Zaterdag 21 juni was het dan eindelijk zover: de slotdag bij KCC/Delta Logistiek! Om 08.00 uur begon het met de pret, want de aKCCie was al vroeg bezig met alle voorbereidingen voor de (b)oerhollandse spellen voor de Kangoeroe t/m de C. Veel kinderen hadden zich van te voren voor de slotdag aangemeld, daarnaast waren er ook kids die zich in de ochtend nog kwamen aanmelden. In totaal waren er 10 teams die tegen elkaar gingen strijden voor de winst. Naast de vele kinderen was ook het zonnetje aanwezig op Sportpark Schenkel, zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie dag!

Vanaf 10.00 uur streed de jongste jeugd tegen elkaar om de medailles. Er werd flink gesprongen op het springtapijt en de spierballen werden getest tijdens het spijkerbroekhangen. Daarnaast was er een parcours dat gelopen moest worden op klompen, waarin twee personen aan elkaar vast zaten. Dit leverde fraaie taferelen op en soms ook hilarische valpartijen. Tussen de spellen door werd er door de kinderen limonade gedronken, dat was zeker nodig na alle inspanningen. Tijdens het trefbal en het rugby-korfbal werd er hard gelopen door sommige kinderen en de spanning was soms om te snijden. De echte krachtpatsers konden hun kunsten tonen op de stormbaan. Met een elastiek om je middel moest je zo hard mogelijk rennen om punten te scoren. Niet te ver, want dan werd je teruggeschoten en belande je op je billen… Dit leverde vele mooie koprollen en acties op, maar vooral heel veel plezier. Uiteindelijk werd het een nek-aan-nek race, maar er was 1 team die als winnaar uit de strijd kwam. Aisha, Sepp, Benjamin, Rick, Mika, Thijmen, Merel, Jasmijn en Milan namen na afloop hun prijs in ontvangst. De kinderen gingen moe maar voldaan weer richting huis en in een korte tijd werden de spellen van de ochtend opgeruimd en werd het sportpark omgetoverd tot een heus beachveld.

In de middag stond ‘Back to the Beach’ voor de B t/m de senioren op het programma. 12 verschillende teams hadden zich opgegeven, van “De Kippen” en “De Poenanies” tot “De Zandhappers” en “Strandmeesters”, iedereen was aanwezig. De meeste teams hadden hun best gedaan op een outfit en waren mooi uitgedost. Terwijl de lucht inmiddels helder blauw was en het zonnetje volop scheen, begonnen de teams fanatiek aan de spellen. Speaker Sander wees ieder team naar zijn plek en de DJ’s zorgden voor een goede sfeer met hun muziek. Op het beachcourt werkte iedereen zich in het zweet tijdens het beachkorfbal, beachvoetbal en beachvolleybal. Daarnaast was er nog een parcours waarin teamwork centraal stond tijdens de klompenloop en het springtapijt. Ook tijdens het middagprogramma kon iedereen zijn beste beentje voor zetten op de stormbaan. Voor menig macho man was de baan zelfs te kort en werden alternatieven bedacht om elkaar uit te dagen. Uiteindelijk was er in de laatste ronde een beslissende wedstrijd, waarin “San Marino” het opnam tegen “De Lullo’s” bij het beachkorfbal. Deze wedstrijd werd gewonnen door “De Lullo’s”, waardoor zij de eerste kampioen zijn geworden van de beachstrijd. Wim Sala, Steven, Michel, Robert en Sven namen de champagne en de ijstaart in ontvangst als echte winnaars.

Na de inspanningen op het beachveld genoot iedereen nog na van het zonnetje en de bar werd weer rijkelijk gespekt. Rond 17.30 werd de BBQ aangezet en stroomden ruim 170 mensen binnen om een hapje mee te eten. De bakkers Ben, Gert en Ton zorgden ervoor dat iedereen heerlijk kon genieten van zijn/haar stukje vlees. De gezelligheid duurde nog tot in de late uurtjes en de flessen rosé gingen de hele avond als warme broodjes over de toonbank.

Tussendoor kon er gekeken worden naar de afscheidswedstrijd van Wilrik Wassink in de sporthal.

De aKCCie kijkt terug op een geslaagde dag en wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet. Nu genieten van de vakantie en tot volgend seizoen!

Groetjes, de aKCCie

De KCC-fotografen hebben alle activiteiten weer voor ons vastgelegd:

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties