkaar zakken. Marcel van Vliet bleek aan het einde de meeste punten te hebben. Stephan Groeneweg werd tweede. Michael Wolvers, die ieder seizoen beter lijkt te gooien, werd derde.

Follow the Leader
Bij het spel Follow the Leader gebruikten we maar twee dartborden. Van iedere zes per bord gingen de beste drie naar de finale. Stefan Dekkers bleef daar de meeste doelen raken en pakte de meeste punten. Stephan Groeneweg werd wederom tweede, gevolgd door Martin van Dieren.

Klokje rond
Ondanks dat het eerste spel wat langer duurde, was er toch nog tijd voor een vierde spel. We speelden weer Klokje rond. Gewoon, we zijn het seizoen immers net begonnen, op de enkele getallen. Terwijl sommigen nog maar bij de vijf of zes waren, was Stephan Groeneweg al klaar. Slechts 25 pijlen had hij nodig. Dat betekent dat hij maar vier pijlen gemist heeft, daar de perfecte score 21 pijlen is (20 getallen en de Bull). Van hoog niveau dus. Stefan Dekkers eindigde enige tijd later als tweede. Gerard Reijm herstelde zich na twee mindere spellen en pakte ook weer de nodige puntjes mee.

Avondscore
Er werd door de meesten wisselvallig gegooid. Eén darter was echter van grote klasse; Stephan Groeneweg wint dan ook deze eerste dartavond van het seizoen met overmacht. Gerard Reijm ging naar huis met een iets kleinere Bol.com cadeaubon. Voor de laatste cadeaubon moest nog even gestreden worden; Stefan Dekkers en Marcel van Vliet waren op precies evenveel punten geeindigd. In een snel setje 501 best-of-three won Stefan zodat ook hij met een bon naar huis ging.

Eindstand 18 september 2015

Plaats
Deelnemer
501
Halve it
Follow the Leader
Klokje rond
Totaal
1
Stephan Groeneweg
12
11
11
12
46
2
Gerard Reijm
11
9
6
10
36
3
Stefan Dekkers
4
7
12
11
34
4
Marcel van Vliet
6
12
7
9
34
5
Michael Wolvers
5
10
9
7
31
6
Gerbert Schippers
10
8
2
5.5
25.5
7
Martin van Dieren
3
4
10
8
25
8
Gert Jan van Dieren
9
5
4
4
22
9
Stephan Mosheuvel
8
3
5
5.5
21.5
10
Peter van Dieren
7
6
3
1
17
11
Jan Leeuwenstein
1
2
8
3
14
12 
Peter Nieuwelink
2
1
1
2
6

 

Tussenstand dartcompetitie
Daar dit de eerste avond is, is detussenstand in de dartcompetitie gelijk aan bovenstaande ranglijst.

Vrijdag 16 oktober is de volgende dartavond. Noteer ook alvast de volgende dartavonden in je agenda. Mocht je deze eerste avond gemist hebben, dan doe je nog steeds mee voor de dartcompetitie. Daar tellen namelijk de beste 8 avonden van de totaal 11 zodat je na een avondje missen niet meteen kansloos bent. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid komen.

Klik hier voor nog meer foto's van deze avond.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties